Telefón 0650 400 134 (volajte PO-PA 8-18, SO 10-18)
Košík
0,00 €
Prejsť k objednávke
logo

Coros Vertix 2S predstavenie – Nový model alebo len update toho starého?

Tagy: Predstavenie | Coros | Inteligentné

Matěj Urbaczka | 29.4.2024 | 3 MIN | 2x komentár

Coros Vertix 2 je posledný vydaný čisto outdoorový model tejto americkej značky. Hoci prvá verzia modelu Vertix 2 bola vydaná už v roku 2021, odvtedy sme sa tešili na jeho nástupcu. A teraz je tu model Coros Vertix 2S. Ide o zdvorilostnú aktualizáciu alebo skutočnú novinku?

Všetci, ktorí sa tešili na Coros Vertix 3, si budú musieť pravdepodobne ešte chvíľu počkať. Zatiaľ tu máme niekoľko odľahčených pokračovaní dvojičiek s označením "S". Toto označenie môže byť trochu mätúce, pretože väčšinou označuje menší variant modelu. A čo je nové?

  • 3 nové dizajny puzdier – Zem, Mesiac, Vesmír
  • Vylepšený transflexný displej
  • Nový a presnejší snímač srdcového tepu
  • Zdokonalenie GPS pre outdoorové aktivity a horolezectvo
  • 118 hodín v režime GPS a 36 dní v režime inteligentných hodiniek
Nestačí vám to? Pozrime sa na to bližšie.

Vertix 2S – Čo znamená to "S"?

Ak vás zaujíma význam písmena "S", budete sklamaní. Toto písmeno neznamená nič. Pýtali sa naň ich interní testeri a ani samotná spoločnosť Coros nevie, prečo ho takto nazvala. Nazval som ho "špeciálnym", pretože máme tri nové jedinečné dizajny s jedinečnými názvami – Zem, Mesiac a Vesmír.

To sa im musí uznať, s farbami si dali peknú prácu. Inak zostáva starý dobrý Vertix 2 a veľkosť ani hmotnosť sa nezmenili.

Chválim použitie menšej a ekologickejšej krabice. Je recyklovateľná a vo vnútri nájdete hodinky, nabíjačku a tiež dva remienky. Jeden nylonový a jeden silikónový.

Čierna je naozaj čierna – Coros vylepšil displej

Ďalšou príjemnou novinkou je vylepšenie transflexného panelu displeja, ktorý by mal byť oveľa kontrastnejší a všetci sa zhodnú na tom, že čierna je naozaj čierna a nie tmavomodrá. Technológia inak zostala rovnaká a Američania nesiahli po AMOLED displeji, za čo som rád. Takže je tu starý dobrý transflexný displej s uhlopriečkou 1,4" a rozlíšením 280 x 280 pixelov so zafírovým sklom.

Spresnenie senzorov tepovej frekvencie a GPS

Vertix 2S sa môže pochváliť novým snímačom srdcovej frekvencie, ktorý sme prvýkrát videli v modeli Coros Pace 3. Ten by mal byť spolu s GPS ich doteraz najpresnejší. V tom prípade sa teším na testovanie hodiniek, ale podľa zahraničných recenzentov, ktorí už mali možnosť hodinky otestovať, vyzerá presnosť sľubne.

Výdrž batérie sa znížila, pribudli niektoré športové aktivity. Čo ďalej?

Funkčne sa toho veľa nezmenilo. Výdrž batérie sa zvýšila a hodinky by mali vydržať 36 dní v režime smartwatch a 118 hodín s GPS. Je to trochu "downgrade" oproti minulým hodinkám a zvláštne je aj to, že Coros vydal novú technickú špecifikáciu aj pre Vertix 2, kde upravuje hodnoty a znižuje ich o približne 10 hodín pri aktivitách s GPS...

Coros Vertix 2 recenzia – Prišiel som, videl som, zvíťazil som?
4.10.2021 - Dominik Hok
Coros Vertix 2 recenzia – Prišiel som, videl som, zvíťazil som?

Zo športových funkcií je tu lepšie meranie lezenia na skale a boulderingová aktivita s možnosťou lepšieho určenia lezeckej cesty. Pri funkcii Running Fitness sa teraz dozviete, aký ste typ bežca, a zahrnuté budú všetky nové aktualizácie, ktoré sa k nám dostali pred niekoľkými dňami.

Zrkadlenie chytrých hodiniek a telefónu? Coros predstavil novú aktualizáciu (apríl 2024)
30.4.2024 - Dominik Hok
Zrkadlenie chytrých hodiniek a telefónu? Coros predstavil novú aktualizáciu (apríl 2024)

Smutní, že nevyšli Vertix 3? Ja tiež

Tak trochu som očakával, že nám Coros po 3 rokoch ukáže prepracovanejšiu aktualizáciu svojej špičkovej outdoorovej línie. Myslím, že nie som jediný, kto je trochu sklamaný, že zatiaľ ide len o reinkarnáciu starého modelu a že nejde o úplne nový kúsok.

Displej, senzory a ďalšie drobné vylepšenia však vyzerajú dobre a teším sa, až budem mať hodinky reálne na ruke.

Máte nejaké návrhy, čo by mohlo znamenať písmeno S?

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Marek Blichárpred 18 dňami, reagovať
S ako Staronové ????
Matěj Urbaczkapred 17 dňami
Zdravím, Marku, ano, to by dávalo smysl! :D