» Blog » Huawei

5 dôvodov, prečo siahnuť po hodinkách Huawei

Tagy: Sprievodca výberom | Huawei | Inteligentné

Matěj Urbaczka | 20.11.2022 | 3 MIN

Čínska značka Huawei u nás teraz naozaj fičí. A niet sa čomu diviť. Smart hodinky Huawei sú za pár peňazí skutočne kvalitné. Vynikajú svojou univerzalitou, presnosťou a dnes sa pozrieme na niekoľko dôvodov, prečo si tieto hodinky kúpiť.

Pre tých, ktorí si značku Huawei spájali s mobilmi, tak prvé hodinky tejto značky boli predstavené už v roku 2015 a od tej doby dávajú do hodinkového sveta jednu bombu za druhou! A vyberú si skoro všetci. Ale teraz už poďme na dôvody, prečo zrovna Huawei.

1. Pomer cena / výkon

Začneme často tým najdôležitejším. A to je pomer výkonu a ceny hodiniek. Povedal by som, čo sa čínskej produkcie hodiniek týka, že smart hodinky Huawei sú v tomto titani. Nabité funkciami od A až po Z a nemusíte si brať tri pôžičky a vybrať stavebné sporenie, aby ste na nich mali.

2. Presnosť švajčiarskych hodiniek

Zvláštny nadpis, že? Často počúvam názory, že hodinky z Číny predsa nemôžu byť presné a nedá sa podľa nich trénovať... S úplne kľudným srdcom vám môžem povedať, že u Huawei to naozaj neplatí a napríklad presnosť tepovej frekvencie je porovnateľná, ak nie lepšia, než u Garminu. Samozrejme z ruky, pretože z pásu to dokáže každý rovnako.:-)

Aj čo sa GPSky týka, hodinky sú vždy na výbornej úrovni a to nemusia byť zrovna high-end model. Jedným z najlepších príkladov sú Huawei Watch Fit 2, ktoré stoja pár eur a dokážu prežiť aj dobrodružstvo vo "vysokých horách" v Malej Fatre.

Huawei Watch Fit 2 predstavenie – Búra hranice nemožného
20.6.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch Fit 2 predstavenie – Búra hranice nemožného

3. Batéria pre všetky príležitosti

Dlhý pobyt v horách, počúvanie hudby v 3 hodiny zmeškanom vlaku a ďalšie starosti na dennej báze? Povedal by som, že hodinky 99,9 % všetkých vašich denných zážitkov rozhodne zvládnu.

Hodinky majú v priemere výdrž batérie 7 dní, čo zaisťuje dostatočne dlhú výdrž na všetky tieto záležitosti. Ani s GPS na tom hodinky nie sú zle a vydržia denné behanie a určite aj nejaký ten maratón.

4. Komunikačný smartmaster

Huawei bol od začiatku smartwatch od hlavy po päty. Nadupaný smart funkciami, kde najdôležitejšie bolo vždy spojenie s ľuďmi. A tak už od prvých generácií v hodinkách máme funkciu telefonovania v dosahu telefónu, kedy všetko pohodlne vybavíte zo zápästia.

K tejto funkcii sa postupom času pridala aj možnosť odpísať prednastavenými odpoveďami na správy, Facebook atp. A teda telefón už potrebujete len ako spojené médium. A keď pri sebe nechcete mať telefón, Huawei vyrába aj model s eSIM – Huawei Watch 3 PRO.

No a zavŕšenie smart funkcií prišlo, keď zákazníci Huawei dostali možnosť nahrať do prístroja MP3 a mohli počúvať hudbu priamo zo zápästia. Pokiaľ Huawei dodrží slovo a pridá aj platenie, nie je moc čo riešiť. Bude to skutočne master v komunikačných technológiách.

5. Športový nadšenec s pridanou hodnotou

Ako už som spomínal na začiatku článku, hodinky od Huawei berie väčšina ľudí ako smartwatch do mesta, s ktorým veľmi športovať nejde. Ale ono to tak v skutočnosti vôbec nie je. Ich hodinky sú dostatočne presné na to, aby s nimi trénoval ako hobby bežec, tak pokročilý športovec.

Okrem klasických metrík ako je rýchlosť pohybu, kilometre a tepová frekvencia, hodinky ponúkajú aj dobu regenerácie, VO2 Max, pomer anaeróbnej a aeróbnej záťaže, tréningové plány a mnoho ďalších funkcií, ktoré nachádzame skôr pri drahších modeloch.

Najbližšie sa potom športtesterom podobá model Huawei Watch GT Runner, ktorý si vzal to najlepšie z Garminu (vidím tam veľa inšpirácie) a zanechal dušu Huawei. Hoci ma mrzí, že model sa neteší väčšej obľube.

Veľkou parádou je konečne možnosť pripojiť sa k celosvetovej aplikácii športovcov – Strave, kde môžete nájsť nové možnosti vyhodnotenia tréningu a spojiť sa so všetkými ľuďmi, aj keď majú možno inú značku hodiniek.

278,00 € Predaj ukončený

Huawei Watch GT Runner recenzia – Aerodynamický bežecký majster
20.4.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch GT Runner recenzia – Aerodynamický bežecký majster

Áno či nie? To je otázka

Áno, hodinky Huawei sú čínske od hlavy až po päty. Ale stále tvrdím, že je to najlepší Číňan v našej ponuke.

Poďme teraz mrknúť na nejaké osobné tipy, kto by si hodinky mohol kúpiť.

Ste biznismen, ktorý potrebuje mať na ruke "telefón" – hodinky sú pre vás.

Ste vrcholový športovec, čo potrebuje len presné analýzy a najdlhšiu výdrž batérie čo existuje – hodinky nie sú pre vás.

Ste víkendový športovec, čo chce mať krásne hodinky na akúkoľvek príležitosť – hodinky sú pre vás.

Chcete mať hodinky na platenie a počúvanie hudby na streamovacích službách – hodinky nie sú pre vás.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

Zľava 27% do 28.4.
273,71 € skladom
Rozbalené, zľava 3%
107,67 € skladom
273,71 € nedostupné
356,90 € nedostupné
555 € nedostupné
278 € nedostupné