Telefón 0650 400 134 (volajte PO-PA 8-18, SO 10-18)
Košík
0,00 €
Prejsť k objednávke
logo

Invicta – Prehľad modelových radov

Tagy: Sprievodca výberom | Invicta | Klasické | Fashion

Eliška Měrková | 16.4.2021 | 7 MIN

Invicta, jedna z najkontroverznejších značiek súčasnosti, je v produkcii aj predaji svojich hodiniek ozajstný gigant, ktorý sa môže pýšiť skutočne vyčerpávajúcim portfóliom dizajnov hodiniek a na konte má cez 40 modelových radov. Nie je zrovna ľahké sa v nich orientovať, a tak sme sa rozhodli si na nich poriadne posvietiť a ukázať vám aspoň tie najdôležitejšie, ktoré podľa nás stojí za to poznať.

Foto: Hodinky-365.cz

Stále rady:
Reserve
Pro Diver
Russian Diver
Subaqua
S1 Rally
Bolt
Venom
Angel

Licencované limitované edície:
Disney
Star Wars
Marvel
DC Comics
Muppets
Sponge Bob

Spolupráca so slávnymi osobnosťami:
Jason Taylor
Britto
SHAQ

Príbeh značky Invicta – Ako sa stala jednou z najkontroverznejších hodinárskych značiek?
6.4.2021 - Eliška Měrková
Príbeh značky Invicta – Ako sa stala jednou z najkontroverznejších hodinárskych značiek?

Keď letmo prejdete očami hodinky od Invicty, pravdepodobne vám budú pripadať všetky veľmi podobné. Ich rozdelenie je preto založené skôr na rôznych nuansách a detailoch, ktoré ten či onen rad spájajú.

Zoznam modelových radov obsahuje stále rady, rady s limitovanými edíciami a rady odkazujúce na rôzne spolupráce. Invicta ich medzi sebou tiež rada vzájomne prepája, a tak sa môžeme stretnúť s hodinkami, ktoré zapadajú do viac radov naraz (Reserve Bolt, Reserve Venom, S1 Jason Taylor etc.).

Hodinky zapadající do řady Subaqua i Reserve.Hodinky zapadajúce do radu Subaqua aj Reserve.

(1) Stále, nelimitované rady

Invicta Reserve

Rad Reserve Invicta označuje za svoj najvyšší rad a vlajkovú loď, ktorá stojí v čele celej ich produkcie. Invicta ju určila "tým, ktorí vedia najlepšie", a sú teda pre naozajstných fajnšmekrov, ktorí tieto megalomanské, extrémne štylizované exponáty dokážu oceniť.

Foto: Hodinky-365.cz

Na rade Reserve si Invicta zakladá, preto sú hodinky väčšinou vybavené kvalitnými strojčekmi (buď švajčiarske Sellita a Ronda či japonské Seiko) a údajne sú zostavované ručne.

Foto: Hodinky-365.cz

Hodinky Invicta Reserve majú tiež pôsobivú vodeodolnosť, pohybujúcu sa v rozmedzí od 200 do 1000 M.

Hodinky tvarem zapadající do řady Venom, švýcarským strojkem a zpracováním a nápaditostí do řady Reserve.Hodinky tvarom zapadajúce do radu Venom, švajčiarskym strojčekom, spracovaním a nápaditosťou do radu Reserve.

Invicta Pro Diver

Kto pozná príbeh Invicty, ten vie, že ako pôvodná tradičná švajčiarska značka Invicta zásluhou quartzovej revolúcie v 80. rokoch prakticky zanikla. V roku 1991 však vstala z mŕtvych vďaka novému americkému vedeniu a slávnym potápkam Pro Diver, ktoré vtedy vyšvihli meno spoločnosti Invicta späť do sedla. Invicta Pro Diver sa okamžite stali predmetom debát, avšak nie vždy v pozitívnom slova zmysle. Sú totiž naozaj podozrivo podobné mnohonásobne drahším hodinkám Rolex Submariner. Ale poznáte to, negatívna reklama je najlepší marketing.

Foto: Hodinky-365.cz

Invicta miesto Rolexiek? To predsa nemôže byť dobré...
24.11.2020 - Agáta Vřeská
Invicta miesto Rolexiek? To predsa nemôže byť dobré...

Hodinky z radu Pro Diver sú tak najznámejšími, najpreberanejšími, ale aj najobľúbenejšími hodinkami od Invicty. Ako jedny z mála disponujú klasickejším a umiernenejším potápačským dizajnom, ktorý však nie je len na ozdobu. Na masívnej odolnej konštrukcii nájdeme šrobovacie komponenty (korunka, dienko) a väčšina z hodiniek obstojí v hĺbke do 200 M (minimum radu je 100 M, maximum potom 300 M).

Foto: Hodinky-365.cz

V rade Pro Diver nájdeme škálu kvalitných a dostupných potápok, ktoré sa ponúkajú ako v quartze, tak s mechanickým strojčekom s automatickým náťahom. Na výber je tiež z rôznych farieb aj veľkostí, od dámskych, takmer šperkových Pro Diver, cez "klasicky vyrastené" kúsky s 38mm alebo 40mm puzdrom, po Invicťáckych "obrov" s priemerom puzdra okolo 50 mm.

Foto: Hodinky-365.cz

Invicta Russian Diver

Legenda vraví, že príbeh radu Russian Diver začína už v roku 1959, kedy pôvodnú švajčiarsku Invictu najíma Sovietsky zväz, konkrétne Rada práce a obrany, s poverením navrhnúť hodinky pre potreby ruskej taktickej jednotky vojnového loďstva. To dnes nie je úplne dokázané, faktom ale zostáva to, že inšpirácia hodinkami ruských námorníkov z konca 50. rokov dala v roku 2005 vzniknúť modelovému radu Russian Diver s potápačským dizajnom.

Vtedy sa Invicta pomocou prvkov odkazujúcich na vtedajšiu spoluprácu (motív prilby skafandra a azbuka) pokúsila o čo najvernejšie vystihnutie ducha pôvodných hodiniek, avšak pridala niečo typicky svojho – veľkosť puzdra, ktorá aj s korunkou činila 60 mm.

Zdroj: www.keepthetime.com/Zdroj: www.keepthetime.com/

Tieto Russian Diver nosí napríklad herec Arnold Schwarzenegger, na ktorého mohutnej ruke vyzerajú veľké Invicty vážne dobre.

Dnes už však v kolekcii Russian Diver nájdeme aj ďaleko nápaditejšie a okázalejšie kúsky, všetky však vystihuje veľká vystupujúca korunka s retiazkou a námornícky ladený dizajn.

Podle naší redaktorky hodinky připomínají skafandr a helmu z příběhů Julese Verna, což je velmi trefné přirovnání.Podľa našej redaktorky tieto Russian Diver pripomínajú skafander a prilbu z príbehov Julesa Verna, čo je veľmi trefné prirovnanie.

Invicta Subaqua

Z radov inšpirovaných vodnými športami vymenujem ešte rad Subaqua.

Foto: Hodinky-365.cz

Modely tohto radu sú ukážkou toho, čo sa stane, keď si Invicta vezme do rúk klasický potápačský štýl a pretaví ho do svojej typicky megalomanskej podoby.

Invicta S1 Rally

Obľúbený je aj rad inšpirovaný motošportom – S1 Rally, v ktorom nájdeme hodinky v pretekárskom štýle.

Inšpirácia tohto radu siaha do roku 2002, kedy menom rovnaká britská automobilka Invicta Car Company predstavila kultový osemvalec S1. Bola to práve hodinárska značka Invicta, ktorá sa rozhodla časť vývoja športových áut S1 financovať, a tak nielen autá, ale aj hodinky pre milovníkov rýchlej jazdy boli na svete.

Foto: Hodinky-365.cz

Invicta S1 Rally – Pre chlapov s benzínom v krvi
26.11.2020 - Eliška Měrková
Invicta S1 Rally – Pre chlapov s benzínom v krvi

Invicta Bolt

rade Bolt sa nachádzajú hodinky s charakteristickým divokým dizajnom s honosne aj energicky pôsobiacimi farebnými kombináciami.

Najcharakteristickejšie je pre rad Bolt oceľové lanko tiahnúce sa po obvode lunety.

Hodinky Invicta Reserve Bolt, zapadající do dvou řad najednou.Hodinky Invicta Reserve Bolt, zapadajúce do dvoch radov naraz.

Invicta Venom

Rad Venom (znamenajúci "jed") je zasa typický pre svoj až "hadí" dizajn a vlnité, hypnotické línie.

Foto: Hodinky-365.cz

Invicta Angel

Rad Angel je jeden z mála rýdzo ženských radov od Invicty, čomu zodpovedá aj elegantný a ozdobný štýl, ktorý je na pomery Invicty naozaj decentný a jemný, napriek tomu stále neprehliadnuteľný.

Foto: Hodinky-365.cz

(2) Licencované limitky pre fanúšikov Disneyho, kreslených filmov, komiksov, sci-fi a fantasy

Disney

Invicta je kráľovnou limitovaných edícií, a tak niet divu, že niektoré kúsky sú pre zberateľov úplné bonbóniky. Keď v roku 2016 uzavrela zmluvu s Disneym, nastala éra slávnych limitovaných edícií, medzi ktoré patrí najmä Invicta Disney s motívmi Mickey Mousa.

Foto: Hodinky-365.cz

Fotogaléria hodiniek Invicta Disney s Mickey Mousom – Húf ikonických myšiakov
12.3.2024 - Eliška Měrková
Fotogaléria hodiniek Invicta Disney s Mickey Mousom – Húf ikonických myšiakov

Star Wars

Od nedávnej doby pod Disneyho spadá aj Star Wars. Invicta sa tak mohla pustiť do jedných z najpodarenejších a najobľúbenejších limitiek, aké má.

Foto: Hodinky-365.cz

Fotogaléria Invicta Star Wars – Invicťácke impérium vracia úder
12.3.2024 - Eliška Měrková
Fotogaléria Invicta Star Wars – Invicťácke impérium vracia úder

Marvel

Pod konglomerát The Walt Disney Company patrí aj štúdio Marvel. Invicta tak mohla vytvoriť skvelé limitky s komiksovými superhrdinskými motívmi.

Foto: Hodinky-365.cz

Marvel vs. DC Comics – fotogaléria komiksových hodiniek Invicta
9.2.2021 - Dominik Hok
Marvel vs. DC Comics – fotogaléria komiksových hodiniek Invicta

DC Comics

V roku 2018 Invicta uzatvára zmluvu aj s DC Comics, a tak je na svete aj limitka s konkurenčnými superhrdinami.

Foto: Hodinky-365.cz

Tieto "fanúšikovské" edície boli naozaj úspešné a Invicta nimi dokázala, že svojich fanúšikov pozná lepšie, než ktokoľvek iný. Mohla sa tak smelo objaviť na najslávnejšej udalosti sveta fanúšikov komiksov, sci-fi a fantasy, na festivale Comic-Con (ročník 2018) kde im fanúšikovia v nápaditých cosplayoch (kostýmoch podľa obľúbených fiktívnych postáv) mohli "utrhnúť ruky".

Muppets

Ďalší zaujímavý rad založený na limitovaných edíciách obsahoval hodinky s motívmi bábkových Muppetov, ktorý je v podstate celý už beznádejne vypredaný. Niet divu, o propagáciu sa totiž postarali Muppeti sami. Pozrite sa, ako sa na hodinky tvári žabiak Kermit a slečna Piggy.

Sponge Bob

A nakoniec tu máme úspešný rad limitovaných edícií s obľúbenou žltou kreslenou špongiou Sponge Bobom.

Foto: Hodinky-365.cz

(3) Spolupráca so svetom vojenčiny, športu a umenia

Invicta spolupracuje s americkou armádou a námorníctvom a tiež s asociáciami súvisiacimi s americkým futbalom. Žiadny z radov, ktoré na tieto spolupráce odkazujú, však na Slovensku nie sú dostupné (sú len pre americký trh).

Jason Taylor

Čo u nás ale dostupné je, sú hodinky vzniknuté v spolupráci s Jasonom Taylorom. Jason Taylor je slávny športovec, filantrop a v neposlednom rade aj nadšený zberateľ hodiniek, ktorý sa spoločne s Invictou podieľa na charitatívnych projektoch. Hodinky z tohto radu sa vyznačujú športovým dizajnom, zodpovedajúcim estetickému cíteniu športovca. Takmer všetky hodinky z tohto radu sú limitované.

Zdroj: www.invictawatch.comZdroj: www.invictawatch.com

Britto

Rad Britto vznikol z ďalšej zaujímavej spolupráce, ktorú Invicta uzavrela s brazílskym umelcom. Romero Britto je predstaviteľom moderného pop-artu – jeho diela sa vyznačujú neošúchanými kombináciami vzorov a farieb, prvkami kubizmu a graffiti. Je príznačné, že od roku 1989 žije na Floride, kde sídli aj Invicta.

Britto při práci. Zdroj: www.invictawatch.comBritto pri práci. Zdroj: www.invictawatch.com

SHAQ

V roku 2020 sa Invicta dohodla na spolupráci s bývalým americkým basketbalistom, súčasným biznismenom a bavičom Shaquillom O'Nealom, ktorý má prezývku Shaq. A ako by ste asi čakali, hodinky z radu SHAQ, ktoré sú navrhnuté v spolupráci s týmto obrom, tiež nebudú žiadny drobec  – všetky dosahujú priemernej veľkosti 60 mm. Hodinky sa vyznačujú naozaj masívnym štýlom, ktorý je pre Invictu typický, tentokrát ale nešetrili ani ligotavými ozdobnými prvkami.

Zdroj: www.nvictawatch.comZdroj: www.nvictawatch.com

Že má Invicta aj Shaq zmysel pre humor a že si svoju spoluprácu naozaj užívajú, dokazuje nasledujúce promovideo, v ktorom si basketbalista musel samou nedočkavosťou vlastnú limitku ukradnúť. Scénu ako z Mission Imposible s vážne skvostnými hereckými výkonmi si môžete pozrieť v nasledujúcom videu:

A kam svoje Invicty na večer odkladať? Pozrite sa na rozmanitú ponuku kufrov na hodinky Invicta, v ktorej si nájde to svoje priaznivec každého modelového radu.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre