VYBRALI SME 6 NAJ: Pánske rádiom riadené hodinky (do 450 eur)

Tagy: Výber najlepších | Pánske | Klasické

Agáta Vřeská | 28.6.2022 | 6 MIN

Mať presný čas je u hodiniek základ. Veď je to ich hlavná funkcia. Dnes už môžete mať moderné spôsoby presného nastavenia času cez Bluetooth alebo GPS družice. Ale pokiaľ ste zo starej školy a na nejaké smart appky sa moc spoliehať nechcete, hodinky s rádiovým príjmom sú rokmi preverené a ako si dnes ukážeme aj cenovo dostupné varianty.

Za hodinky s touto vychytávkou šetriacou nervy skutočne nemusíte dávať tak veľa. Už predtým sme vybrali nejaké top kúsky, ale keď hľadáte lacnejšie varianty, dnešný rebríček bude dúfam skvelou inšpiráciou. A aj keď cenovka bola nastavená do 450 eur, v skutočnosti sa budeme pohybovať omnoho nižšie.

6 NAJ: Pánske hodinky s RC alebo GPS synchronizáciou
28.6.2022 - Agáta Vřeská
6 NAJ: Pánske hodinky s RC alebo GPS synchronizáciou

(1) Casio Wave Ceptor WVA-M650

Športové, ale stále dostatočne elegantné pre bežné nosenie, to sú Casio Wave Ceptor WVA-M650, ktoré kombinujú prehľadný digitálny displej a ručičky a ponúkajú viac funkcií, než by ste za ich cenu čakali.

Nízkej ceny tu bolo dosiahnuté kombináciou plastového puzdra s kovovým krytom. Plast síce nevydrží toľko, čo poriadna oceľ, ale hodinky odľahčuje a áno, sú vďaka tomu proste lacnejšie. To platí aj o sklíčku. Stále to ale vyzerá na zápästí super a rozhodne si s nimi nespojíte lacné označenie.

Aké sklíčko je pre hodinky najlepšie?
27.3.2024 - Martin Koňařík
Aké sklíčko je pre hodinky najlepšie?

A za tie peniaze dostanete skutočne mnoho. Samozrejme môžeme začať rádiovým nastavením v kombinácii so solárnym napájaním, ale k tomu sa pridávajú aj funkcie ako stopky, odpočet, budík (vrátane snooze), možnosť prepnúť na svetový čas a kalendár.

Vďaka kombinácii ručičiek a digitálneho displeja vidíte všetko jasne a prehľadne. Osvetlenie LEDkou a luminiscencia tiež nechýbajú. A mimochodom, ak hľadáte echt ľahké hodinky, model Casio vyrába aj v spojení plast-titán.

Hodinky sedia pekne na ruke, sú pekným doplnkom. Ovládanie je jednoduché a intuitívne. Oceňujem aj solárne nabíjanie batérie, čím odpadá výmena. Hodí sa aj možnosť nastavenia viacerých budíkov. Aleš, prečítať ďalšie recenzie

(2) Casio G-Shock Original GW-B5600

Výber by nemohol byť bez zástupcu rady G-Shock Original. A macher na pomer cena/výkon sú jednoznačne digitálky GW-B5600. Nejde len o logickú voľbu, keď hľadáte odolné hodinky, ale aj trochu sentimentu, pretože vychádzajú z pôvodných hranatých modelov. Retro, ktoré nikdy neprestalo byť moderné.

U G-Shocku ma baví, že sa vždy môžete spoľahnúť na jasne daný základ, ktorý je sám o sebe nadštandard v porovnaní s väčšinou konkurentov. Tým myslím odolnosť voči nárazom, 200metrová vodeodolnosť, výbava vrátane stopiek, odpočtu, budíky (je ich tu 5) a keď sa pozriete na osvetlenie, tak si tiež nie je na čo sťažovať.

A GW-B5600 majú ešte rádiovú synchronizáciu aj Bluetooth. Takže cez appku si nastavíte všetko čo potrebujete, nájdete cez nich zašantročený telefón a neriešite batériu, pretože – Tough Solar.
Nie je to zrovna variant, pokiaľ chcete elegantné hodinky, ale športové nezničiteľné hodinky s ikonickým statusom sú každým kúskom.

G-Shock GW-B5600, legenda pokračuje
16.10.2019 - Radim Krčmář
G-Shock GW-B5600, legenda pokračuje

6 NAJ: Najlepšie G-Shocky, aké sú v ponuke
1.6.2022 - Filip Debrecenyi
6 NAJ: Najlepšie G-Shocky, aké sú v ponuke

TIP: Pokiaľ Bluetooth nie je nič pre vás, klasika všetkých klasík sú GW-M5610, prípadne upgradovaná verzia GW-M5610U, ktoré ponúkajú prakticky rovnaké funkcie a inverzný displej v čiernom puzdre.

Casio G-Shock GW-M5610 recenzia - Starý muž, ktorý vyliezol z okna a nastavil sa
18.5.2022 - Dominik Hok
Casio G-Shock GW-M5610 recenzia - Starý muž, ktorý vyliezol z okna a nastavil sa

(3) Casio Lineage LCW-M100

Rad Casio Wave Ceptor cieli na rádiovky, ktoré sú dostupné, skôr športovejšie a často v kombinácii s plastom. Ale kolekcia Lineage sa tomu trochu vymyká. To už počujete z toho názvu – línie. Pretože tu sa bavíme o elegancii a premyslených linkách.

Najobľúbenejší je potom model LCW-M100 s modrým číselníkom. Osobne na nich oceňujem tenkosť, a to ako puzdra, tak aj náramku. A súčasne aj spracovanie, ktoré síce zdvíha cenu, ale urobí hold podstatný rozdiel a výsledný dojem.

Na popularite im pridáva pekný číselník s výrezom pre displej a luminiscenčné ručičky a indexy. Z funkcií tu máme stopky, svetový čas, možnosť nastaviť až 5 budíkov a osvetlenie.

Materiálovo potom ponúkajú celooceľové puzdro, náramok (v ponuke je ale aj titánové prevedenie) a zafírové sklíčko odolné voči poškriabaniu. Tomu sa hovorí parádne kombo.

Fungujú tak, ako som vyberal podľa mojich kritérií. Solárne dobíjanie, zafírové sklíčko, osvetlenie ciferníka, viditeľná dátumovka. Hoci ich používam ako pracovné, zafírové sklíčko skutočne nejaví známky opotrebovania. Poldik, prečítať ďalšie recenzie

(4) Citizen Elegant CB001

Bez zbytočných funkcií a neprehľadných subčíselníkov. Najsilnejšou stránkou Citizenov CB001 je ich elegancia, jednoduchosť a čitateľnosť. Proste hodinky na každý deň, ktoré sa samy nastavia.

Keď píšem bez zbytočností, nemyslím tým, že by boli ochudobnené o všetko. Máme tu dátumovku (o ktorú sa vďaka rádiovému signálu nemusíte ani starať), a z ukazovateľov vidíte, či príjem rádiového signálu prebehol alebo nie. Zapnúť si tiež môžete ľahko letný/zimný čas a nič viac vlastne nepotrebujete.

Ovládanie je jednoduché a parametrami prémiové. Máme tu oceľové puzdro, náramok (pekne kombinujúci leštené stredy článkov), zafírové sklíčko, luminiscenciu a 100metrovú vodeodolnosť.

Solárny pohon Citizen Eco-Drive
6.12.2018 - Radek Vyhlídal
Solárny pohon Citizen Eco-Drive

Hodinky sa dobre nosia, sú elegantné ako pre každodenné nosenie, tak do spoločnosti. Možno sú hodinky trochu ťažšie, ale som zvyknutý na titánové hodinky. Moje prvé hodinky na Eco-Drive, tak uvidíme, ako dlho pobežia bez výmeny batérie. Farda, prečítať ďalšie recenzie

(5) Casio Wave Ceptor WV-200

Praktické digitálky a jedny z najlacnejších variantov, pokiaľ hľadáte spoľahlivé rádiom riadené hodinky. A k tomu skvele čitateľné.

Ako jedny z mála nemajú Casio Wave Ceptor WV-200 solárne napájanie, ale klasickú batériu (s výdržou cca 3 roky). Nemusíte teda myslieť na to, že hodinky majú byť aspoň sem tam vystavené svetlu, ale za to vás čaká občas cesta k hodinárovi.

Medzi obrovské výhody patrí 200metrová vodeodolnosť, perfektné podsvietenie celého displeja a samozrejme rad funkcií, ktoré sú u digitálok už štandardom (stopky, odpočet, budík, svetový čas, dátum). Výborné na nich je, že si môžete prehodiť formát dátumu, alebo rýchlo prepínať medzi svetovými časmi a okamžite tak zistiť, koľko je v ktorom časovom pásme.

Hodinky budú sedieť každému, kto hľadá poriadne, ale súčasne ľahké hodinky (priemer je 48 mm, váha iba 61 g). Snáď jedinú nevýhodu vidím v remienku, ktorý je plastový a časom proste odíde. Casio naviac robí špecifické uchytenie, takže budete musieť zohnať priamo casiovský namiesto bežných univerzálnych. To už je ale osud Casií a okrem toho im nie je čo vytknúť.

U hodiniek Casio Wave Ceptor WV-200E je rad funkcií a vychytávok, ktoré bežne nachádzame u hodiniek cenovo omnoho vyššie hodnotených. Napríklad už len rádiom riadená presnosť času je za túto cenu výborným vybavením. Mnoho váhajúcich by mohlo oceniť veľmi praktickú veľkosť čísiel času. (...) Radek, prečítať ďalšie recenzie

(6) G-Shock Gravitymaster GW-3000

Úplne na koniec som si nechala extrémne odolný, štýlovo vyzerajúci a výrazný model z radu G-Shock. GW-3000 sú na trhu už dekádu, ale vôbec nestrácajú na popularite.

Oproti štandardným G-Shockom má ešte väčšiu odolnosť voči otrasom a odstredivej sile, ktorú poznajú hlavne piloti. Veď tento model bol pôvodne vytváraný pre letcov, nesie prezývku Gravitymaster a číselník môže pripomínať palubnú dosku kokpitu.

Hlavne sú to ale spoľahlivé hodinky s tzv. Tough Movement, čo zahrňuje solárne napájanie, rádiovú synchronizáciu, automatickú korekciu ručičiek v prípade rozhodenia pri náraze a spomínanú lepšiu „shock resist“.

Špecifický je ale aj tým, že ako jeden z mála modelov radu G-Shock je čisto analógový. Väčšina má kombinovaný alebo digitálny displej, tu máme len ručičky s výbornou luminiscenciou, praktické subčíselníky s duálnym časom a 24hodinovým ukazovateľom.

Hodinky sú úplne skvelé. Kúpené ako darček, obdarovaný človek bol totálne nadšený. Hlavne zo vzhľadu hodiniek. Jarda..

Mohlo by vás ďalej zaujímať:

Návod: Ako zosilniť signál cez appku, keď rádiom riadené hodinky nie a nie prijať signál
16.2.2021 - Radim Krčmář
Návod: Ako zosilniť signál cez appku, keď rádiom riadené hodinky nie a nie prijať signál

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku