» Blog » Garmin

Fitness náramok Garmin Vívofit 4 recenzia (porovnanie s Vívofit 3)

Tagy: Recenzie | Garmin | Inteligentné

Radek Vyhlídal | 13.6.2019 | 3 MIN

Keď vychádza nový model športtesteru alebo fitness náramku, väčšinou je lepší ako ten predchádzajúci. Prečo to tak nie je v prípade Vívofit 4 a ako si stojí v porovnaní s konkurenciou? Dozviete sa v tomto článku.

Vívofit 4 banner

Modelový rad Garmin Vívofit, do ktorého spadá Vívofit 4 aj jeho predchodca Vívofit 3, patrí do kategórie fitness náramkov. Tie slúžia predovšetkým ako motivátor k zdravšiemu životnému štýlu. Cez deň meria Vaše našlapané kroky, spálené kalórie, prejdenú vzdialenosť a pod. Pri dlhšej neaktivite Vás tiež vyzvú k pohybu. V noci zase monitorujú Váš spánok. Ak ešte náramok zvládne notifikácie, je vyhraté. Ako je na tom teda Vívofit 4? Čítajte ďalej.

Vívofit 4 ušlé kroky zmeria, rovnako tak spánok, ale ..

Medzi prednosti fitness náramku Vívofit 4 patrí bezpochyby výdrž batérie 1 rok. Náramok je totiž na klasickú batériu, a nie je ho preto nutné nabíjať. Batéria vydrží približne 1 rok a potom Vám ju radi v každom poriadnom hodinárstve vymenia. Čo už je ale horšie, je absencia podpory ANT +. Ak Vám táto skratka nič nehovorí, tak vedzte, že ide o bezdrôtovú technológiu, ktorá prenáša informácie medzi externými zariadeniami a náramkom. Inými slovami - k náramku nepripojíte hrudný pás, ktorý meria Vašu tepovú frekvenciu. A pretože Vívofit 4 nemá ani snímač tepovej frekvencie na zápästie, svoju tepovú frekvenciu jednoducho nezistíte. Je to až neuveriteľné, pretože starší model, teda Vívofit 3, túto technológiu podporuje. Sú navyše o 500 Sk lacnejšie, takže hneď v úvode musím povedať, že za mňa je Vívofit 3 určite lepšia voľba než novší Vívofit 4.

Vívofit 4 vs Vívofit 3

Vívofit 4 nepropojíte s hrudním pásom vs Vívofit 3, ktorý sa pripojiť dá

Možno Vás ani fakt, že náramok nezmeria tepovú frekvenciu, nijako netrápi. Lenže na základe tepovej frekvencie náramok vyhodnocuje veľa údajov ako spálené kalórie, kvalitu spánku a pod. Pokiaľ však prístroj nemá tepovku k dispozícii, odhaduje výkony len na základe akcelerometra, a je tým pádom menej presnejší. Najväčší rozdiel je u športov ako cyklistika, fitness a pod, ktoré nie sú "krokové". Tam jednoducho prístroj, povedal by som, zaokrúhli, funguje suboptimálne.

hrudní pás Garmin

Hrudný pás s náramkom Vívofit 4 nedá sa pripojiť

Vívofit 4 vs Vívofit 3

Vzhľadovo rozdielov moc nenájdeme. Pristroje sú takmer rovnako veľké, široké, aj s takmer rovnakou obrazovkou. Vívofit 4 majú kovové tlačidlo oproti predošlému plastovému a zapínanie je na klasickú tŕňovú sponu oproti skoršiemu mechanizmu so zámkom proti odopnutiu. Aj napriek tomu, že oba prístroje ponúkajú bluetooth, tak len pre pripojenie k aplikácii Garmin Connect, ktorá vyhodnocuje Vaše výsledky. Smart notifikácie ani u jedného prístroja tiež nehľadajte, funkcia "nájsť telefón" je k dispozícii u Vívofit 4. Najväčší rozdiel je tak už spomínaná absencia technológie ANT + u Vívofit 4 a vyššia cena nového modelu o 20 Euro.

Verdikt

Ak hľadáte jednoduchý náramok, so základnými funkciami a viac menej ho používate len na meranie ušlých krokov za deň, budete s Vívofit 4 spokojní. Ak ho však používate aj na šport, ktorý radi vyhodnocujete, určite odporúčam Vívofit 3 v kombinácii s hrudným pásom. Značku Garmin mám rád, nosím veľa modelov, ale Vívofit 4 jednoducho nemôžem odporučiť, podľa mňa je to oproti Vívofit 3 krok späť. Lepšou voľbou je napr. Rad Vívosport, ktorá je síce o 50 Euro drahší, ponúka však navyše farebný dotykový displej, snímač tepu na zápästí, príjem signálu GPS, smart notifikácie a ďalšie.

Vívosport

O 50 Euro drahší, ale omhoho vybavenejší náramok Vívosport

klasická bateria s výdržou 1 rok

nemožnost zmerať tepovú frekvenciu
smart notifikácie

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku