Dámske hodinky s diamantmi do 550 eur – Fotogaléria

Tagy: Fotogaléria | Dámske | Klasické | Fashion | Tradičné

Eliška Měrková | 7.12.2023 | 3 MIN

"Miláčik, ak ma miluješ, kúp mi niečo s poriadnym diamantom." Počuli ste túto vetu len v amerických televíznych seriáloch alebo vo svojich nočných morách? Aj keď s tým možno niektorí nesúhlasia, väčšina žien naozaj nepovažuje diamanty za mieru lásky... Ale pravdepodobne ich urobia veľmi šťastnými. Nehovoriac o tom, ak na ne neminiete desať výplat, ktoré by ste mohli minúť napríklad na peknú dovolenku. Pozrite si túto galériu dámskych diamantových hodiniek.

V tomto článku nájdete len cenovo dostupné hodinky (do 550 eur). Pre náročnejších z vás sme v inom článku vybrali zástupcu luxusnejších hodiniek s diamantmi.

Dámske hodinky osadené diamantmi – Fotogaléria
23.11.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky osadené diamantmi – Fotogaléria

Hodinky Guess Nova v sebe spájajú niekoľko naozaj skvelých predajných výhod. Sú minimalistické, patria medzi väčšie hodinky, ktoré vyhľadáva veľa žien, ako aj to, že majú na ciferníku diamant.

Diamant na 12. hodine je síce skutočne drobný, ale aj vďaka tomu sa pohybujú v cenovo veľmi dostupných vodách. Navyše ide o módnu značku so zvučným menom Guess. Tejto kombinácii je naozaj ťažké odolať.

Dámske hodinky Guess – Fotogaléria tých najkrajších
5.12.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky Guess – Fotogaléria tých najkrajších

Aké sú základné vlastnosti diamantov, ktoré sú určujúce pri odhade ich hodnoty? - Odborníci rozlišujú takzvané 4 C: Karátová hmotnosť (Carat), Brus (Cut), Farba (Colour) a Čistota (Clarity). Pomyselným piatym C je potom Certifikát alebo taký "rodný list", ktorým by mal disponovať každý diamant, ktorého predajca je seriózny.

Športové, trochu mužské, ale stále elegantné: hodinky Festina Boyfriend so stopkami pochádzajú z kolekcie Boyfriend, ktorá stavia na pomerne jednoduchom zistení – že mnohé ženy uprednostňujú hodinky v mužskom štýle.

154,00 € (doručíme do 27.6.)

Napriek zdanlivo neženskej povahe dali dizajnéri spoločnosti Festina týmto Boyfriendom nenápadnú ozdobu – diamant umiestnený na pozícii dvanástky. Medzi subciferníkmi chronografu a luminiscenčnými indexmi je diamant, povedzme, trochu skrytý. Diamant na týchto hodinkách je teda určený skôr pre súkromné potešenie oka nositeľa.

154,00 € skladom

Karátová hmotnosť (označená v ct) priamo súvisí s veľkosťou diamantu - a čím je diamant väčší (a jeho hmotnosť), tým je vzácnejší, a teda aj drahší. 1 karát sa rovná pätine gramu a je známe, že ani jeden z milióna neopracovaných diamantov nie je dostatočne veľký na to, aby sa z neho dal vybrúsiť jeden 1 ct kus. A len pre zaujímavosť, najväčší surový diamant, aký bol kedy vyťažený, vážil viac ako jeden kilogram a mal neuveriteľných 3 106,75 ct.

Hodinky Citizen vtedy zvolili inú stratégiu. Hodinky Citizen Elegant nezdobí len jemný diamant, ale celý ciferník.

298,00 € (doručíme do 27.5.)

Ten je vykladaný perleťou s jemným vlnovkovým vzorom, ktorú kryje vypuklé zafírové sklíčko.

Diamant je osadený na pozícii 8 hodín, rovnako ako nezvyčajne konštruovaná korunka s ozdobným kabošónom.

317,00 € (doručíme do 27.5.)

Dámske hodinky vo farbe ružového zlata – Fotogaléria
23.11.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky vo farbe ružového zlata – Fotogaléria

Brus je pre mnohých odborníkov oveľa dôležitejším ukazovateľom pravej hodnoty diamantu ako je počet karátov. Zároveň je to najzložitejšia kategória na posúdenie. Je to jediná zo 4 C, ktorá nie je ovplyvnená vrtochmi matky prírody a závisí výlučne od zručnosti majstra brusiča. Len on dokáže zo zažltnutého kameňa vytvoriť krásny diamant. Nefunguje to však opačne. Ani z dokonale čistého surového diamantu sa bez šikovných rúk nestane šperk.

374,00 € (doručíme do 17.5.)

Pre Farbu diamantu paradoxne nie je dôležité, koľko jej je, ale skôr koľko jej nie je. Jednoducho povedané, diamanty sa oceňujú podľa toho, ako blízko sú k čistej bezfarebnosti. Len tie najdokonalejšie diamanty nemajú v sebe ani náznak žltého alebo hnedastého odtieňa, ale laické oko to len ťažko rozozná.

Elegantné dámske štvorcové hodinky nemusia byť len pre milovníkov symetrie, tvrdých línií a ostrých hrán. Krásne švajčiarske hodinky Tissot majú vintage atmosféru, ktorá láka.

S priemerom len 20 mm sú drobné štvorcové hodinky skutočným klenotom v podobe hodiniek. Tento dojem podporuje elegantný milánsky náramok, ktorý sa hodí k štvorcovému tvaru.

Na ciferníku vyniká dvanásť diamantov s celkovou hmotnosťou 0,0252 ct.

Čistota diamantu zahŕňa množstvo škvŕn, nedokonalostí a "stôp krásy", ktoré vznikajú počas samotného zrodu surových diamantov - pri extrémne vysokých teplotách a obrovskom tlaku hlboko pod zemou. Nie je prekvapením, že diamanty s minimom kazov bývajú cenené najvyššie.

Dámske hodinky Tissot Lovely Square – Fotogaléria tých najroztomilejších hodiniek
9.9.2022 - Agáta Vřeská
Dámske hodinky Tissot Lovely Square – Fotogaléria tých najroztomilejších hodiniek

Mohlo by vás zaujímať aj:

Malé dámske hodinky pre drobné zápästia - Fotogaléria
23.11.2023 - Eliška Měrková
Malé dámske hodinky pre drobné zápästia - Fotogaléria

Elegantné dámske hranaté hodinky – Fotogaléria
12.1.2024 - Eliška Měrková
Elegantné dámske hranaté hodinky – Fotogaléria

Najobľúbenejšie dámske hodinky Tissot
26.10.2020 - Eliška Měrková
Najobľúbenejšie dámske hodinky Tissot

Zlaté dámske hodinky – Fotogaléria
29.12.2021 - Agáta Vřeská
Zlaté dámske hodinky – Fotogaléria

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku