» Blog » JVD

VYBRALI SME 6 NAJ: Najobľúbenejšie chlapčenské hodinky JVD

Tagy: Výber najlepších | JVD | Detské | Klasické

Agáta Vřeská | 2.6.2022 | 5 MIN

Možno to budú jeho prvé hodinky. Alebo druhé, tretie... Hlavne by mali byť stále detské, prispôsobené menšej ručičke aj nástrahám chlapčenských vylomenín. Hodinárska značka JVD ponúka ako hravo farebné, tak modely pre starších chlapcov. My predstavujeme šesť tých najobľúbenejších chlapčenských hodiniek JVD.

(1) Hra na vojačikov

Nie každé dieťa chce na hodinkách obrázky. Najmä, pokiaľ ide už o starších chlapcov. Hodinky JVD J7192.3 vo „vojenskom štýle" zaujmú práve svojim dospeláckejším vzhľadom a tiež suprovým osvetlením.

31,00 € skladom

Priemer puzdra je 34,5 mm, takže s dieťaťom porastú kľudne aj pár rokov. Majú vodeodolnosť 50 metrov, takže by mali zvládnuť väčšinu vylomenín, aj keď na šípky do bazéna by som to radšej nevidela. Výhodou je oceľové puzdro, ktoré niečo vydrží, a aj pomerne hrubý silikónový remienok, ktorému neprekáža voda, blato ani špina. A JVD ponúka model aj s modrým remienkom.

To najlepšie na nich ale je luminiscenčný číselník. Celý je totiž potiahnutý luminiscenčnou vrstvou, takže po zotmení doslova žiaria.

Osvetlenie je pri hodinkách dôležité. Prvou možnosťou je tzv. luminiscencia, ktorá je najčastejšie na ručičkách, indexoch alebo výnimočne aj na celom číselníku. Druhým variantom je potom osvetlenie, pri detských hodinkách najčastejšie formou podsvietenia číselníka po stlačení korunky alebo tlačidla.

Luminiscencia – A bolo svetlo!
18.10.2019 - Radim Krčmář
Luminiscencia – A bolo svetlo!

(2) Maskáče

Na prieskumné výpravy sa budú hodiť hodinky, ktoré splynú s prostredím. Napríklad ako hodinky JVD J7203.3. Výborne čitateľné, ladené do vojenských farieb a s menším priemerom puzdra, aby sadli aj na drobnú chlapčenskú ruku.

31,00 € skladom

Najväčším ťahúňom týchto hodiniek je maskáčový remienok. Je z polyuretánu so zapínaním na klasickú tŕňovú sponu. Remienok je tenký, mäkký, s príjemnou koženkovou podšívkou a krásne obopína drobnú ruku. Hodinky majú vodeodolnosť 50 metrov, takže do terénu ideálne.

Cez svoju malú veľkosť pôsobia drsňáckym dojmom vďaka výraznejšej lunete a širokým ručičkám, ktoré majú aj luminiscenciu. A ponúkajú sa aj v šedom variante alebo hnedo-béžovom.

Značka JVD je skratkou pre Jasněna Vláhová Design. Pani Vláhová totiž v roku 1992 založila v Novom Meste nad Metují svoju firmu a dnes dodáva svoje hodinky a šperky do obchodov po celej Európe. Ide teda o českú rodinnú firmu, ktorá si sama vytvára dizajny všetkých hodiniek.

(3) V hlavnej úlohe: auto

Pre mladých motoristov sú jasnou voľbou hodinky s autom. Značka JVD ponúka obľúbený model J7204.3 s pretekárskym autom na číselníku a farebne dopasovaným remienkom.

31,00 € nedostupné

Z parametrov je treba spomenúť, že ide o menšie hodinky s priemerom 29 mm. Štýl hodiniek je ale celkom univerzálny, takže by sa za neho pár rokov ešte nemuseli hanbiť.

Remienok je z polyuretánu. Ide o veľmi mäkký, poddajný a príjemný materiál, ktorý krásne obopne detskú ručičku bez toho aby niekde odstával. Životnosť týchto remienkov je individuálna, dosť záleží, ako bude s hodinkami nakladané, ale počítajte s tým, že v priemere do dvoch rokov ho budete meniť.

Sklíčka bývajú u detských hodiniek minerálne, alebo plastové. Značka JVD používa u detských hodiniek výhradne minerálne sklíčko, ktoré je rapídne odolnejšie voči poškriabaniu než plastové.

Aké sklíčko je pre hodinky najlepšie?
27.3.2024 - Martin Koňařík
Aké sklíčko je pre hodinky najlepšie?

(4) Vodný živel

Do modra ladené JVD J7185.3 si získali obľubu vďaka univerzálnemu dizajnu a vysokej vodeodolnosti. S dieťaťom totiž porastú, aj keď sa jeho preferencie záľub budú meniť.

35,00 € Predaj ukončený

Okrem toho ponúkajú 100metrovú vodeodolnosť, takže ani lekcia plávania alebo letná dovolenka nebude pre hodinky problém. No a samozrejme nechýba ani luminiscencia. Vnútri nájdeme japonský batériový strojček, takže jediné, čo budete riešiť, je výmena batérie. Vydržať by v hodinkách mala zhruba dva roky.

Vodeodolnosť by pri výbere hodiniek mala hrať zásadnú úlohu. Pretože deti s radosťou blbnú a nehľadia na hodinky, mali by mať aspoň 50metrovú vodeodolnosť. Pokiaľ s hodinkami budú aj plávať, 100 metrov je istota.

VŠETKO NA TÉMU: Vodeodolnosť hodiniek
10.3.2021 - Agáta Vřeská
VŠETKO NA TÉMU: Vodeodolnosť hodiniek

(5) Suchý zips

Je to ako so šnúrkami. Nakoniec sa mašličku naučí každý, ale zo začiatku to býva boj. S remienkami na tŕňovú sponu je to podobné, a preto je niekedy fajn siahnuť po suchom zipse. Bohužiaľ na trhu ich veľa nie je, ale podarenú výnimku tvoria JVD J7193.3.

30,00 € nedostupné

Remienok je textilný, takže pri kontakte s vodou ju prirodzene nasaje. Ale nijak mu to neublíži a po uschnutí bude zasa v pohode. Farebná nášivka naviac ladí s farbami číselníka a pretože sú hodinky bez konkrétneho motívu, potešia všetkých chlapcov, či už sa vo voľnom čase naháňajú za loptou alebo stavajú bunkre.

V noci poteší hravú detskú dušu luminiscenčný číselník a cez deň zasa dobrá čitateľnosť. Hodinky majú krásne zvýraznené všetky hodiny arabskými číslicami, takže sú ideálne aj pre deti, ktoré sa ešte len učia poznávať čas.

Remienky u detských hodiniek JVD bývajú najčastejšie z koženky, textilu, silikónu či polyuretánu. Každý materiál má svoje výhody a je treba zvážiť, či napríklad s hodinkami bude dieťa aj plávať (ideálny bude silikón), alebo akú od neho čakáte životnosť (v tom je skvelý napríklad textil), alebo keď chcete, aby bol hlavne tenký a dobre sa prispôsobil ruke (polyuretán či koženka).

(6) Športu zdar

Trénujú niekoľkokrát týždenne, ale aj tak sú prakticky neunaviteľné. Deti sú v tomto úžasné. Pre nadšencov do hokeja má JVD štýlové hodinky JVD J7078.2.

Motív hokejky a puku nájdeme iba na remienku, takže keby dieťa náhodou vzalo po čase radšej kopačky namiesto korčúľ, bude stačiť vymeniť remienok. Univerzálne farby číselníka budú adekvátne ešte dobrých pár rokov.

Celkovo sú hodinky ladené do športovna, čomu zodpovedá aj výrazná luneta. A JVD ponúka aj hodinky pre milovníkov ďalších športov a záľub. Napríklad s futbalovou loptou, astronautom, stíhačkami alebo robotmi.

U značky JVD je fajn, že si môžete vyberať nielen zo širokého spektra detských motívov, ale ponúkajú aj dizajnovo jednoduchšie, akoby „dospeláckejšie" modely, ktoré s deťmi porastú, či už bude ich okruh záujmu akýkoľvek. Nájdete tam hodinky pre predškolské deti, ideálny darček do prvej triedy, ale aj pre starších chlapcov.

A pokiaľ máte doma aj malú princeznú, pozrite na fotogalériu dievčenských hodiniek JVD.

Dievčenské hodinky JVD – Fotogaléria pre malé princezné
13.12.2023 - Eliška Měrková
Dievčenské hodinky JVD – Fotogaléria pre malé princezné

Mohlo by vás ďalej zaujímať:

6 NAJ: Detské hodinky pre malých huncútov
8.12.2020 - Agáta Vřeská
6 NAJ: Detské hodinky pre malých huncútov

Detské hodinky Flik Flak recenzia – Tie najlepšie prvé hodinky?
30.11.2021 - Radim Krčmář
Detské hodinky Flik Flak recenzia – Tie najlepšie prvé hodinky?

Najlepšie detské inteligentné hodinky
30.11.2021 - Dominik Hok
Najlepšie detské inteligentné hodinky

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

31 € skladom
31 € skladom
30 € skladom
35 € nedostupné