VYBRALI SME 6 NAJ: Dámske klasické športové hodinky

Tagy: Výber najlepších | Dámske | Klasické

Eliška Měrková | 7.12.2023 | 4 MIN

Ste typ ženy, ktorá si ráno namiesto črievičiek radšej obuje tenisky a jednoduchý, športovejší vzhľad je vám proste bližší? Tak presne pre vás sme dnes pripravili výber šiestich dámskych športových hodiniek, ktoré nespoliehajú len na vzhľad, ale najmä na praktickosť, odolnosť a "nenačančaný" dizajn.

(1) Citizen Elegant Ladies Eco-Drive Radio Controlled

Hodinky Citizen Elegant Ladies Eco-Drive Radio Controlled sú jednoznačný favorit dnešnej kategórie a niet sa čomu čudovať. Ich jedinečnosť vo svete dámskych hodiniek hovorí za všetko. Nastavenie času pomocou rádiového signálu bolo totiž vždy výsadou pánskych hodiniek. Obľúbenosť dámskych Citizen Radio Controlled však dokazuje, že aj ženám záleží na praktickej stránke a nezľaknú sa množstva funkcií a vychytávok, ktoré sa spočiatku môžu zdať zložitejšie.

Dámske Citizen Radio Controlled ocenia ženy, ktoré s hodinkami nechcú mať žiadne starosti. Vďaka príjmu rádiového signálu si hodinky vždy automaticky nastavia čas na sekundu presne a samy sa tiež prepínajú zo zimného do letného času (a naopak).

Ďalej disponujú solárnym napájaním Eco-Drive, vďaka ktorému utiahnu množstvo funkcií a naviac odpadá potreba meniť batériu. Funkcia večného kalendára potom zaistí, že hodinky budú vždy ukazovať správny dátum (samy rozpoznajú, či mesiac končí 30., 31. alebo 28. dňom) a mnohé ženy poteší napríklad aj funkcia budíka či možnosť sledovania času v druhej časovej zóne.

"Hodinky sú úplne skvelé. Služby obchodu aj komunikácia je excelentná. Na zadnú stranu sme nechali vyryť venovanie. Všetko vyzerá naozaj úžasne. Moc ďakujem." Anna, 28.10.2020

A hoci tu Citizen uprednostnil funkčnosť, dizajn rozhodne nezanedbal. Hodinky oslovia športovou eleganciou a nápaditými detailmi vo forme oranžových akcentov a lúčovitého číselníka. Vďaka robustnej konštrukcii hodinky držia 100M vodeodolnosť a poteší aj zafírové sklíčko, ktoré je prakticky nepoškriabateľné.

V oblíbenosti si s nimi nezadá ani druhá barevná varianta – Citizen Elegant Ladies Eco-Drive Radio Controlled v celostříbrném provedení a s fialovými akcenty.V obľúbenosti je na tom podobne aj druhý farebný variant – Citizen Elegant Ladies Eco-Drive Radio Controlled v celostriebornom prevedení a s fialovými akcentmi.

Dámske Citizen Radio Controlled FC001: recenzia najpredávanejších dámskych Citizenov
21.2.2021 - Agáta Vřeská
Dámske Citizen Radio Controlled FC001: recenzia najpredávanejších dámskych Citizenov

(2) Certina DS Action Lady

Dámskych hodiniek s potápačským dizajnom, ktorý by nebol len na parádu, je ako šafranu. Švajčiarska značka Certina však v tomto ohľade nerobí kompromisy a dbá na funkčnosť a spoľahlivosť aj pri rýdzo dámskych kúskoch. Ako príklad za všetky sme siahli do modelového radu Aqua (určenom milovníkom vody a potápania) pre hodinky Certina DS Action Lady Quartz Precidrive COSC Chronometer.

So subtílnejšími rozmermi 34 mm a nádherne zdobeným smaragdovým číselníkom s plastickou kresbou vĺn by sa snáď mohlo zdať, že sa jedná skôr o elegantné hodinky ku koktejlovým šatám než o potápky, ktoré by mohli čeliť morským hlbinám. Tieto možnosti sa však u Certín nevylučujú. Dizajn a konštrukcia zodpovedá tradičnému potápačskému štýlu, na ktorom dominuje jednosmerne otočná luneta a veľké, dobre čitateľné indexy s luminiscenciou. Nechýba nadštandardná vodeodolnosť do 300 M a zafírové sklíčko s obojstrannou antireflexnou vrstvou.

Recenzia Certina DS PH200M alebo Po čom ženy túžia
10.1.2022 - Eliška Měrková
Recenzia Certina DS PH200M alebo Po čom ženy túžia

Čo značí nápis Chronometer? Jedná sa o titul, ktorý nesú iba mimoriadne presné hodinky, ktorých strojček bol certifikovaný nezávislým švajčiarskym inštitútom COSC. Vo vnútri Certina DS Action Lady sa nachádza mimoriadne presný quartzový (batériový) strojček s označením Precidrive, ktorý vyniká presnosťou +/- 10 sekúnd za rok (a 0,07 sekúnd za deň), a je tak 8–10 krát presnejší než bežné quartzové strojčeky. Hodinky sú tiež vybavené súborom opatrení na zvýšenie odolnosti – konceptom Double Security (DS).

Dámske hodinky Certina – Fotogaléria tých najkrásnejších
21.7.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky Certina – Fotogaléria tých najkrásnejších

(3) Casio G-Shock GMA-2100

Klasických hodiniek G-Shock v dámskych verziách je čoraz viac, a to je dobre. Najobľúbenejšie sú jednoznačne hodinky GMA-S2100, známe aj ako "Mini CasiOak".

Ani pri "dievčenskej" verzii hodiniek G-Shock však nehľadajte kompromisy vo funkčnosti. Vnútri sa nachádza rovnaký modul (nájdete tu klasické stopky, automatický kalendár, odpočítavací časovač, budík, svetový čas), 200M vodotesnosť a samozrejme extrémna odolnosť voči nárazom.

(4) Certina DS PH200M Lady

Hodinky Certina PH200M Lady vznikli ako odpoveď na verejnú anketu, v ktorej sa spoločnosť Certina pýtala žien na dokonalé hodinky a na to, čo od nich chcú. A prekvapivo to ženy vedeli.

Vznikol tak nie nesúrodý mišmaš, ale krásne a v každom ohľade odolné hodinky. Zafírové sklíčko, 200M vodotesnosť, keramická luneta, športovo-retro dizajn – to všetko podčiarknuté eleganciou diamantov a perlete.

Recenzia Certina DS PH200M alebo Po čom ženy túžia
10.1.2022 - Eliška Měrková
Recenzia Certina DS PH200M alebo Po čom ženy túžia

(5) Invicta Disney

Že je americká značka Invicta dizajnérsky svojráz, niet žiadnych pochýb. Kolekciou hodiniek Disney s rozverným myšákom Mickeym si nás ale získala. Na ozvláštnenie výberu (a malé rozveselenie) sme nakoniec zaradili limitku Invicta Disney Mickey Mouse v celozlatom prevedení.

S priemerom puzdra 43 mm a naozaj robustnou oceľovou konštrukciou si tieto hodinky môžu dovoliť skôr dámy, ktoré sa neboja väčších rozmerov a hlavne tiaže, ktorá je u dámskych hodiniek nadštandard (hodinky sú koniec koncov považované za unisex).

Fotogaléria hodiniek Invicta Disney s Mickey Mousom – Húf ikonických myšiakov
12.3.2024 - Eliška Měrková
Fotogaléria hodiniek Invicta Disney s Mickey Mousom – Húf ikonických myšiakov

(6) Tissot Seastar 1000 – Prvá dámska (alebo unisex) verzia

Tieto potápačské hodinky boli pre mňa skutočným hitom, keď boli vydané. Žiadne výstrelky, žiadne kompromisy – tieto hodinky sú jednoducho menšou verziou klasických pánskych Seastar 1000, s ktorými sa nemusíte obávať morských hlbín.

Recenzia na prvé "dámske" Tissot Seastar alebo rozbijem svoje prasiatko?
4.4.2022 - Eliška Měrková
Recenzia na prvé "dámske" Tissot Seastar alebo rozbijem svoje prasiatko?

Ciferník je chránený odolným zafírovým sklíčkom, a ako napovedá názov Seastar 1000, vodotesnosť do 1000 stôp (alebo 300 M) je tu samozrejmosťou. Skutočne, rovnako ako dokonalá čitateľnosť a vynikajúca luminiscencia.

Obľúbená je tiež jemnejšia biela varianta:

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku