» Blog » Casio

VYBRALI SME 6 NAJ: Hodinky Casio

Tagy: Výber najlepších | Casio | Pánske | Klasické

Šimon Šesták | 24.1.2024 | 3 MIN

Hodinky od japonskej spoločnosti Casio patria už mnoho rokov k najpredávanejším hodinkám na svete. Je to spôsobené ich dostupnou cenou aj tým, že sú ponúkané naozaj v neprebernom množstve štýlov – a málokto by si nevybral. Ak stále váhate, uľahčili sme vám to výberom tých najzaujímavejších kúskov, ktoré nás zaujali.

(1) Spoločenské

Do prvej kategórie sme vybrali spoločenské hodinky, t. j. hodinky, ktoré môžete s pokojným srdcom nosiť do kancelárie, na obchodné stretnutie alebo popoludní do kina.

Ako prvý sme zvažovali model MTP-1384, ktorý pôsobí veľmi luxusným dojmom a za cenu necelých dvoch tisícok už dostanete 100M vodotesnosť. Nakoniec sme však ako top model vybrali obľúbené MTP-1302. Majú síce len 50M vodotesnosť, ale pre svoje hravé farby si rýchlo našli miesto v srdciach zberateľov. Na niektoré farebné kombinácie, ako napríklad slávnu Tiffany Blue, sa stále často čaká celé týždne.

(2) Každodenné

Vybrať hodinky, ktoré sa hodia na väčšinu príležitostí, je naozaj ťažké. Mali by byť relatívne ľahké, praktické a dostatočne vybavené funkciami. To všetko by spĺňali mnohé digitálne hodinky, ale napríklad k saku ich budete nosiť len ťažko. Preto sme siahli po hodinkách Casio Wave Ceptor LCW-M170TD. Ponúka ľahké titánové puzdro a náramok (takže hodinky sú vhodné pre alergikov) a praktický solárny systém nabíjania, takže pravidelné návštevy hodinára môžete vypustiť z hlavy.

6 NAJ: Pánske titánové hodinky
22.12.2021 - Eliška Měrková
6 NAJ: Pánske titánové hodinky

Hodinky sú tiež rádiovo riadené, čo výrazne zvyšuje používateľský zážitok. Vďaka nenápadnému digitálnemu displeju na šiestej hodine sa spoločnosti Casio podarilo do hodiniek napchať aj funkcie, na ktoré sme zvyknutí z digitálnych hodiniek – svetový čas, stopky, budík a ďalšie užitočné funkcie, a to všetko v balení za menej ako 320 eur! Tí, ktorí by predsa len uprednostnili chladné oceľové zápästie, môžu siahnuť po modeli LCW-M100 s rovnakým modulom.

(3) Retro

Retro hodinky sa v ponuke Casio hľadajú naozaj ľahko, ale vybrať len jedného víťaza je ešte ťažšie. Iste, mohli sme siahnuť po osvedčených modeloch F91W alebo A168, ale koncom roka (2023) nás Casio príjemne prekvapilo uvedením nových jemných farebných kombinácií pre model AQ-230A. Ten je obľúbenou voľbou pre tých, ktorí sa nevedia nabažiť analógových hodiniek, ale majú radi pohodlie malého digitálneho displeja. Hodinky sú veľmi pohodlné aj vďaka ľahkému puzdru zo živice.

(4) Športové

Športové hodinky by vám mali rozprúdiť krv! Mali by zachytávať dravosť pretekárskych áut a prúdenie adrenalínu. Len máloktorým kolekciám sa to darí tak dobre ako radu Edifice. A ak hľadáte hodinky, ktoré majú blízko k pretekárskym autám, prečo si nezvoliť hodinky vyrobené z materiálu, ktorý je typický pre motoristický šport – z karbónu.

Puzdro vystužené uhlíkovou živicou s výraznými výrezmi dodáva hodinkám nielen športový drive, ale predovšetkým ľahkosť – navyše karbón v zime na ruke nestudí tak ako oceľ. Kombinácia solárneho napájania a prítomnosti bluetooth robí z hodiniek aj skvelého spoločníka pre niekoho, kto potrebuje vedieť čas na sekundu presne.

(5) Outdoorové

V sortimente G-Shock nájdete množstvo hodiniek, ktoré potešia srdcia outdoorových nadšencov. Ponuka hodiniek G-Shock je však taká široká, že sme sa im rozhodli venovať samostatný článok:

6 NAJ: Najlepšie G-Shocky, aké sú v ponuke
1.6.2022 - Filip Debrecenyi
6 NAJ: Najlepšie G-Shocky, aké sú v ponuke

A koniec koncov, rad Protrek je určený skôr pre turistov a nadšencov pešej turistiky. Z neho sme vybrali model PRG-340T. Tento krásavec vyrobený z biomateriálu na titánovom ťahu poteší funkciami, ako je výškomer alebo kompas. Hodinky sú vybavené solárnym nabíjaním a vadí snáď len absencia rádiovej synchronizácie času.

(6) Digitálne

Kto by nechcel nosiť hodinky Jamesa Bonda? No dobre, Roger Moore možno nosil Seiko G-757, ale toto cenovo dostupné Casio AE-1200 je sakra blízko! Niet divu, že si vyslúžili prezývku Casio Royale. Schopnosť sledovať čas v druhom časovom pásme s prehľadnou minimapou a kvalitným osvetlením z nich robia nielen ideálneho pomocníka tajného agenta, ale hlavne víťaza v kategórii digitálnych hodiniek.

História spoločnosti Casio – Od kalcez televízory až po hodinky
5.1.2024 - Filip Debrecenyi
História spoločnosti Casio – Od kalcez televízory až po hodinky

Casio Collection MTP-M305 recenzia – Už aj Casio má svoje Apple Watche
25.4.2024 - Filip Debrecenyi
Casio Collection MTP-M305 recenzia – Už aj Casio má svoje Apple Watche

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku