6 NAJ: Smart hodinky pre príležitostných športovcov

Tagy: Výber najlepších | Inteligentné

Filip Debrecenyi | 21.3.2023 | 6 MIN

Pre tých, ktorí nie sú profi športovci a pohybu sa venujú príležitostne kvôli svojmu zdraviu a dobrému pocitu, sme pripravili výber top smart hodiniek, ktoré kúpite za rozumnú cenu a naviac získate perfektne namerané dáta.

(1) Garmin Venu 2

Modely Garminu spadajú skôr do kategórie pre pokročilejších športovcov, pre ktorých je šport denným chlebom. Preto si dovolím model Venu 2 zaradiť ako ten najlepší. Byť príležitostný športovec ešte neznamená, že mi nezáleží na perfektnom výkone, spoľahlivosti a veľmi dôkladnom meraní všetkých dát.

A to všetko Venu 2 náramne spĺňajú. Tento model vnímam ako prelom medzi hodinkami pre človeka čo má šport ako hobby, alebo na poloprofesionálnej úrovni. Hodinky sú totiž dosť mestským kúskom, ktorý stále ponúka veľké športové vyžitie.

Garmin Venu 2 recenzia – Najlepšie smart hodinky do 400 eur?
10.6.2021 - Dominik Hok
Garmin Venu 2 recenzia – Najlepšie smart hodinky do 400 eur?

Perfektná senzorová výbava založená na presnom meraní tepovej frekvencie po sekunde, ponuka viac než 100 športových aktivít, meranie spánku, dostačujúca výdrž batérie (až 12 dní) a na farby sýty AMOLED displej.

Proste hodinky, ktoré ťa nesklamú ani v meste, ani vo fitku. A vyberie si žena aj muž. Pre dámy sa vyrábajú modely Venu 2S, ktoré sa ponúkajú v menšej veľkosti a krajších farbičkách.

Dnes sú trendom veľké hodinky. A to aj medzi ženami. Preto možno vyberať aj model Venu 2 Plus, ktorý je takou strednou veľkosťou radu Venu a nebude vyzerať zle ani na chlapovi, ani na dáme. Naviac tento model ako jediný od Garminu má možnosť telefonovania.

(2) Apple Watch

Apple Watche má každý zaškatuľkované ako kráľa smart hodiniek. A ono to tak z veľkej časti je. Málokto vie, že ani pre športovca to nie je model k zahodeniu. Pre profi športovca to asi nie je ideálna šálka kávy... A to kvôli krátkej výdrži batérie a nie až takému prispôsobeniu športovcom. Avšak pre príležitostného šporťáka? Nájdete v nich viac než stovku športových aktivít a čo je omnoho zásadnejšie, je senzorová výbava.

Hoci to asi málokto vie, Apple Watche majú snáď najpresnejšie meranie tepovej frekvencie vôbec. Jedinú nevýhodu vidím v tom, že tep merajú každú sekundu len pri aktivite, cez deň potom v rámci minútových intervalov, ktoré watchky vyhodnocujú samy na základe vášho pohybu.

Apple Watch 7 recenzia – Displej, rýchlodobíjanie a... Stoja za to?
30.11.2021 - Dominik Hok
Apple Watch 7 recenzia – Displej, rýchlodobíjanie a... Stoja za to?

Naviac aj dizajnovo je to trošičku netradičný model. Sú len dva typy ľudí. Tí čo milujú hranaté hodinky a tí čo ich neznášajú. A povedzme si úprimne, že veľa značiek skúša urobiť podobný model ako sú Apple Watch.

Na výber je z dvoch veľkostí a to 41 mm a 45 mm. Pre odvážlivcov aj model Apple Watch Ultra s veľkosťou 49 mm.

Pokiaľ ste majiteľom iPhonu a neriešite každodenné dobíjanie, sú Apple Watch nielen najmúdrejšími hodinkami, ale aj super kúskom na športovanie.

Apple Watch Ultra recenzia – Zvládli aj 100km pretek
17.10.2022 - Dominik Hok
Apple Watch Ultra recenzia – Zvládli aj 100km pretek

Najväčšia sila smart hodiniek od Applu je jednoznačne prepracovanosť operačného systému a jeho plynulý chod. Široká ponuka aplikácií na stiahnutie, ktoré z hodiniek pomaly robia telefón na zápästí.

(3) Samsung Galaxy Watch 5

Galaxy Watch sú vlastnosťami dosť podobné Apple Watchom. Široká ponuka športových aktivít, kvalitná senzorová výbava podtrhnutá dobrým meraním tepovej frekvencie. Pre niekoho, kto sem tam presedlá z kafíčka na šport, úplne dostačujúce smart hodinky.

Keď nie je problémom nabíjať každý druhý deň, obstoja hodinky aj pri športovej záťaži. Prekáža mi na tomto modeli jedna vec. A to je remienok, ktorý je v oblasti tela a nožičiek zvláštne štruktúrovaný. Vďaka tomu stráca plnú flexibilitu a hodinky nie každému sadnú na ruku. Napríklad žena alebo niekto s útlym zápästím môže mať so zapnutím problém a hodinky nemusia sadnúť.

Samsung Galaxy Watch 5 PRO a Watch 5 recenzia – Predĺžená výdrž batérie výdrž a čo ďalej?
30.9.2022 - Matěj Urbaczka
Samsung Galaxy Watch 5 PRO a Watch 5 recenzia – Predĺžená výdrž batérie výdrž a čo ďalej?

Keď hodinky sadnú, nevidím dôvod prečo by vám nesplnili vaše občasné športové vyžitie. Na výber je z dvoch veľkostí s priemerom puzdra 40 mm a 44 mm. Menšia verzia je skôr cielená na ženy a prispôsobená je aj farebne.

Väčšia veľkosť je za mňa naozaj len pre mužov. A to kvôli štýlu remienka, ktorý dosť zle dolieha na ruku.

Samsung je v oblasti elektroniky veľmi dobrá značka, ale u smart hodiniek sa ešte hľadajú. Keď zohľadním pomer cena / výkon, tak by som od hodiniek čakal viac. A to hlavne softwarovo, čakal by som plynulejší a rýchlejší chod.

(4) Amazfit T-Rex 2

Nerozbitné, dravé, rýdzo outdoorové smartwatche T-Rex 2 sú príkladom toho, ako získať našlapané hodinky za celkom nízku cenu. Krásne to odráža príklad hodiniek pre príležitostného športovca, ktorý by chcel hodinky ako sú napríklad Fenix 7, ale vie, že za ich cenu nevyužije ich potenciál.

222,00 € skladom

Spomenúť jednu silnú stránku by bolo málo. T-Rex 2 nesú svoje meno právom, pretože rovnako ako dinosaurus sú silné ako jeden celok. Až 24 dní na jedno nabitie batérie, krásny displej plný sýtych farieb a vojenský štandard odolnosti, vďaka ktorému hodinky len tak nerozflákate.

Najväčšiu silu vidím v tom, čo zvládnu hodinky ponúknuť za cenu okolo 232 eur. Multifrekvenčný príjem GPS, naozaj presné meranie tepovky a mnoho smart funkcií. Jeden z najlepších modelov od Amazfitu. Doporučenie tohto modelu vidím buď pre príležitostného športovca alebo pre začiatočníka vo svete smartwatchov.

222,00 € skladom

Po našom testovaní boli dáta takmer totožné s modelom Garmin Tactix 7, a to sa bavíme o hodinkách, ktoré sú takmer 4x drahšie.

Amazfit T-Rex Pro 2 recenzia – Ťažkoodenec na zápästí
1.7.2022 - Dominik Hok
Amazfit T-Rex Pro 2 recenzia – Ťažkoodenec na zápästí

Na šport sú to perfektné hodinky. Parádna výdrž batérie, snáď akýkoľvek športový profil, ktorý vám napadne. Pridajme k tomu nerozbitnosť a máme skoro nesmrteľné hodinky. Na pánskom zápästí budú vyzerať cool aj pri všednom nosení. Naviac sa trochu podobajú klasickým hodinkám z radov G-Shock.

Stále vravím, že T-Rex 2 by neprekážala aj vyššia cenovka. Skutočne, to čo ponúkajú v takej cenovej kategórii je bomba. Najväčšiu slabinu nielen hodiniek, ale všeobecne Amazfitu vidím v operačnom systéme a jeho spracovaní. Keď mu pár drobností odpustíte, budete s modelom hodnom dinosaurov veľmi spokojní!

(5) Huawei Watch GT 3

Model Huawei Watch GT 3 by som zaradil do kategórie smart hodiniek. Aj napriek celkom nízkej cenovke ponúka nielen hromadu smart funkcií, ale aj solídny slušný záznam tepovej frekvencie a výber športových aktivít. Naviac majú hodinky krásny AMOLED displej a vyzerajú dosť dobre.

Ja vidím najväčšiu silu tohto modelu v jeho komplexnosti. Hneď na prvý šup, povedzme si, tie hodinky vyzerajú fest dobre. A to ako na bežné nosenie, tak na šport. Majú perfektný displej s hromadou farieb a až 14 dní výdrž batérie na jedno nabitie. A dobre sa dajú využiť aj na športovanie.

Huawei Watch GT 3 recenzia – Najlepší model strednej triedy?
11.1.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch GT 3 recenzia – Najlepší model strednej triedy?

V ponuke aktivít sú desiatky športových profilov a tiež senzorová výbava je veľmi pestrá. Vzhľadom k cene nemožno očakávať maximálnu úspešnosť meraní, ale ani tak Huawei nie je nikdy ďaleko od pravdy. Za mňa jeden z najlepších modelov strednej triedy, a to aj na šport.

(6) Xiaomi Watch S1 Active

Xiaomi mnohokrát vídame na zápästiach všetkých vekových generácií a to hlavne v podobe smart náramkov. A často papierovo vyzerajú veľmi dobre. Xiaomi celkom nedávno doplnilo svoj výber o športovejší model Watch S1 Active.

A ten má nabitú športovú výbavu. Nielen, že dostal športový vzhľad, ktorý jasne hovorí, pre koho sú hodinky vytvorené. Pre športovca je veľmi dobre vybavený až 117 športovými aktivitami.

Xiaomi Watch S1 recenzia — O krok bližšie konkurencii
24.6.2022 - Filip Debrecenyi
Xiaomi Watch S1 recenzia — O krok bližšie konkurencii

Hrozne moc je mi sympatický dizajn, ktorý je jednoduchý a krásny. Ľahučko zapustené sklíčko v puzdre, tenká luneta s vnútornými výrezmi, dve minimalistické tlačidlá na pravej strane puzdra a červeno označené tlačidlo na šport.

Naviac sú hodinky super doplnok aj do mesta. Podporujú NFC bezkontaktné platenie a telefonovanie v dosahu telefónu.

Za mňa vlastne nie je moc čo vytknúť. Hodinky sú super, ľahké, vzhľadovo vyzerajú tiež pekne. Čo ma vyložene hnevá, je samotná senzorová výbava, ktorá stále nie je top. Xiaomi sa snaží robiť dostupné hodinky, čo je perfektné. Ale sú veci, na ktorých by sa šetriť nemalo.

Zaujal vás nejaký z modelov? Alebo máte lepší typ na hodinky pre príležitostného športovca. Dajte nám vedieť do komentárov.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku