» Blog » Tissot

Najobľúbenejšie dámske hodinky Tissot

Tagy: Fotogaléria | Tissot | Dámske | Klasické | Tradičné

Eliška Měrková | 26.10.2020 | 4 MIN

S hľadaním darčeka pre vašu drahú polovičku to môže byť ťažké. Pri výbere dámskych hodiniek vás spočiatku pravdepodobne zaplaví more fashion kúskov od firiem, ktoré zároveň s hodinkami vyrábajú aj topánky, kabelky a šperky. A vy by ste jej pritom chceli kúpiť konečne nejaké hodinky od tradičnej hodinárskej značky, najlepšie švajčiarskej kvality a ideálne za takú cenu, z ktorej na vás nepôjdu mdloby. Súhlasíte? Potom vám s výberom možno môžeme pomôcť my. Predstavujeme fotogalériu najobľúbenejších Tissot hodiniek pre dámy.

Prečo práve značka Tissot? Pretože v prvom rade spĺňa všetky požiadavky, ktoré sme si v úvode načrtli. Je to tradičná švajčiarska značka, ktorá zachováva základné hodnoty, akými sú kvalitné prevedenie a precíznosť.

Výrobu hodiniek zahájila už v roku 1853 a za tú dobu sa dokázala vypracovať na jednu z najobľúbenejších hodinárskych značiek súčasnosti. Niet sa čomu diviť. Už viac než stošesťdesiat rokov Tissot ponúka kvalitné mechanické aj quartzové hodinky pre pánov aj pre dámy, a to za ceny, ktoré sú prinajmenšom priaznivé a férové.

Príbeh značky Tissot – Inovátori podľa tradície
11.6.2021 - Eliška Měrková
Príbeh značky Tissot – Inovátori podľa tradície

Dámske hodinky osadené diamantmi – Fotogaléria
23.11.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky osadené diamantmi – Fotogaléria

A čo sa týka dámskych hodiniek, značka sa pýši tým, že medzi vývojom módy a hodinkami, ktoré vyrába pre ženy od roku 1853, existuje silná paralela.

"There is a strong parallel between the evolution of fashion and the watches that Tissot has been creating for women since 1853."

Tissot bol založený v polovici 19. storočia vo švajčiarskom horskom mestečku Le Locle, ktoré leží v slávnom pohorí Jura, "Mekke" švajčiarskeho hodinárstva. Tam započal príbeh aj mnohých iných švajčiarskych hodinárskych velikánov – v pohorí Jura, blízko Le Locle, sa totiž nachádzajú ďalšie vyhlásené hodinárske mestá, ako Biel či La Chaux-de-Fonds

Všetky dámske hodinky Tissot majú zafírové sklíčko, ktoré sa podarí odrieť naozaj málokomu. Tvrdší než zafír už je totiž len diamant. Dizajny bývajú elegantné s dávkou konzervatívnosti. Jemných pastelových farieb alebo zaujímavých funkcií, ako je fáza Mesiaca, sa ale nebojí.

Malé dámske hodinky pre drobné zápästia - Fotogaléria
23.11.2023 - Eliška Měrková
Malé dámske hodinky pre drobné zápästia - Fotogaléria

Vďaka spojeniu s najväčším výrobcom hodiniek na svete, Swatch Group, si môže Tissot dovoliť držať ceny relatívne nízko za luxus a krásne spracovanie, ktoré ponúka.

Dámske hodinky Certina – Fotogaléria tých najkrásnejších
21.7.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky Certina – Fotogaléria tých najkrásnejších

V dámskej sekcii nájdeme širšiu škálu štýlov, od takmer šperkových hodiniek, po športové kúsky, s ktorými sa dáma nemusí báť ani morských hlbín. Spoľahlivosť však majú spoločnú všetky. A spoľahnúť sa môžete aj na to, že všetky lesklé kamienky, ktoré zdobia číselníky hodiniek Tissot, sú pravé diamanty, ku ktorým dostanete aj oficiálnu certifikáciu.

Dámske hodinky s diamantmi do 550 eur – Fotogaléria
7.12.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky s diamantmi do 550 eur – Fotogaléria

Tissot nesklame ani dámy, ktoré hľadajú čisto funkčný minimalistický doplnok, ktorý vyzerá šik v každej situácii.

Jednoduché hodinky Everytime sú skutočnými parťákmi na každý deň. A perfektnou voľbou budú aj pre toho, kto ocení dobre čitateľné hodinky. A pokiaľ by ste pomýšľali na Everytimy ako na darček, čisté leštené dienko priamo nabáda k skrytému "okoreneniu" hodiniek gravírom s osobným odkazom či venovaním.

33,00 € (doručíme do 3.5.)

INŠPIRÁCIA: Gravírovanie s motívom lásky
25.1.2022 - Agáta Vřeská
INŠPIRÁCIA: Gravírovanie s motívom lásky

Tradícia, kvalita a precízne spracovanie nemusí byť len mužskou záležitosťou. A to ani väčšie rozmery 40 mm, ktoré si dámy obľúbili najmä u celozlatých unisex Tissot Everytime.

Veľké a elegantné dámske hodinky – Fotogaléria
3.5.2021 - Eliška Měrková
Veľké a elegantné dámske hodinky – Fotogaléria

Mimochodom, menšia 34mm verzia je tiež pôvabná:

Zlaté dámske hodinky – Fotogaléria
29.12.2021 - Agáta Vřeská
Zlaté dámske hodinky – Fotogaléria

A u unisex kúskov sa ešte chvíľu zastavíme. Jednými z najvyhľadávanejších hodiniek Tissot sa stali PRX, ktoré na trón vyšvihol slávny dizajn v štýle 70. rokov. A pretože retru svedčia menšie rozmery, rozhodol sa Tissot vydať aj 35mm verziu, ktorá potešila najmä dámy (a ja som ich kúzlu tiež podľahla).

U PRX je devízou súdkovité puzdro s integrovaným náramkom, robustnejšie prevedenie, 100M vodeodolnosť a hlavne neuveriteľná hravosť modelu. Verte mi, na tieto hodinky vás bude baviť pozerať každý deň. Nádherné je aj vertikálne brúsenie prechádzajúce z puzdra na náramok.

Tissot PRX – Fotogaléria geniálnej nostalgie
1.7.2022 - Agáta Vřeská
Tissot PRX – Fotogaléria geniálnej nostalgie

Retro, ale trochu inak? Drobné hranaté hodinky boli populárne najmä v polovici minulého storočia a my v redakcii veríme, že sa trend začína vracať. A Tissot asi tiež.

Šperkové Tissot Lovely sa vyrábajú v mnohých farebných prevedeniach a ich drobunké rozmery nemusia svedčať len dámam s menším zápästím.

Pokiaľ vás hranaté retro tiahne, doporučujem sa na nich prísť pozrieť a ideálne vyskúšať. Tieto hodinky vás o svojej kráse presvedčia najlepšie samy.

Dámske hodinky Tissot Lovely Square – Fotogaléria tých najroztomilejších hodiniek
9.9.2022 - Agáta Vřeská
Dámske hodinky Tissot Lovely Square – Fotogaléria tých najroztomilejších hodiniek

Drobunké rozmery v rade Lovely ale nepatria len hranatým tvarom. Okúzlujúcou okrúhlou alternatívou sú Tissot Lovely Round s briliantovo brúseným zafírovým sklíčkom.

Pokiaľ hľadáte hodinky pre dámu praktickú a športovú, ktorú v lodičkách stretnete maximálne v divadle, vsadím sa, že ju zaujmú potápačské hodinky Seastar 1000, ktoré sa Tissot konečne rozhodol prispôsobiť aj na dámske zápästie.

Tieto hodinky vás v štychu rozhodne nenechajú, vydržia totiž tlak do 300 M hĺbky. Pritom im však nechýba elegantný šmrnc.

Recenzia na prvé "dámske" Tissot Seastar alebo rozbijem svoje prasiatko?
4.4.2022 - Eliška Měrková
Recenzia na prvé "dámske" Tissot Seastar alebo rozbijem svoje prasiatko?

Tak čo, už viete, aké by ste si želali?

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

Zobraziť ďalší