VYBRALI SME 6 NAJ: Najobľúbenejšie športové hodinky pre malých huncútov

Tagy: Výber najlepších | Detské | Klasické

Agáta Vřeská | 8.12.2020 | 5 MIN

Po škole na futbal, do zotmenia lietať s kamarátmi po vonku a každý deň ako jedno veľké dobrodružstvo. Nikdy neviete, kedy príde s odretým kolenom, tričkom od blata a zničenými teniskami. U hodiniek sa na tieto výzvy môžete do istej miery pripraviť. Predstavujeme najobľúbenejšie chlapčenské hodinky, ktoré ustoja aj terénnu výpravu a nepreskočené kaluže.

(1) Pre malých futbalistov

Pokiaľ máte doma malého športovca, ktorý miluje futbal, jasnou voľbou sú hodinky s motívom futbalovej lopty. A že ich nie je málo.

Medzi najobľúbenejšie u detí patria hodinky Bentime. Jednoduchý dizajn, ale účel splnia na výbornú. Bohužiaľ vzhľadom k nižšej vodeodolnosti a koženkovému remienku to nie je ideálna voľba pre kúpanie.

Na denné nosenie ale určite urobia skutočne radosť a kamaráti ich náležite ocenia. Sklíčko je tu minerálne, a aj keď je telo hodiniek zo všeobecného kovu, zadné viečko je z ocele, ktorá by bežne na koži nemala robiť problémy.

Vodeodolnosť je u hodiniek kľúčová. Pre bežné nosenie postačí 30 alebo 50 metrov, ale pokiaľ hrozí, že sa dieťa bude s hodinkami aj kúpať, siahnite po 100 metrovej vodeodolnosti. Výnimku tvoria niektoré značky ako Swatch alebo Flik Flak, u ktorých aj 30M je vhodných na kúpanie.

(2) Misia: hodinky, čo vydržia

Nie každé dieťa chce na hodinkách obrázky. Najmä, pokiaľ ide už o starších chlapcov. Hodinky JVD J7192.3 vo "vojenskom štýle" zaujmú práve svojim dospeláckejším vzhľadom a suprovým osvetlením.

31,00 € skladom

Priemer puzdra je 34,5 mm, takže s dieťaťom porastú pokojne aj pár rokov. Majú vodeodolnosť 50 metrov, takže by mali zvládnuť väčšinu vylomenín, aj keď na šípky do bazéna by som to radšej nevidela. Výhodou je oceľové puzdro, ktoré niečo vydrží, a tiež pomerne hrubý silikónový remienok, ktorému neprekáža voda, blato ani špina. A JVD ponúka model aj s modrým remienkom.

To najlepšie na nich ale je luminiscenčný číselník. Celý je totiž potiahnutý luminiscenčnou vrstvou, takže po zotmení doslova žiari.

Hodnota vodeodolnosti nám nevraví len informácie o schopnosti odolať vode, ale aj rôznym nečistotám, blatu a prachu. S vyššou vodeodlnosťou skrátka máte väčšiu šancu, že hodinky zostanú dlhšie v pohode.

 

(3) S ručičkami nieee. Ja potrebujem digitálky

U detí rastie obľuba digitálnych hodiniek. Pre mnohé je ľahšie prečítať digitálny čas než ten analógový. Digitálky ale majú ďalšie kúzlo. Dokážu totiž veľa vecí naviac. Okrem podsvietenia si môžu chlapci stopnúť preteky na bicykli, nastaviť si budík na čas krúžku po škole a bez problémov budú vedieť, čo je za deň.

29,00 € Predaj ukončený

Značky ako Lorus alebo Secco naviac ponúkajú aj 100 metrov vodeodolnosti a silikónový či plastový remienok vhodný do vody.

Podsvietenie je efektívne aj efektné. U detských hodiniek sa najčastejšie využíva elektroluminiscencia, ktorá nie je tak náročná na batériu. Preto aj keď sa dieťa so svetielkom hrá často, baterku nebudete musieť meniť po mesiaci. Obvykle rok či dva vydrží.

(4) Veď ja už som veľký chlapec

Zatiaľ čo niektoré hodinky vyzerajú skutočne detsky a budú robiť radosť svojimi hravými motívmi, niektoré modely boli navrhnuté pre väčších chlapcov, alebo keď hľadáte hodinky, ktoré s dieťaťom aspoň pár rokov porastú.

Obľúbeným modelom u rodičov aj detí sú Primky Klaun. Vyrábajú sa v základných farbách, ktoré sú preverené časom a vďaka jednoduchému číselníku a koženému remienku pôsobia viac "dospelácky".

Primky naviac majú 100metrovú vodeodolnosť, minerálne sklíčko a puzdro z kvalitnej ocele.

Prim Klaun v černém barevném provedení.Prim Klaun v čiernom farebnom prevedení.

Pre zachovanie vodeodolnosti je kľúčové, aby pri kontakte s vodou bola plne zacvaknutá korunka, v opačnom prípade ani 500 metrov nemusí byť dosť. Hodinky by tiež nemali mať prasknuté sklíčko, cez ktoré by voda mohla preniknúť.

(5) Aby vydržali pád z bicykla aj vypranie v pračke

Švajčiarska značka detských hodiniek Flik Flak je veľmi špecifická. Patrí pod koncern Swatch Group a zo svojej materskej lode si odnáša mnoho užitočných vlastností.

43,00 € skladom

Okamžite zaujme výraznými farbami a veselými motívmi. A to je u detských časomier jasný benefit. Rovnako ako vysoká vodeodolnosť. V parametroch síce nájdete len 30 metrov, ale vďaka špecifickému plastovému zapuzdreniu sa s Flik Flakmi môžu deti smelo venovať vodným radovánkam.

Flik Flak se dá prát i v pračce. Strčte jej do ponožky a vyperte na 40°C.Flik Flak sa dá prať aj v práčke. Strčte ho do ponožky a vyperte na 40°C.

Na záver nesmie chýbať zmienka o remienku, ktorý nie je zo silikónu, ale textilu. Je veľmi ľahučký, tenký a čo je hlavné, dá sa prať v práčke. Stačí Flik Flaky dať do ponožky a vyprať na štyridsať. Puzdro aj sklíčko hodiniek je z plastu, čo opäť prináša vytúženú ľahkosť a odolnosť voči rozbitiu.

Detské hodinky Flik Flak recenzia – Tie najlepšie prvé hodinky?
30.11.2021 - Radim Krčmář
Detské hodinky Flik Flak recenzia – Tie najlepšie prvé hodinky?

Plastové sklíčko je u športových detských hodiniek najbežnejšia a tiež asi najlepšia voľba. Je veľmi pružné, odolnejšie voči rozbitiu než minerálne a aj v prípade, že k tomu dôjde, neštepí sa na ostré kúsky. Nehrozí preto porezanie. Naviac je veľmi ľahké a lacné, oboje je u detských hodiniek jednoznačne výhoda. Neduh pomerne ľahkého poškriabania je kompenzovaný možnosťou vlásočnice vyleštiť aj svojpomocne leštiacou pastou.

(6) A kúpiš mi tie smart?

Smart hodinky sú kapitolou samé pre seba. Na trhu nájdeme celý rad značiek, ktoré ponúkajú volanie z hodiniek, GPS lokátor a ďalšie bezpečnostné funkcie. Pokiaľ práve niečo také zvažujete, vševedúci Google vám ochotne poradí, či vybrať nejaké Gatory, TCL či iné smart hodinky. Nie všetky smartwatche pre deti ale cielia na sledovacie funkcie a alternatívu k telefónom. Nám sa páči prístup amerického Garminu, ktorý je špecialistom na športové hodinky. Garmin išiel totiž inou cestou a zameral sa na častý a pálčivý problém u detí: nedostatok pohybu.

Garmin VívoFit junior 3 – náramok, ktorý dieťa vyženie von
3.12.2020 - Dominik Hok
Garmin VívoFit junior 3 – náramok, ktorý dieťa vyženie von

Hodinky radu Vívofit Junior ponúkajú zábavnú virtuálnu hru, pomocou ktorej môžete deti motivovať nielen k športovým hrám, ale aj rôznym úlohám a budovať nenásilnou formou zmysel pre povinnosť a radosť z dokončených úloh aj pohybu.

Aktuálne je na trhu druhá generácia Garmin Vívofit Junior 2 a tretia generácia z roku 2020 – Vívofit Junior 3. Funkciami sú takmer totožné, ale u trojky sa zmenil design puzdra a trochu narástla veľkosť displeja. Pri oboch ale platí, že ich nájdete v celom rade farebných a tematických motívov a veľkostne padnú aj deťom v predškolskom veku.

Najlepšie detské inteligentné hodinky
30.11.2021 - Dominik Hok
Najlepšie detské inteligentné hodinky

Mohlo by vás ďalej zaujímať:

6 NAJ: Chlapčenské hodinky JVD
2.6.2022 - Agáta Vřeská
6 NAJ: Chlapčenské hodinky JVD

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku