Dámske hodinky Prim – Fotogaléria českého dizajnu

Tagy: Fotogaléria | Dámske | Klasické | Fashion

Agáta Vřeská | 19.8.2022 | 4 MIN

Decentné aj odvážnejšie dizajny dámskych hodiniek Prim vznikajú priamo vo frýdecko-místeckej centrále pod rukami skúseného kreatívneho tímu. Jemné, elegantné aj športové modely cielia na široké spektrum žien, a tak sme vybrali šesť modelov, ktoré sú v ponuke Prim najobľúbenejšie.

Prim Slim – Tak tenké, že o nich nebudete ani vedieť

Kolekcia Slim patrí u dámskych Primiek k tým vôbec najobľúbenejším. Nedá sa tomu ani diviť, pretože ponúka zafírové sklíčko, švajčiarsky batériový strojček, veľkosť puzdra 36 mm, ktorá sa v praxi ukázala ako ideálna pre väčšinu žien a naviac – ako názov napovedá – sú príjemne tenké.

Naviac môžete vyberať z modelov s reliéfom stromu života alebo perleťou, ktorá je na hodinkách častým dizajnovým prvkom. Je jednoduchý, jemný, ale úplne to zmení výsledný dojem.

Každý kúsok s perleťou je potom iný, má unikátnu štruktúru a farby, ktoré sa naviac ľahko menia v závislosti na uhle a svetle. Okrem prírodného odtieňa sú naviac aj v ružovej alebo modrej.

Puzdro slimiek je z chirurgickej ocele a doplňuje ho drobná korunka. Veľkou výhodou je zafírové sklíčko odolné voči poškriabaniu.

Prim Love 21. Zamilujte sa do hodiniek

Môžete v tom vidieť darček z lásky, lásku k hodinkám alebo napríklad ku kúzlu mechanického strojčeka vo vnútri. V každom prípade Prim Love 21 zaujmú ženy, ktoré sa rozhodli pre elegantný šperk s tradičným automatickým strojčekom.

Ten je od japonskej značky Miyota (Citizen) a cez číselník vidíte v srdcovom výreze pracovať zotrvačku hodiniek. Celý strojček je odhalený aj cez dienko hodiniek.

Ženskosť je cítiť aj v drobných sklenených kamienkoch namiesto indexov, jemnej perleti a zvlnenej štruktúre. Všetko potom kryje zafírové sklíčko, ktoré skvele odoláva poškriabaniu.

Fotogaléria dámskych mechanických automatov
18.1.2023 - Eliška Měrková
Fotogaléria dámskych mechanických automatov

Prim Pre športovo založených. Do piesočnej búrky aj na atletický ovál

A potom že ženy neocenia poriadne športové hodinky. Edíciu Dakar cielenú vyložene na dámske pokolenie predstavil Prim prvýkrát v roku 2021, v ročníku 2022 už boli samozrejmosťou.

Spojil to s dakarskou pretekárkou Ellie Roučkovou a aj bojom proti rakovine prsníka. Aj preto nesú dakarky fuchsiovú farbu. Veľkosť aj funkcie zostali rovnaké ako u pánskych, teda 45mm priemer puzdra a stopky.

PRIM Dakar 2021 recenzia: Matrixové farby a prvýkrát aj dámsky variant
20.1.2021 - Agáta Vřeská
PRIM Dakar 2021 recenzia: Matrixové farby a prvýkrát aj dámsky variant

Majú naviac výraznú luminiscenciu a u dizajnu iste oceníte aj spojenie tmavého kovu s farebnými akcentmi. Dámske Dakarky naviac zaujmú svetlým číselníkom a veľkou dátumovkou na 12. hodine. A tiež originálnym spojením športovej limitky so ženským štýlom.

PRIM Dakar 2022 recenzia – V tieni Karla
7.1.2022 - Agáta Vřeská
PRIM Dakar 2022 recenzia – V tieni Karla

6 NAJ: Dámske klasické športové hodinky
7.12.2023 - Eliška Měrková
6 NAJ: Dámske klasické športové hodinky

Rovnako športový náboj má aj model Prim Sport 64 GMT, ktorý vznikol v spolupráci s Českým olympijským výborom.

Dosahuje vynikajúcich parametrov vrátane 100metrovej vodeodolnosti, vďaka ktorej sa dá s hodinkami aj plávať. Nechýba zafírové sklíčko a pre odľahčenie sú hodinky vyrobené z titánu.

Ambasádorkou Primiek sa stala Zuzana Hejnová, úspešná česká atlétka v behu na 400 m prekážok, olympijská bronzová medailistka a dvojnásobná majsterka sveta.

A ešte jedna praktická vec na záver – v balení je nielen kožený, ale aj silikónový remienok, ktorý sa dá veľmi ľahko vymeniť.

Prim Parita. Rovnováha elegancie a ležérnosti

Názov Parita predstavuje rovnováhu. Nájdeme ju v matematike, kde predstavuje stav, kedy si sú veličiny rovné. U Prim Parita to môžeme vztiahnuť na rovnováhu medzi eleganciou a ležérnosťou, jednoduchosťou a dizajnovou rafinovanosťou.

Inými slovami ponúkajú nutnú dávku elegancie, ktorá hravo doladí takmer akýkoľvek outfit. Znie to ako klišé, ale je to tak. Remienok má spôsob rýchlej výmeny, vnútri je japonský strojček s klasickou batériou a vodeodolnosť 50 metrov bude stačiť na väčšinu bežných aktivít.

Súčasťou ich kúzla je bezpochyby perleťový číselník. Hru farieb naviac umocňuje vypuklé sklíčko a všetko doplňujú drobné zirkóny.

Alebo môžete siahnuť po čisto bielom variante. Jemnejšie už to asi ani nejde.

Čisto biele a elegantné dámske hodinky – Fotogaléria
24.10.2023 - Eliška Měrková
Čisto biele a elegantné dámske hodinky – Fotogaléria

Prim Olympia Flower. Drobná kvetinka pre jemné duše

Prim Flower je drobný model s priemerom 30 mm. Hlavné kúzlo je jasné už z názvu. Namiesto indexov sú sklenené kamienky, ktoré potom rozkvitajú do jemnej kvetiny. Ide o model neobvyklý, romatický a veľmi ženský.

Dizajnovo s tým korešpondujú aj oceľové ručičky v tvare lístkov. A lesk dopĺňajú kamienky v lunete. Niet pochýb, že tu Prim vytváral skutočne šperk v podobe hodiniek.

Nenechajte sa jemnosťou ale pomýliť. Sklíčko je zo zafíru, materiálu, ktorý poškriabe iba diamant alebo iný zafír.

Čisto biele a elegantné dámske hodinky – Fotogaléria
24.10.2023 - Eliška Měrková
Čisto biele a elegantné dámske hodinky – Fotogaléria

Vodeodolnosť 50 metrov potom tieto hodinky radí medzi modely vhodné na celodenné nosenie, pretože nebudú mať problém s bežným kontaktom s vodou vrátane umývania rúk či riadu, ale ani väčšou dažďovou prehánkou.

Invicta Wildflower – Fotogaléria divokej hodinkovej záhrady
15.2.2023 - Eliška Měrková
Invicta Wildflower – Fotogaléria divokej hodinkovej záhrady

Prim Titanium – Pre citlivú pokožku

Minimalizmus kolekcie s titánovým puzdrom dosahuje skutočného vrcholu. Inšpiráciu si Prim vzal z účelovosti školy Bauhaus.

Medzi hlavné výhody okrem veľmi univerzálneho a elegantného dizajnu patrí rozhodne spomínaný titán. Obstojí totiž aj u žien s alergiou na oceľ. A titánové je nielen zadné viečko, puzdro, ale aj spona u koženého remienka. Všetko, čo sa teda dotýka kože, je z antialergénneho materiálu.

Naviac je sklíčko zo zafíru, takže veľmi odolné voči poškriabaniu a pri každodennom nosení obstojí aj 50metrová vodeodolnosť.

Hodinky patria medzi stredne veľké modely, kedy puzdro má priemer 34 mm, ale opticky hodinky pôsobia väčšie vďaka veľmi tenkej lunete.

Prim v hranách. Nadčasové retro

Nápaditý dizajn nechýba modelu s pretiahnutým hranatým puzdrom, ktorý hodinkám dodáva štipku vintage štýlu.

71,00 € skladom

A pretože ide o veľmi elegantný šperk, určite oceníte kvalitné spracovanie aj zlatú povrchovú úpravu.

Mohlo by vás ďalej zaujímať:

Prim Aviator Automatic LE 2022 recenzia – Zaujal strojčekom, prekvapil dizajnom
5.8.2022 - Agáta Vřeská
Prim Aviator Automatic LE 2022 recenzia – Zaujal strojčekom, prekvapil dizajnom

Fotogaléria hodiniek Prim – Retro pre pánov aj pre dámy
10.9.2021 - Eliška Měrková
Fotogaléria hodiniek Prim – Retro pre pánov aj pre dámy

Prim má ďalšiu špeciálnu kolekciu hodiniek Czech Team
16.12.2020 - Agáta Vřeská
Prim má ďalšiu špeciálnu kolekciu hodiniek Czech Team

Fotogaléria dámskych hodiniek Invicta
19.4.2022 - Eliška Měrková
Fotogaléria dámskych hodiniek Invicta

 

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku