Dámske hodinky vo farbe ružového zlata – Fotogaléria

Tagy: Fotogaléria | Dámske | Klasické | Fashion

Eliška Měrková | 23.11.2023 | 5 MIN

Viete, ktorá farba kovu je teraz vo svete módy najhorúcejšia? Je to rose gold alebo teplá medená farba s ružovým nádychom, ktorá je trendová všade, kam sa pozriete... Dokonca aj mimo sféry šperkov a módnych doplnkov. Preto sme pre vás pripravili výber módnych dámskych hodiniek v ružovom zlate.

Hodinky Festina Boyfriend prinášajú do nášho výberu štýlovú čistotu a príjemnú jednoduchosť a práve nepredvídateľné dizajnové prvky ich približujú štýlu pánskych spoločenských hodiniek.

Odtiaľ pochádza aj názov kolekcie Boyfriend, ktorý odkazuje na skutočnosť, že mnohé ženy uprednostňujú hodinky s jednoduchším, mužským štýlom.

113,00 € (doručíme do 18.6.)

Kedy a kde vznikol súčasný trend rose gold? Neoficiálne sa hovorí, že mánia ružového zlata sa zrodila v roku 2015, keď sa vzrastajúce rady internetových influencerov absolútne "vykašľali" na vtedy nový, ružovo-zlatý rad iPhonov 6S od spoločnosti Apple (ku ktorému, samozrejme, museli prispôsobiť celý svoj vzhľad). Odvtedy sa trendová vlna prehnala nielen odvetvím doplnkov a šperkov, ale bola viditeľná aj v interiérovom dizajne a automobilovom dizajne. A podľa redaktorov časopisu Vogue nás pravdepodobne v dohľadnej dobe neopustí.

Dobre čitateľné dámske hodinky do 400 eur – Fotogaléria
7.12.2023 - Eliška Měrková
Dobre čitateľné dámske hodinky do 400 eur – Fotogaléria

Módna značka Gant ponúka hodinky, ktoré sú univerzálne, minimalistické a všestranne elegantné.

Foto: Hodinky-365.cz
189,00 € skladom

Podľa WGSN (newyorskej spoločnosti zaoberajúcej sa predpovedaním trendov) však nástup mánie rose gold nastal skôr ako samotný slávny ružový iPhone. V skutočnosti sa šperky a doplnky z ružového zlata začali objavovať už v roku 2012 v módnych kreáciách známych návrhárov, ako sú Jimmy Choo a Robert Cavali. Po nich nasledovali ďalší módni návrhári, návrhári bytových doplnkov (Tom Dixon) a ďalší...

Kde inde hľadať úspešný módny trend ako u módnych značiek? Preto aj u Michaela Korsa nájdete rozmanitý ružový sortiment.

178,00 € skladom

Rose gold tendencie vreli v módnom a influencerskom priestore ako divé, čo nakoniec v roku 2016 vyústilo v deklaráciu ružovo-zlatej na tzv. Pantone – Farbu roka. Odvtedy ružová zlatá udáva prevažujúci tón módnych prehliadok, bytového dizajnu, a čo je najdôležitejšie, oficiálne aj svadieb a podobných udalostí. Takto vzniká skutočný kanonizovaný trend.

Fotogaléria dámskych hodiniek Michael Kors – Ikona newyorského štýlu
22.3.2022 - Eliška Měrková
Fotogaléria dámskych hodiniek Michael Kors – Ikona newyorského štýlu

Michael Kors je ikonou newyorského štýlu a veľmi dobre vie, čo sa nosí – väčšie hodinky v minimalistickom štýle a - samozrejme – v ružovom zlate. To je kolekcia Pyper.

Sofistikovaný dizajn sa bude páčiť ženám, ktoré uprednostňujú športovú eleganciu a väčšie hodinky. A nie je tomu inak ani v prípade kolekcie Parker.

194,00 € skladom

Značka Guess sa tiež môže pochváliť originalitou a sofistikovaným dizajnom.

Guess Jewelry recenzia – Priehľadná elegancia
20.10.2022 - Agáta Vřeská
Guess Jewelry recenzia – Priehľadná elegancia

Značka Guess si na minimalizmus práve nepotrpí a dá sa povedať, že jej hodinky sú jednoducho vlastné.

87,50 € skladom

Sú obľúbené u žien, ktoré chcú v spoločnosti vyniknúť.

169,00 € skladom

Dámske hodinky Guess – Fotogaléria tých najkrajších
5.12.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky Guess – Fotogaléria tých najkrajších

V nasledujúcich rokoch boli za farbu roka vyhlásené iné farby a ústup trendu ružového zlata bol všeobecne očakávaný. Ale nestalo sa tak a podľa prieskumov je takmer rovnako obľúbená ako v roku 2016. A ako je to možné? Kvôli fenoménu označovanému ako "mileniálna ružová" (mileniáli označujú generáciu, ktorá vyrástla obklopená modernými technológiami a zvyčajne komunikuje prostredníctvom sociálnych sietí).

A rozhodne budete neprehliadnuteľní s hodinkami Invicta, značkou známou svojimi hravými a originálnymi dizajnmi, ktoré neuniknú pozornosti žiadneho z vašich priateľov či kolegov.

Ženy, ktoré majú rady hodinky s dávkou hravosti, sa do nich okamžite zbláznia. To im však neuberá na praktickosti.

Aj keď to na prvý pohľad z fotografie možno nepoznáte, tieto hodinky nie sú žiadna krehká kvetinka. Namiesto toho sú poriadnym kusom ocele, takže počítajte s tým, že na zápästí budete cítiť ich váhu.

Invicta Wildflower – Fotogaléria divokej hodinkovej záhrady
15.2.2023 - Eliška Měrková
Invicta Wildflower – Fotogaléria divokej hodinkovej záhrady

Zákazník tak získa dokonalú kombináciu romantického dizajnu so zvýšenou odolnosťou, ktorú zaručuje zvýšená vodotesnosť od 50, ale najčastejšie 100 M, a pevné minerálne sklíčko so zafírovou vrstvou.

Invicta Angel – Fotogaléria anjelských hodiniek od Invicty
3.8.2022 - Agáta Vřeská
Invicta Angel – Fotogaléria anjelských hodiniek od Invicty

"Millennial pink" je bez preháňania popkultúrnym fenoménom a podľa známeho módneho časopisu Marie Clair vznikla preto, že ružová a ružovo-zlatá sú jednoducho farby, ktoré lichotia "dokonalej" atmosfére instagramových fotografií influencerov, ktoré majú vyzerať "ružovejšie" ako v skutočnosti. A to, čo je teraz trendy na Instagrame, je trendy aj v oficiálnom svete módy. Smer ovplyvňovania módy sa v súčasnom svete trochu pomiešal. Ale práve preto ružovo-zlatá ešte nevyšla z módy, aj keď sa to pôvodne predpovedalo.

Farbu hodiniek ste si už pravdepodobne vybrali, ale možno riešite iný problém – napríklad to, aby boli hodinky ľahko čitateľné alebo aby boli vhodné pre citlivú pokožku s alergiou na nikel, ktorý sa nachádza v bežne používanej oceli. Nemecká spoločnosť Boccia Titanium má riešenie, ktoré splní všetky vaše požiadavky.

103,00 € (doručíme do 6.5.)

Vyrába hodinky z titánu, ktorý je úplne antialergický. Hodinky sú zároveň veľmi minimalistické a elegantné. Prakticky pravdepodobne nenájdete outfit, ku ktorému by sa nehodili. Snáď len k teplákovke vo fitku.

Ak je hlavným kritériom dobrá čitateľnosť alebo antialergénnosť, pozrite sa na iné možnosti:

Dobre čitateľné dámske hodinky do 400 eur – Fotogaléria
7.12.2023 - Eliška Měrková
Dobre čitateľné dámske hodinky do 400 eur – Fotogaléria

Dámske titánové hodinky pre citlivú pokožku – Fotogaléria
8.12.2020 - Eliška Měrková
Dámske titánové hodinky pre citlivú pokožku – Fotogaléria

Hodinky z ružového zlata, ale najlepšie na solárny pohon? Práve to ponúka japonská značka Citizen, ktorá je považovaná za technologického giganta vo svete hodiniek. Modely sú navyše vždy čisto elegantné, decentne zdobené a s pohonom Eco-Drive, teda poháňané svetlom.

317,00 € (doručíme do 16.5.)

Rezerva chodu pri plne nabitej batérii je pol roka a na bežnú prevádzku potrebujú každý deň len niekoľko minút na svetle.

Citizen myslí aj na milovníkov drobných štvorcových hodiniek, ktorých popularita sa vracia.

Elegantné dámske hranaté hodinky – Fotogaléria
12.1.2024 - Eliška Měrková
Elegantné dámske hranaté hodinky – Fotogaléria

A kto túži po luxusnom malom šperku so švajčiarskym rodokmeňom? Drobné hodinky Tissot Lovely s brúseným sklíčkom rozžiaria každý spoločenský večer.

A rovnako efektný je aj štvorcový model Lovely Square. Tissot je majstrom švajčiarskej precíznosti a elegancie. A v prípade dámskych hodiniek Tissot to platí dvojnásobne.

Dámske hodinky Tissot Lovely Square – Fotogaléria tých najroztomilejších hodiniek
9.9.2022 - Agáta Vřeská
Dámske hodinky Tissot Lovely Square – Fotogaléria tých najroztomilejších hodiniek

Švajčiarska značka Certina má určite čo ponúknuť aj v oblasti dámskej ružovej elegancie.

A naše pátranie po ružových hodinkách ukončíme v japonských zenových záhradách, kam nás prenesú hodinky Seiko Presage Japanese Zen Garden Sakura Daytime.

Krásne, ale hádam siahnete po klasických zlatých? Inšpirujte sa naším výberom najobľúbenejších dámskych zlatých hodiniek:

Zlaté dámske hodinky – Fotogaléria
29.12.2021 - Agáta Vřeská
Zlaté dámske hodinky – Fotogaléria

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku