» Blog » Garmin

6 dôvodov, prečo si zaobstarať Garmin Epix 2 PRO

Tagy: Sprievodca výberom | Garmin | Inteligentné

Dominik Hok | 12.9.2023 | 4 MIN

Športovo osekaný model s AMOLED displejom, ktorého popularita rastie – Garmin Epix 2 PRO. Hoci existuje mnoho dôvodov, prečo si ho kúpiť, v tomto článku vyzdvihneme tie najdôležitejšie.

Spolu s modelom Fenix 7 PRO je Epix 2 PRO nepochybne najvybavenejšími inteligentnými športovými hodinkami od spoločnosti Garmin. Aj napriek tomu je človek niekedy na vážkach, či si ich zaobstarať. Poďme si teda prejsť dôvody, prečo by ste to určite mali urobiť.

SÚBOJ: Garmin Fenix 7 PRO vs. Epix 2 PRO
15.9.2023 - Dominik Hok
SÚBOJ: Garmin Fenix 7 PRO vs. Epix 2 PRO

1. Epix 2 PRO je všetko v jednom

Pri kúpe musíme často robiť kompromisy. Keď sa pozriete na rad inteligentných hodiniek tejto americkej značky, Epix 2 ponúka všetky funkcie (snáď okrem telefonovania), ktoré má Garmin. Už sa nemusíte obávať, že sa zaobídete bez tej či onej funkcie. Či už ide o topografické mapy, navigáciu, bezkontaktné platby, hudobný prehrávač... No jednoducho všetko, čo dokáže Garmin.

Garmin Epix 2 PRO recenzia - Nový tepák a svietidlo vo všetkých veľkostiach
20.9.2023 - Matěj Urbaczka
Garmin Epix 2 PRO recenzia - Nový tepák a svietidlo vo všetkých veľkostiach

2. Displej plný farieb

Pri inteligentných športových hodinkách Garmin zvyčajne siaha po transflexnom LCD displeji, ktorý má síce výhodu v tom, že nikdy nezhasína a na svoje osvetlenie využíva slnečné lúče, ale vyzerá trochu... Ako deň Frantyho Klocka. Naopak, displej AMOLED... Len sa naň pozrite.

VŠETKO NA TÉMU: Typy displejov smart hodiniek
1.11.2022 - Matěj Urbaczka
VŠETKO NA TÉMU: Typy displejov smart hodiniek

Displej AMOLED je špecifický tým, že má sýte a kontrastné farby. Je radosť sa naň pozerať. Najmä v dnešnej dobe, keď sa kladie veľký dôraz na to, aby používanie elektroniky bolo aspoň trochu príjemným zážitkom. Kontrast zároveň zlepšuje čitateľnosť, čo ocenia nielen ľudia s poruchami zraku.

Ak hovoríme o hodinkách Epix 2, ide zároveň o jediné inteligentné hodinky s 51 mm puzdrom v kombinácii s displejom AMOLED od spoločnosti Garmin.

Niekomu môže vadiť, že displej zhasína, ale čo už. Telefón vám tiež zhasne a zatiaľ to nikomu nevadilo. Navyše môžete zapnúť režim Always-On, ktorý zabraňuje zhasínaniu displeja (ale ovplyvňuje výdrž batérie).

3. LED svietidlo

Keď Garmin prvýkrát vydal smart hodinky s LED baterkou, ani som nevedel, ako na to mám reagovať. Teraz si bez tejto "vecičky" neviem predstaviť svoj život.

Nielenže sa cítim bezpečnejšie na ceste v tme alebo v šere, ale môžem ju mať vždy poruke ako záložnú baterku. Alebo ak ste nedbalí ako ja a beháte po horách bez čelovky, môže vám zachrániť život.

Ale okrem život ohrozujúcich situácií... Čo tak nočná cesta na záchod, kempovanie alebo minca zapadnutá medzi sedadlom a opierkou v aute? Pri všetkých týchto situáciách sa môže hodiť baterka.

A čo viac, baterka v zariadení Epix 2 sa dodáva vo všetkých veľkostiach puzdier.

4. Dlhá výdrž batérie

Ak v niečom zariadenie Epix 2 vyniká, je to výdrž batérie. Nenájdete veľa inteligentných hodiniek, ktoré by vydržali viac ako mesiac (verzia 51 mm). Údaje v zátvorkách udávajú výdrž batérie pri aktívnom režime Always-On (trvalo rozsvietený displej).

Garmin Epix 2, 42 mm
Garmin Epix 2, 47 mm
Garmin Epix 2, 51 mm
Režim inteligentných hodiniek
10 dní (4 dni)
16 dní (6 dní)
31 dní (11 dní)
Režim úspory energie
14 dní
21 dní
41 dní
GPS 28 hodín (20 hodín)
42 hodín (30 hodín)
82 hodín (58 hodín)
Všetky navigačné systémy
21 hodín (16 hodín)
32 hodín (24 hodín)
62 hodín (48 hodín)
Všetky navigačné systémy + multifrekvenčný príjem
13 hodín (10 hodín)
20 hodín (15 hodín)
38 hodín (30 hodín)
UltraTrac
49 hod.
75 hod.
145 hod.
Expedičný režim až 9 dní
až 14 dní
až 27 dní

O výdrži batérie nemusím hovoriť. Dúfam, že každý hneď vie povedať, že je to pekelne dlhá doba.

5. Presný snímač srdcovej frekvencie

Fenix 7 PRO a Epix 2 PRO sú súčasne jediné dva modely od spoločnosti Garmin, ktoré sú vybavené najnovším optickým snímačom srdcovej frekvencie Elevate 5. Ide rozhodne o najpresnejší snímač srdcovej frekvencie v ponuke spoločnosti Garmin.

Počas dňa sa srdcová frekvencia meria pomocou dvoch LED diód, počas športovej aktivity sa ich počet zvýši na šesť. To je trikrát viac, ako zvládajú všetky ostatné snímače Garmin.

A prečo stále spomínam počet diód? Pretože čím viac diód snímač má, tým lepšie je osvetlená pokožka, a teda oveľa lepšie šance na presné meranie srdcovej frekvencie.

Okrem toho v hodinkách nájdete všetky snímače, ako sú akcelerometer, barometer, gyroskop, kompas, teplomer, pulzný oxymeter a prijímač GPS.

6. Topografické mapy

Netvrdím, že mapy v hodinkách nevyhnutne potrebujete, ale určite sú užitočné. Môžu vám pomôcť zorientovať sa v priestore, navigovať na konkrétne miesto alebo naplánovať celú trasu. Hodinky majú dokonca funkciu "Okružná trasa", kde zadáte, koľko kilometrov chcete bežať/chodiť/jazdiť, a hodinky vytvoria okružnú trasu s návratom do východiskového bodu.

Veľkou výhodou je, že hodinky Epix 2 používajú displej AMOLED - a tak sú mapy oveľa "krajšie" ako napríklad na modeli Fenix 7.

Okrem topografických máp nájdete v hodinkách aj golfové alebo lyžiarske mapy.

Potrebujete viac dôvodov?

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku