» Blog » Amazfit

3 NAJ: Amazfit – Vyberie si takmer každý

Tagy: Výber najlepších | Amazfit | Inteligentné

Matěj Urbaczka | 5.3.2024 | 5 MIN | 1x komentár

Amazfit je jednou z mnohých čínskych značiek s veľkým potenciálom. Všetky modely majú niekoľko spoločných čŕt: výdrž batérie, krásny displej a... Jednoducho, veľa muziky za málo peňazí. Dnes sa pozrieme na 3 NAJLEPŠIE modely inteligentných hodiniek Amazfit, z ktorých si vyberie takmer každý.

Byť konkurenčnou značkou je v dnešnej dobe dosť ťažké. Na trhu sú giganti, ktorí svoje prvenstvá nechcú pustiť za žiadnu cenu. Za seba môžem povedať, že značka Amazfit si v dnešnej dobe rozhodne drží svoju pozíciu. Navyše vyrába sakramentsky dobré hodinky za prijateľnú cenu.

Trojicu najlepších tém rozdelíme aj ako najlacnejšie, najvšestrannejšie a najdrahšie. Prejdime k jednotlivým modelom:

Amazfit Bip 5 – základ s GPS, oxymetrom a veľkou výdržou batérie

Hľadáte naozaj lacné hodinky, ktoré dokážu takmer všetko? Myslím, že s týmto modelom môžete pokojne zaparkovať svoje srdce. Bip 5 je taká šedá myška a určite by mal dostať viac priestoru. Kľúčové funkcie týchto hodiniek sú:

  • Minimalistický dizajn
  • Telefonovanie cez Bluetooth
  • pulzný oxymeter a zabudované GPS
  • krásny displej
  • 10-dňová výdrž batérie

Čo sa týka dizajnu, nečakajte žiadne veľké vychytávky. Je to celoplasťáčik na slovo vzatý a ide vidieť každý spoj. So svojimi univerzálnymi rozmermi 45,94 x 38,09 mm a výškou 11,2 mm si nájde miesto na pánskom aj dámskom zápästí. Rozmery v kombinácii s hmotnosťou 26 gramov z nich robia ideálne hodinky na každý deň, ktoré si na zápästí ani nevšimnete.

91,00 € skladom

A keďže som spomenul niečo ako slovné spojenie "denné hodinky", hodinky samozrejme dokážu monitorovať všetky dôležité hodnoty počas dňa. Tepová frekvencia, kroky, kalórie, spánok. To všetko dokážu. Pridávajú meranie pulzného oxymetra a dokonca aj GPS pre športové aktivity. Čo je vzhľadom na cenovku naozaj super.

Okrem toho môžete dokonca uskutočňovať hovory cez Bluetooth z telefónu, čo z nich robí jedny z najlacnejších hodiniek na trhu, ktoré túto funkciu podporujú.

Všetko potom podčiarkuje úžasný displej (aj keď len TFT), ktorý dominuje všetkým Amazfitom, teda čínskym. A v kombinácii s výdržou batérie až 10 dní v režime inteligentných hodiniek sa nie je čoho obávať. Vzhľadom na cenu sú tieto hodinky skutočným unikátom a môžem ich odporučiť.

91,00 € skladom

Amazfit Balance – Elegantná mestská paráda

Skutočným obojživelníkom vo svete inteligentných hodiniek Amazfit je určite model s názvom Balance. Hodinky sú skonštruované tak vyvážene, až to nie je pekné:-). Čo teda dokáže? Tu sú ich kľúčové funkcie:

  • minimalistický dizajn (+ na výber sú dva remienky)
  • korunka ako ovládací prvok (možnosť výberu korunky)
  • mestské funkcie: telefonovanie cez hodinky v dosahu telefónu, ukladanie hudby
  • športové funkcie a merania
  • pútavý displej a batéria

Tieto hodinky zaujmú na prvý pohľad. Minimalistický dizajn je úchvatný a každý detail je krásne premyslený a zakomponovaný do skvelého konceptu, ktorý nadväzuje na líniu GTR. Puzdro potom dopĺňajú len dva ovládacie prvky – korunka a spodné programovateľné tlačidlo. Korunka ako ovládací prvok je dnes v inteligentných hodinkách moderná vec a veľmi cool vec, ktorú využije každý. Dokonca je rozšírená o ovládanie menu a potvrdzovanie, takže nemusíte príliš tlačiť na displej.

254,00 € skladom

Za túto cenovku dostanete aj slušné inteligentné funkcie, ktoré oslnia všestrannosťou. Napríklad telefonovanie v dosahu, platby kartou či ukladanie hudby. Na platby kartou musíte používať Curve, ale časom by mali pribudnúť ďalšie banky. Čo sa týka fitnes funkcií, je tu skvelý základ rozšírený o meranie variability srdcového tepu a Amazfit ho pridáva ako prvá čínska značka na svete.

Napokon, tieto mestské hodinky nezaostávajú ani v oblasti športu. Ponúka viac ako 150 športových profilov a dokáže merať napríklad EPOC, VO2 Max, čas regenerácie a tréningovú záťaž. Je to teda aj veľmi dobrý športový partner.

Budem sa opakovať už tretíkrát, ale pozrite sa sami, displej treba spomenúť a povedať o ňom, že je jednoducho geniálny. Pri displejoch Amazfiti sa krása jednoducho strieda s nádherou. A čo viac? Všetky tieto funkcie a displej dokážu udržať batériu v prevádzke až 14 dní na jedno nabitie.

1,5 Palců velký AMOLED s rozlišením 480 x 480 pixelů

1,5" veľký displej AMOLED s rozlíšením 480 x 480 pixelov.

Toto sú skutočné mestské outdoorové kúsky, ktoré stoja za každý cent, ktorý do nich vložíte.

Amazfit T-Rex Ultra – Odolná high-end mašina

T-Rex Ultra je naozaj Ultra. A je Ultra hneď v niekoľkých ohľadoch.

  • horský dizajn a odolnosť podľa vojenského štandardu
  • kombinované ovládanie
  • výdrž batérie – až 20 dní v režime inteligentných hodiniek a 80 hodín s aktívnym GPS
  • vodotesnosť – až do 30 metrov reálnej hĺbky (certifikát ISO 6425 a EN 13319)
  • funkčné funkcie – od oznámení po topografické mapy

"Keď ultra, tak ultra. V Amazfite si stanovili "jednoduchý" cieľ. Vziať všetky parametre inteligentných hodiniek a umocniť ich na štvorček. A viete čo? Podarilo sa im to," napísal kolega Dominik v recenzii týchto hodiniek.

O týchto hodinkách vypovedajú aj ostré črty puzdra, že s nimi môžete robiť takmer čokoľvek a že to dokážu. Robustná 48 mm široká sendvičová konštrukcia s dvomi pevnými kusmi ocele si nezadá s akýmkoľvek terénom a vodotesnosť 100 M nám hovorí, že hodinky môžeme vziať do vody – samotný výrobca uvádza 30 metrov reálnej hĺbky podľa certifikácie ISO 6425 a EN 13319. Hodinky teda rozhodne nebudú trhať móla módnych prehliadok, ale svoj účel odolných hodiniek plnia dokonale.

Ovládanie a systém je niečo, čo na týchto hodinkách naozaj oceňujem. Vízia jednoduchých hodiniek pre otca alebo dedka, ktorý chce mať inteligentné hodinky a nemusí dlho študovať návod, je krásna. A tieto hodinky im to môžu ponúknuť. Verte mi, že sa s nimi môže učiť každý. Kombinované ovládanie nám napovedá, že hodinky môžeme ovládať dotykom aj tlačidlami, čo môže byť užitočné pri športovaní. Pri športových aktivitách sa ovládajú tlačidlami, bežne sa ovládajú dotykom.

Chcete športové hodinky, ktoré vám zmerajú regeneráciu,VO2 Max alebo EPOC? Potom sú pre vás hodinky T-Rex tou správnou voľbou. Možno si myslíte, že klamú telom a určite nebudú vo vnútri také skvelé ako navonok, ale opak je pravdou. Hodinky ponúkajú širokú škálu športových aktivít, skvelé skóre a inteligentnú základňu, ktorá je na nezaplatenie. Alebo notifikácie, ovládanie hudby, počasie, stopky a tak ďalej.

A ako obvykle, displej s baterkou len potvrdzuje kvalitu celého zariadenia. Hodinky sú vybavené 1,39" AMOLED displejom s DLC úpravou, ktorá zabraňuje zbytočným odtlačkom prstov na displeji. Batéria potom dokáže udržať hodinky v chode až 20 dní v režime smartwatch a až 80 hodín s GPS.

Ste športovec, ktorý chce robustne vyzerajúce, plne funkčné hodinky s krásnym displejom, skvelými funkciami a dlhou výdržou batérie? Tu máte.

Ktoré si vybrať?

Aby som tak trochu zhrnul, ktoré hodinky sú pre koho, pokúsim sa to ešte zjednodušiť malým rozborom:

  • Som človek, ktorý nikdy nemal inteligentné hodinky a neviem, či ich budem používať: BIP 5
  • Chcem hodinky, ktoré nestojí majland, ale niečo robia a dobre vyzerajú: BIP 5, Balance
  • Chcem športtester, ktorý vydrží atómovú bombu, aby som sa oň nikdy nemusel báť: T-Rex Ultra
  • Chcem hodinky, ktoré dokážu telefonovať, prehrávať hudbu a hodia sa k saku:: TIP: 5: Balance

Takže, ktoré sú pre vás tie pravé?

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Peter Vachpred 64 dňami, reagovať
Keď som vyberal niečo od Amazfitu, tak mi T-Rex 2 prišlo ako najlepšia voľba. Jediný, kto mal Ultry, bol iný e-shop... A vtedy bola cenovka skoro 600€, čo sa mi zdalo moc. Každopádne si myslím, že Amazfit má každému čo ponúknuť. Aj keď som používateľ jablkového telefónu, aj tak som si vybral Amazfit. ;-)

Hodinky zmienené v článku

91,00 € skladom
254,00 € skladom
91,00 € skladom
91,00 € skladom
Rozbalené, zľava 5%
241,30 € skladom
Rozbalené, zľava 10%
81,90 € skladom