Najlepšie inteligentné hodinky vybrané odborníkmi

Tagy: Výber najlepších | Inteligentné

Dominik Hok | 21.9.2021 | 6 MIN

Vybrali sme pre vás 5 najlepších inteligentných hodiniek spolu s niekoľkými otázkami, ktoré vám pomôžu vybrať tie pravé.

Kým vyberáme tie najlepšie, musia mať tie najlepšie funkcie. Preto majú všetky modely v našom výbere hudobný prehrávač, môžete s nimi bezkontaktne platiť a zobrazujú vám všetky oznámenia.

Všetky analyzujú váš srdcový tep, okysličenie krvi a merajú trasu pomocou GPS. a tiež... A čo je najdôležitejšie... Sú sakra dobré.

V tomto článku sme neobmedzili cenu. Článok, v ktorom sme stanovili cenu, nájdete nižšie:

Najlepšie smart hodinky (cenovo dostupné)
2.10.2021 - Matěj Urbaczka
Najlepšie smart hodinky (cenovo dostupné)

Teraz si vyberieme inteligentné hodinky pre vás.

Budú tieto inteligentné hodinky komunikovať s vaším telefónom?

Trochu nepríjemná, ale dôležitá otázka hneď na úvod.

To, či sa hodinky spárujú, závisí od toho, aký telefón vám práve leží vo vrecku. Garminy to majú pravdepodobne najjednoduchšie. Tie sa spárujú doslova s čímkoľvek, či už ste hodinky Apple, alebo máte telefón so systémom Android. Jediné obmedzenie je potom pre používateľov iPhonu, ktorí nemôžu používať rýchle odpovede. Keď vám teda niekto napíše správu, nemôžete si vybrať z niekoľkých prednastavených odpovedí a na správu odpovedať. Túto funkciu vlastne blokuje samotný Apple, ktorý ju sprístupnil len pre svoje vlastné hodinky Apple Watch.

5 otázok, ktoré by ste si mali položiť pred kúpou smart hodiniek Garmin
11.11.2020 - Dominik Hok
5 otázok, ktoré by ste si mali položiť pred kúpou smart hodiniek Garmin

Hodinky Samsung Watch a Apple Watch to už majú komplikovanejšie. Začnime hodinkami Apple Watch. Apple vo všeobecnosti vytvára vo svojich zariadeniach uzavretý systém, aby doň nepustil len tak hocikoho a neohrozil tak svoju a vašu bezpečnosť. Preto sa hodinky Apple Watch spárujú len s vaším iPhonom.

Samsung teraz siahol po rovnakej, ale úplne inej filozofii. Do sveta zakričal: "Berieme na palubu všetkých okrem ľudí z Apple." A to je všetko. Čo je dosť útočná stratégia, ktorá v praxi znamená, že hodinky Samsung sa budú párovať len s telefónmi so systémom Android. Navyše viaceré zdravotné funkcie, ako napríklad EKG alebo meranie krvného tlaku, sú dostupné len používateľom s telefónom Samsung Galaxy. Aha, a telefóny Huawei majú so spárovaním trochu problémy a je dôležité skontrolovať ich kompatibilitu.

  • Spárovanie s čímkoľvek: Fenix 7 PRO, Venu 3, Venu SQ 2
  • Spáruje sa takmer s čímkoľvek okrem hodiniek Apple: Galaxy Watch 6
  • Páruje sa len s iPhonom: Apple Watch 8: s iPhonom

Chcete parťáka na šport?

Tu niet debaty, najšportovejšie hodinky sú jednoznačne Garmin Fenix 7 PRO. Choďte na bežecké preteky a túto ikonu uvidíte na zápästí takmer každého druhého bežca. Ak nie Fenix 7 PRO, tak aspoň Fenix 7.

Garmin Fenix 7 PRO recenzia – Na tie najlepšie sa najľahšie zvyká
20.9.2023 - Matěj Urbaczka
Garmin Fenix 7 PRO recenzia – Na tie najlepšie sa najľahšie zvyká

Je to preto, že Fenix 7 PRO kombinuje obrovské množstvo tréningových funkcií s obdivuhodnou výdržou batérie. Tieto hodinky vám povedia všetko o vašej kondícii a tréningu a nič vám nebudú zatajovať. Veľkým lákadlom je veľký a prehľadný displej alebo topografické mapy. Športová duša sa prejavuje aj vo vzhľade. Sú to jednoducho outdoorové hodinky na prvý pohľad.

Vo všeobecnosti však majú všetky hodinky Garmin športovú dušu. Poskytujú podrobné vyhodnotenie každého tréningu, môžete si nastaviť virtuálneho trénera a získať údaje o svojej kondícii a o tom, či trénujete správne. Preto sú všetky hodinky Garmin v našom výbere práve tam.

V skutočnosti sa dajú športovať všetky inteligentné hodinky v tomto výbere. Je tu však aj ALE. Prirovnal by som to k horskej túre v žabkách. Pravdepodobne to urobíte, ale prečo to robiť, keď existujú trekingové topánky? V hodinkách Apple Watch 8 aj Samsung Galaxy Watch 6 sú, samozrejme, športové funkcie, ale nie je ich toľko ako v konkurenčných Garminoch.

Pre športovca je potom dôležitá aj výdrž batérie, ktorú v týchto dvoch modeloch jednoducho nedostane.

  • Najlepšia voľba pre športovcov: Fenix 7 PRO
  • Skvelá voľba pre športovcov: Venu SQ 2, Venu 3
  • Pre rekreačných športovcov: Apple Watch 8, Galaxy Watch 6

Chcete inteligentné hodinky ako rozšírenie svojho telefónu?

Uskutočnite hovor, odpovedzte na e-mail alebo správu, vyhľadávajte na internete, stiahnite si množstvo aplikácií priamo do hodiniek... Je to to, čo chcete? Siahnite po hodinkách Apple Watch 8 alebo Samsung Galaxy Watch 6. Priaznivci Apple Watch určite siahnu po hodinkách Apple Watch a tí, ktorí majú telefóny so systémom Android, siahnu po hodinkách Samsung.

417,00 € (doručíme do 9.5.)

Tieto hodinky navyše vynikajú v analýze zdravotných údajov. Ak teda niekedy budete mať pocit, že zo stresu dostanete infarkt, žiadny problém, obidvoje hodinky dokážu merať EKG a Samsung dokonca aj krvný tlak.

Všetky hodinky Garmin sú inteligentné, ale určite sa nemôžu rovnať vyššie uvedenej dvojici. Za všetky platíte, prehrávate z nich hudbu a sú obmedzené prednastavenými odpoveďami. Nemôžete si teda nadiktovať slovo za slovom znenie svojej odpovede.

Jednými z mála inteligentných hodiniek, ktoré sú dostatočne inteligentné na to, aby dokázali prijať hovor a ovládať hlasového asistenta, sú Garmin Venu 3.

Stále by som však vyzdvihol model Fenix 7 PRO, ktorý má jednu inteligentnú/športovú funkciu navyše, a to topografické mapy. Hodinky vás dokážu navigovať, vytvoriť pre vás okružnú trasu a/alebo nájsť najbližšiu čerpaciu stanicu.

Garmin Venu 3 recenzia – Tak trochu rovnaký, tak trochu lepší
18.9.2023 - Dominik Hok
Garmin Venu 3 recenzia – Tak trochu rovnaký, tak trochu lepší

  • Najinteligentnejšia voľba: Apple Watch 8, Samsung Galaxy Watch 6
  • Fenix 7 PRO, Venu 3
  • Venu SQ 2

Je pre vás najdôležitejšia výdrž batérie?

Táto otázka by mohla znieť "Chcete hodinky so slušnou výdržou batérie?", ale zámerne to nie je tento prípad. Prečo? Iba hlupák by to neurobil. Je však dôležité si uvedomiť, že dlhá výdrž batérie často skrýva kompromisy. Modely s dlhou výdržou batérie majú niekedy jednoduchší displej, minimalistickejšie používateľské prostredie... Alebo možno väčšie puzdro, aby sa doň zmestila väčšia batéria.

Nezáleží vám na tom, že nemáte inteligentné hodinky plné animácií, rôznych prechodov, 16 miliónov farieb, a chcete len čo najlepšie využiť výdrž batérie? Neváhajte a siahnite po hodinkách Garmin. Opäť na čele s modelom Fenix 7 PRO.

Naproti tomu Samsung a Apple majú trochu inú filozofiu. Chcú používateľský zážitok, na ktorý je radosť pozerať, perfektný displej, veľa animácií a nedajbože, aby sa hodinky rozbili! A podľa toho potom vyzerá aj výdrž batérie. A sme opäť pri kompromisoch... Tentoraz však z trochu iného uhla pohľadu.

Pre mňa sú Garmin Venu 3 a Venu SQ 2 šťastnou strednou cestou. Tieto modely majú krásne používateľské rozhranie, veľmi pekný AMOLED displej a úctyhodnú 11-dňovú (Venu SQ 2) a 14-dňovú (Venu 3) výdrž batérie.

  • Fenix 7 PRO (až 37 dní)
  • Skvelá výdrž batérie: Venu 3 (až 11 dní), Venu SQ 2 (až 11 dní)
  • Prijateľná výdrž batérie: Apple Watch 8 (1-2 dni), Galaxy Watch 6 (do 4 dní)

Hľadáte hodinky s najlepším pomerom cena/výkon?

Chcete to najlepšie za najnižšiu cenu? Potom sú to jednoznačne hodinky Garmin Venu SQ 2.

Tento model má všetko dôležité – bezkontaktné platby, hudobný prehrávač, množstvo športových funkcií, slušnú výdrž batérie a to všetko kombinuje s veľmi príjemnou cenovkou.

Môže sa zdať, že cenovka modelu Fenix 7 sa vymyká, pretože je o dosť drahší ako ostatné, ale kompenzuje to naozaj skvelými funkciami a spracovaním, ktoré zodpovedá cene.

Ostatné tri hodinky sú teda na dosť podobnej úrovni. Aj keď Venu 3 sa viac prikláňa k športovým a Apple Watch 8 a Galaxy Watch 6 skôr k inteligentným veciam.

Recenzia Garmin Vívoactive 5 - Vy jasáte, vaša peňaženka neplače
16.11.2023 - Dominik Hok
Recenzia Garmin Vívoactive 5 - Vy jasáte, vaša peňaženka neplače

  • Vynikajúci pomer cena/výkon: Venu SQ 2
  • Dobrý pomer cena/výkon: Fenix 7 PRO, Venu 3, Apple Watch 8, Galaxy Watch 6
Ktoré inteligentné hodinky z výberu sa vám najviac páčia a čo by vás presvedčilo o ich kúpe? Alebo si myslíte, že do tejto päťky by mal byť zaradený iný model? Dajte nám vedieť v komentároch. :)

6 NAJ: Smart hodinky Garmin s najdlhšou výdržou batérie
4.11.2022 - Matěj Urbaczka
6 NAJ: Smart hodinky Garmin s najdlhšou výdržou batérie

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku