Dobre čitateľné dámske hodinky do 400 eur – Fotogaléria

Tagy: Fotogaléria | Dámske | Klasické

Eliška Měrková | 7.12.2023 | 4 MIN

"Mrknem a vidím!" – Presne to by ste si mali povedať, keď uvidíte naozaj dobre čitateľné hodinky. A aké vlastnosti musia mať takéto hodinky?

Ako by mali vyzerať dobre čitateľné hodinky?

Jednofarebný a jednoduchý ciferník bez rušivých prvkov (napríklad subciferníky chronografu), ako aj dobre viditeľné kontrastné ručičky a vyznačené indexy, ideálne arabskými číslicami.

Na tieto kritériá sme sa nedávno opýtali vás, našich zákazníkov. Radi by sme všetkým poďakovali za ich názory, z ktorých niektoré citujeme v tomto článku, a na oplátku sme zostavili výber najčitateľnejších, cenovo dostupných hodiniek pre dámy súčasnosti. Budeme postupovať od cenovo najdostupnejších, ale u zákazníkov veľmi obľúbených značiek až po luxusnejšie švajčiarske v cenovkách.

Keď sa nás zákazník v predajni opýta na dobré čítanie, ako prvé ho zvyčajne zavedieme k vitríne s radou Casio Collection, pretože práve tam nájdeme naozaj široký výber univerzálnych, cenovo dostupných a spoľahlivých hodiniek.

A nájde sa tu aj niečo pre tých, ktorí majú radi ostré hrany.

Elegantné dámske hranaté hodinky – Fotogaléria
12.1.2024 - Eliška Měrková
Elegantné dámske hranaté hodinky – Fotogaléria

"Dobrá čitateľnosť: pri analógových hodinkách je dobrý kontrast medzi ručičkami, lunetou a jednotlivými časťami. Nedovoľte, aby ručičky splývali s ostatnými vzormi, ani aby bol vzhľad hodiniek príliš abstraktný (žiadne číslice alebo aspoň piktogramy). Ak chcem zistiť aktuálny čas, nie je vhodné ho z hodiniek dešifrovať dlhým, upretým pohľadom, pretože potom vám svet okolo utečie. :-)" – Filip

Česká značka JVD ukazuje, že dámy nehľadajú len trblietavé doplnky, ale aj spoľahlivých a predovšetkým dokonale čitateľných partnerov na každodenné nosenie.

63,00 € (doručíme do 3.5.)

Dámske hodiky JVD – Fotogaléria tých najobľúbenejších
18.12.2023 - Agáta Vřeská
Dámske hodiky JVD – Fotogaléria tých najobľúbenejších

Cenová dostupnosť a široký výber z hľadiska dizajnu sú silnými stránkami českej rodinnej firmy JVD, ktorú pani Vláhová (JVD: Jasněna Vláhová Design) založila v roku 1992 v Novom Meste nad Metují.

75,00 € skladom

Na tieto hodinky sa dá pozerať aj bez okuliarov na čítanie.

"Dokonale čitateľné sú hodinky s klasickými číslicami. Svetlý ciferník a tmavé ručičky, najlepšie fosforeskujúce, aby ste ich videli aj v tme..." – Katerina H.

43,00 € skladom

"Dobre čitateľné hodinky sú také, ktoré vám na prvý pohľad povedia, koľko je hodín - s presnosťou na 5 minút. Nemusia mať čísla, stačí bodky, čiarky. Možno aj s nejakou fluorescenčnou úpravou, aby sa dali používať v noci." – Milan S.

Lorus už dlho patrí medzi obľúbené cenovo dostupné značky, ktoré ponúkajú ľahko čitateľné hodinky.

53,00 € skladom

Nemecká spoločnosť Boccia Titanium, ktorá sa zameriava na hodinky vyrobené výhradne z titánu, vždy vynikala zaujímavými cenovými špecifikáciami.

132,00 € skladom

A prečo siahnuť po hodinkách vyrobených z titánu? V prvom rade sú záchranou pre tých, ktorí trpia alergiou na nikel, ktorý sa nachádza aj v klasickej chirurgickej oceli. Titán je stopercentne antialergický a vhodný pre citlivú pokožku.

114,00 € skladom
103,00 € (doručíme do 26.4.)

Titán je tiež nesmierne ľahký, prakticky o polovicu ľahší ako oceľ, takže titánové hodinky sú na zápästí naozaj pohodlné.

Dámske titánové hodinky pre citlivú pokožku – Fotogaléria
8.12.2020 - Eliška Měrková
Dámske titánové hodinky pre citlivú pokožku – Fotogaléria

"Z hľadiska čitateľnosti by mali byť samozrejmosťou arabské číslice, ručičky a ciferník vo vzájomne kontrastných farbách, vybavené luminiscenciou. Na ciferníku by nemali byť žiadne rušivé prvky, žiadne komplikácie stopiek atď." – Jura H.

114,00 € (doručíme do 26.4.)

Samozrejme, je to niečo za niečo. Tým, že je to mäkší kov ako oceľ, môžu sa na ňom rýchlejšie tvoriť vlasové línie. Táto skutočnosť však neprichádza do úvahy pri titánových hodinkách Citizen... no, pardon – Super Titanium. Ide o upravený titán, ktorý je oveľa odolnejší voči poškriabaniu ako bežný titán.

Citizen Super Titanium: päťkrát odolnejšie voči poškriabaniu ako oceľ
2.6.2019 - Radek Vyhlídal
Citizen Super Titanium: päťkrát odolnejšie voči poškriabaniu ako oceľ

Navyše ponúka solárne napájanie, čo znamená, že k hodinárovi nemusíte chodiť približne 10 rokov. Hodinky sa nabíjajú svetlom, čím odpadá potreba výmeny batérie.

Hodinky majú veľký a prehľadný ciferník s číslicami. Praktická spona, vďaka ktorej vám hodinky nespadnú z ruky. Perfektne sedia na ruke. Sú jednoduché, ale praktické a hneď som si ich obľúbil :-). Som s nimi naozaj spokojná. A dúfam, že mi dlho vydržia. – Sarik

Citizen ponúka aj dámske potápačské hodinky, ktoré majú v popise práce výbornú čitateľnosť.

Festina tiež nedávno predstavila výborne čitateľné hodinky. A nie sú zaujímavé len svojím prehľadným dizajnom. Hodinky s náladovými fúzmi nie sú ničím iným ako limitovanou edíciou vytvorenou v spolupráci s Evou Samkovou Adamčíkovou, ktorá patrí medzi naše najlepšie športovkyne.

Festina Boyfriend s fúzikmi. Limitovaná edícia Evy Samkovej Adamczykovej
21.2.2023 - Agáta Vřeská
Festina Boyfriend s fúzikmi. Limitovaná edícia Evy Samkovej Adamczykovej

A ešte sa na chvíľu zastavíme pri Festine, pretože by bola škoda prehliadnuť tieto drobčeky z retro kolekcie.

102,00 € (doručíme do 11.6.)

Malé dámske hodinky pre drobné zápästia - Fotogaléria
23.11.2023 - Eliška Měrková
Malé dámske hodinky pre drobné zápästia - Fotogaléria

"Z hľadiska čitateľnosti mám na hodinkách radšej kontrast medzi svetlým ciferníkom a tmavými ručičkami." – Roman

A poďme k tým sľúbeným švajčiarskym. Napríklad Certina oslňuje nielen svojou dlhoročnou tradíciou, ale aj vynikajúcou odolnosťou a presnosťou strojčeka, ktorý vám poskytne odchýlku okolo 10 sekúnd za rok, čo je úplne úžasné.

"Mali by byť jednoduché a používať arabské číslice. Ciferník by mal byť jednoduchý, s kontrastom medzi číslicami a jeho farbou (textúrou). Ciferník by mal byť jednoduchý, minimalistický (bez chronografov alebo dokonca bez ukazovateľa dátumu)." – Daniel

A na záver – Japonci. Nezabudnime, samozrejme, na značku Orient, ktorá má dobrú čitateľnosť v malíčku.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

59,00 € skladom
53,00 € skladom
132 € skladom
114 € skladom
43 € skladom
Zobraziť ďalší
75 € skladom
103 € (doručíme do 26.4.)
114 € (doručíme do 26.4.)
63,00 € (doručíme do 3.5.)
102 € (doručíme do 11.6.)
132 € nedostupné