Dámske hodinky s diamantmi – Fotogaléria

Tagy: Fotogaléria | Dámske | Klasické | Fashion | Tradičné

Eliška Měrková | 23.11.2023 | 5 MIN

Diamanty – pre mnohých predstavujú žiarivú krásu a jedinečnosť, pre iných bohatstvo... A pre niektorých je to len obyčajná kryštalická forma uhlíka... Zamerajme sa však na "žiarivosť a výnimočnosť", čo sú mimochodom tiež pocity, ktoré diamanty niekedy dokážu vyvolať. Z toho dôvodu sme sa rozhodli pre výber dámskych hodiniek s diamantmi, a skúsiť tak pomôcť mužom nájsť skvelý darček, ktorý by ich milovanej umožnil cítiť sa tak žiarivo, ako diamanty, ktoré si vezme.

Dámske hodinky s diamantmi do 550 eur – Fotogaléria
7.12.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky s diamantmi do 550 eur – Fotogaléria

Predstavenie začíname v krajine vychádzajúceho slnka, odkiaľ pochádzajú hodinky Orient Star. Milovníkov hodiniek poteší odhalené srdce strojčeka, zatiaľ čo všetky dámy poteší drobný diamant na 12. hodine.

Orient Star fotogaléria – Keď sú jedny krajšie než druhé
18.10.2022 - Agáta Vřeská
Orient Star fotogaléria – Keď sú jedny krajšie než druhé

Z dámskych hodiniek od švajčiarskej spoločnosti Certina by ste si mohli vytvoriť rozsiahlu diamantovú zbierku, pretože ponuka je široká a rozmanitá a Certina ponúka prémiovú eleganciu aj športové varianty. A okrem diamantov majú spoločnú ešte jednu vec – nekompromisnú odolnosť.

Foto: Hodinky-365.cz

Hodinky Certina DS Chronometer Diamonds zdobí rad troch diamantov s hmotnosťou 0,0076 karátu.

Tieto hodinky vynikajú množstvom zaujímavých funkcií. A začnime tými, ktoré sú viditeľné: diamantmi, ktoré na ciferníku pomerne dobre vyniknú, elegantným lešteným povrchom a praktickou dátumovkou.

Tie funkcie, ktoré naopak nie sú viditeľné, ale sú nemenej dôležité, sa skrývajú pod skratkami COSC (certifikát presnosti) a DS (Double Security Concept).

Koncepcia COSC a DS prepožičiavajú hodinkám švajčiarsku presnosť a výnimočnú odolnosť, vďaka čomu táto diamantmi osadená elegantná kráska zvládne aj hlbokomorské potápanie... Hoci nepredpokladám, že by ich niektorá z dám skutočne nosila na potápanie. ;)

DS Koncept - stručne a zrozumiteľne
12.3.2020 - Radek Vyhlídal
DS Koncept - stručne a zrozumiteľne

Čo znamená označenie COSC v názve hodiniek? Jednoducho ide o certifikát, ktorý sa udeľuje len tým najpresnejším švajčiarskym hodinkám na trhu. Hodinky s vlajkou COSC musia spĺňať najprísnejšie normy presnosti: mechanické hodinky majú povolenú toleranciu chodu -4 až +6 s/deň, zatiaľ čo quartzové hodinky len 0,07 s/deň. Hodinky s certifikátom COSC sa nazývajú aj chronometrom.

Existuje aj strieborná verzia hodiniek Certina Chronometer Diamonds z titánu, ktorá je vhodnou alternatívou pre citlivú pokožku.

Titán je hi-tech materiál, ktorý má mnoho jedinečných fyzikálnych vlastností, pre ktoré si ho hodinári obľúbili: je veľmi ľahký, pevný, odolný, nekoroduje a, čo je dôležité, je antialergický. Máte citlivú pokožku, ktorá trpí pri kontakte s niklom, ktorý sa nachádza v bežne používanej oceli? Vhodnou alternatívou môžu byť práve hodinky vyrobené z titánu, ktorý obsahuje 0 % niklu, a preto je 100 % antialergický.

Dámske titánové hodinky pre citlivú pokožku – Fotogaléria
8.12.2020 - Eliška Měrková
Dámske titánové hodinky pre citlivú pokožku – Fotogaléria

Certina DS Action Lady Powermatic 80 recenzia – Nevtieravý lesk diamantov v odolnom balení
10.3.2022 - Agáta Vřeská
Certina DS Action Lady Powermatic 80 recenzia – Nevtieravý lesk diamantov v odolnom balení

Vynikajúcu odolnosť a klasickú krásu nájdete aj v hodinkách Certina DS Action Lady Automatic Diamonds C032.207.

Na ciferníku nájdeme namiesto hodinových indexov 8 diamantov. Samozrejme, ide o certifikované diamanty a každé hodinky majú vlastnú kartu s certifikátom pravosti, takže si môžete byť istí, že nejde o takzvané "konfliktné diamanty".

A nie je tomu inak ani v prípade tejto mechanickej krásky s výrazným červeným remienkom a jedenástimi diamantmi.

Fotogaléria dámskych mechanických automatov
18.1.2023 - Eliška Měrková
Fotogaléria dámskych mechanických automatov

A prejdime k športovejším diamantovým kúskom. V prípade modelu DS PH200M Lady spoločnosť Certina zapojila do návrhu hodiniek fanúšičky a vo verejnej ankete sa ich opýtala, aké hodinky by chceli. A tu je výsledok.

Recenzia Certina DS PH200M alebo Po čom ženy túžia
10.1.2022 - Eliška Měrková
Recenzia Certina DS PH200M alebo Po čom ženy túžia

Nemecká značka Bruno Söhnle sa tiež rozhodla pre športový vzhľad kombinujúci väčšie rozmery, stopky a 0,005 ct diamantov.

Bruno Söhnle je relatívne nová, menšia moderná značka, ktorá sa zrodila v nemeckom Glasshütte, rodisku iba ôsmich hodiniek na svete. Glasshütte je centrom takzvanej vysokej hodinárskej výroby a pokiaľ ide o hodinky, značka "Made in Glashütte" je nielen znakom pôvodu, ale aj kvality.

Chronograf sú v podstate stopky charakterizované malými subciferníkmi a dvoma tlačidlami na boku puzdra. Ale čo si budeme myslieť, kto dnes sleduje čas pomocou hodiniek? Áno, nikto vám nebude zakazovať používať ich na sledovanie toho, ako dlho ste napríklad varili vajíčka alebo varili čaj, pre zábavu, ale pravdou je, že plnia skôr estetickú funkciu (no, jednoducho vyzerajú zaujímavo, dobre a športovo elegantne).

Vráťme sa však späť do Švajčiarska. Tradičná značka Tissot tiež vykúzlila iskrivé diamantové divadlo.

Na ciferníku hodiniek Tissot Le Locle sa nachádza 12 diamantov s hmotnosťou 0,0456 ct (karátov). Diamanty sú na hodinkách dominantné a neprekrývajú výrazný perleťový ciferník, ktorý na svetle hrá všetkými farbami. Tak je to aj s hodinkami Tissot PR 100 s nádychom športového štýlu.

Stratégiu perlete a diamantov použila aj švajčiarska značka Hamilton na drobných hodinkách Hamilton Jazzmaster s priemerom puzdra 26 mm.

Malé dámske hodinky pre drobné zápästia - Fotogaléria
23.11.2023 - Eliška Měrková
Malé dámske hodinky pre drobné zápästia - Fotogaléria

Kolekcia Jazzmaster ponúka veľa naozaj zaujímavých dizajnov pre dámy, ale v prípade klasických diamantových hodiniek sa väčšinou držia starej dobrej univerzálnej elegancie. To však neznamená, že hodinky sú nudné alebo nevýrazné.

Hamilton sa nebojí odvážnych dizajnov. To je jeden z dôvodov, prečo si vyslúžila nespočetné množstvo úloh na zápästiach hercov vo svetoznámych filmoch a televíznych seriáloch. Nedávno potom zveril dizajn hodiniek do rúk Janie Briantovej, filmovej kostýmovej výtvarníčke ocenenej cenou Emmy. Výsledkom bolo niekoľko výnimočných retro kúskov.

Hamilton Capsule Collection recenzia – Ako vyzerajú hodinky od hviezdnej kostymérky?
9.3.2022 - Eliška Měrková
Hamilton Capsule Collection recenzia – Ako vyzerajú hodinky od hviezdnej kostymérky?

Zostávame vo Švajčiarsku, pretože by bolo hriechom prehliadnuť jemnú diamantovú krásu značky Mido.

Mido Rainflower Automatic recenzia – Hodinky s unikátnym číselníkom
23.1.2024 - Eliška Měrková
Mido Rainflower Automatic recenzia – Hodinky s unikátnym číselníkom

Okrem diamantov ponúka Mido aj hodinky s nádhernými ružovými zafírmi.

Swiss Made v podstate znamená, že hodinky boli vyrobené alebo zmontované vo Švajčiarsku, majú švajčiarsky strojček, najmenej 60 % výrobných nákladov bolo švajčiarskych a záverečná kontrola sa tiež vykonala vo Švajčiarsku.

Ideálne na jarné a letné mesiace? Hodinky Mido Baroncelli s diamantmi a farebnou sadou pastelových remienkov, ktoré rozžiaria každý outfit.

A napokon, naozaj náročnú ženu zaujmú hodinky Frederique Constant Highlife Heart Beat, ktoré majú osem diamantov s hmotnosťou 0,04 ct.

Typy dokončovania hodiniek – Gilošovanie, sunburst, tapiséria, ženevské pruhy a ďalšie
27.6.2023 - Agáta Vřeská
Typy dokončovania hodiniek – Gilošovanie, sunburst, tapiséria, ženevské pruhy a ďalšie

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

855,00 € (doručíme do 26.3.)
Zobraziť ďalší