» Blog » Amazfit

4 dôvody, prečo siahnuť po smart hodinkách Amazfit

Tagy: Sprievodca výberom | Amazfit | Inteligentné

Dominik Hok | 21.4.2022 | 3 MIN | 1x komentár

Značka Amazfit sa za posledné roky dostáva čím ďalej viac do povedomia, ale hlavne narastá aj na obľúbenosti. Pokiaľ by ste ale boli na vážkach, či ísť do značky Amazfit, mám tu pre vás 4 dôvody.

Amazfit je značka vlastnená spoločnosťou Zepp Health a na trhu je od roku 2013. Za tú dobu sa im podarilo predať viac než 100 miliónov kusov nositeľnej elektroniky. To vám ale s rozhodnutím moc nepomôže, však? Tak sa poďme vrhnúť na dôvody pre kúpu.

1. Pomer cena / výkon

Dám ten najväčší argument hneď na začiatok. Amazfit vyrába bezpochyby kvalitné zariadenia, ale čo je možno najdôležitejšie, nestrieľa tam astronomickú cenovku. Súčasne snáď ani neexistujú Amazfity, ktoré by stáli viac než 220 eur. Najlacnejšie zariadenie od Amazfitu stojí 29 eur. Preto hodinky od Amazfitu vždy popisujeme ako dostupné alebo ako vstupnú bránu do sveta smart hodiniek.

Modely GTR 2 a GTS 2 byly představeny už v roce 2020, ale stále patří mezi jedny z nejlepších hodinek v poměru cena / výkon.Modely GTR 2 a GTS 2 boli predstavené už v roku 2020, ale stále patria medzi jedny z najlepších hodiniek v pomere cena / výkon.

Amazfit GTS 2 recenzia – Lacnejší mudrlant, ktorému niet čo vytknúť
16.4.2021 - Dominik Hok
Amazfit GTS 2 recenzia – Lacnejší mudrlant, ktorému niet čo vytknúť

SÚŤAŽ: Amazfit GTR 2 vs. GTR 3 vs. GTR 3 Pro
8.4.2022 - Dominik Hok
SÚŤAŽ: Amazfit GTR 2 vs. GTR 3 vs. GTR 3 Pro

Prečo vstupná brána? Kúpite smart hodinky za peknú cenovku a tie vám pomôžu do budúcna určiť, či chcete opäť lacnejšie smart hodinky, alebo od nich chcete viac... Alebo, že smart hodinky nechcete vôbec. Často to je ale tak, že koho smartwatch uchvátia, tam už sa holá ruka či klasické hodinky nenavrátia.

Nejžhavější novinkou je pak řada GTR 3.Horúcou novinkou je potom rad GTR 3.

Amazfit GTR 3 recenzia – Pravdepodobne najlepšia voľba do 200 eur
30.11.2021 - Dominik Hok
Amazfit GTR 3 recenzia – Pravdepodobne najlepšia voľba do 200 eur

2. Funkčná a senzorová výbava

Koľkokrát nestíham žasnúť, koľko toho Amazfit do svojich smart hodiniek narve. V zariadení do 100 eur nájdete snáď všetky dostupné senzory. U drahších hodiniek potom aj funkcie nad rámec, ako je napríklad hudobný prehrávač alebo vybavovanie hovorov. U športovejších modelov je to opäť široká senzorová výbava a rôzne metriky, ktoré sú typické pre naozaj omnoho drahšie smart športové hodinky. Ako je napríklad odhad VO2 Max, odhad doby regenerácie, tréningové zaťaženie ai.

Ze sportovního hlediska je výbornou volbou řada T-Rex. V Česku patří mezi jedny z nejoblíbenějších. Pro běžce je pak stvořená řada Stratos.Zo športového hľadiska je výbornou voľbou rad T-Rex. Patrí medzi jedny z najobľúbenejších. Pre bežcov je potom stvorený rad Stratos.

Amazfit T-Rex Pro recenzia – Kamarát do dažďa aj horšieho
28.4.2021 - Dominik Hok
Amazfit T-Rex Pro recenzia – Kamarát do dažďa aj horšieho

3. Displej a výdrž batérie

Áno, tu Amazfit valcuje konkurenciu. Nielen, že to sú dostupné hodinky s poriadnou výbavou, ale ešte s naozaj veľmi pekným displejom. Amazfit proste pixelmi nešetril. Len sa pozrite na displej nových GTR 3 Pro. Ako by ste sa pozerali do Sauronovho oka v modrej verzii, že?

A žerie to baterku, pýtate sa? Menej než by ste čakali. Snáď všetky zariadenia od Amazfitu vydržia aspoň 1 týždeň. Niektoré aj viac. Ďalšie z veľkých plusov tejto značky. Nikto z nás nechce každý deň hľadať dobíjací kábel, no nie?

4. Jednoduchosť

Tento bod som si uvedomil celkom nedávno. Tým, že Amazfit cieli na základného používateľa smart hodiniek, snažia sa všetko robiť čo najjednoduchšie. Používateľské prostredie ako hodiniek, tak mobilnej aplikácie, je úplne minimalistické a prehľadné. V hodinkách od Applu, Garminu či snáď Samsungu sa človek občas stratí. Až moc funkcií, až moc možností. Tým, že Amazfity sú o niečo jednoduchšie, je jednoduchšia aj orientácia.

Takový krystalickým příkladem jednoduchosti a pořádného retra je řada Neo.Takým kryštalickým príkladom jednoduchosti a poriadneho retra je rad Neo.

Amazfit Neo recenzia – Inteligentná retrosexuálna záležitosť
12.5.2021 - Dominik Hok
Amazfit Neo recenzia – Inteligentná retrosexuálna záležitosť

Chvíľka pre zamyslenie – a pre koho sú Amazfity?

Nalejme si čistého vína. Chcete poriadne smart hodinky so zameraním hlavne na šport? Nekupujte si Amazfity.

Chcete naozaj smart hodinky, ktoré suplujú telefón a nainštalujete do nich hromadu aplikácií tretích strán? Nekupujte si Amazfity.

Chcete cenovo dostupné hodinky na také tie normálne veci, ako je prečítanie správy, zmeranie prechádzky či behu s meraním tepovej frekvencie, spánku a iné? Kúpte si Amazfity.

Chcete si trochu (ale ozaj len trochu) priplatiť za smart hodinky s možnosťou telefonovania a hudobným prehrávačom? Kúpte si Amazfity.

Vždy vravím, že Amazfity sú také tie hodinky pre ľudí, čo chcú "nejaké tie smart hodinky" bez extra zvláštnych požiadaviek. Možno to znie trochu hanlivo, ale aj také značky sú potrebné. A Amazfit to robí veľmi dobre.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Miňopred 210 dňami, reagovať
Nalejme si čistého vína. Chcete poriadne smart hodinky so zameraním hlavne na šport? Nekupujte si Amazfity??? Neviem ale práve amazfit dobehol konkurenciu v tom že reálne sa jej vyrovná s tým že ponúka hodinky so zameraním sa na šport a turistiku amazfit za posledné roky neskutočne pokročil čo sa týka materiálov výbavou ale aj softvérom a za slušné peniaze takže nesúhlasím že nie sú vhodné na šport držím prsty amazfitu aj naďalej aby pokračoval minimálne ak nie lepšie v tomto smere a trende ????????????