Dámske titánové hodinky pre citlivú pokožku – Fotogaléria

Tagy: Fotogaléria | Dámske | Klasické | Fashion

Eliška Měrková | 8.12.2020 | 4 MIN

"Veď tie hodinky nemôžem nosiť, vždy mi z nich vyskočí vyrážka." Žiť s alergiou na nikel môže byť pekne protivné. Bohužiaľ sa jedná o jednu z najčastejších alergii vôbec a nenechajte sa pomýliť, aj v kvalitnej chirurgickej oceli, z ktorej je zhotovená väčšina hodiniek, sa prekvapivo veľké množstvo zradného niklu nachádza. Spásou môžu byť hodinky z titánu, ktorý obsahuje 0 % niklu, a je teda 100% antialergénny. Preto sme sa rozhodli nájsť tie naj dámske titánové hodinky, ktoré predstavujú skvelú alternatívu pre ženy s citlivou pokožkou.

Hodinky nemeckej značky Boccia Titanium sú prvou a jasnou voľbou, pokiaľ sa ma zákazník opýta na antialergénne hodinky. Ako už názov napovedá, značka je špecifická tým, že vyrába hodinky a šperky z titánu.

132,00 € skladom

A zameranie na šperky je často poznať aj na samotných hodinkách. V Bocii sa radi hrajú s prepracovanými náramkami a netradičnými tvarmi. Rozmery sú spravidla drobnejšie.

Ku koktejlovým šatám aj na stretnutie v reštaurácii? Určite. Tieto Boccie sa budú vynímať všade, kde je treba vyzerať trošku slávnostnejšie. A na bežný deň? Prečo nie.

Recenzia: Boccia Titanium 3325
20.1.2021 - Eliška Měrková
Recenzia: Boccia Titanium 3325

114,00 € skladom

U týchto typov náramkov je však ideálna skúška priamo na zápästí. Z veľkej časti sú pevné, a teda je zložitejšie ich prispôsobiť.

93,00 € skladom

Titán je hi-tech materiál, ktorý je vďaka svojim unikátnym fyzikálnym vlastnostiam často používaný nielen v hodinárskom priemysle, ale tiež v medicíne, letectve, kozmonautike apod. Je veľmi pevný, ľahučký, odolný, nekorozívny a hypoalergénny. A len pre zaujímavosť: prvé hodinky s puzdrom z titánu uviedla na trh značka Citizen v roku 1970.

To ale neznamená, že v kolekcii nenájdete množstvo "obyčajnejších", o to univerzálnejších kúskov, ktoré budú vyzerať šik prakticky k čomukoľvek.

Často sa môžu pýšiť aj výbornou čitateľnosťou.

Dobre čitateľné dámske hodinky do 400 eur – Fotogaléria
7.12.2023 - Eliška Měrková
Dobre čitateľné dámske hodinky do 400 eur – Fotogaléria

Hodinky na každý deň ako vyšité.

132,00 € skladom

Dámske hodinky Boccia Titanium - fotogaléria tých najkrajších
8.1.2024 - Eliška Měrková
Dámske hodinky Boccia Titanium - fotogaléria tých najkrajších

Zaujímavým a pestrofarebným prírastkom do kolekcie potom boli Boccie s ekologickým remienkom Appleskin, ktorý je zhotovený z jablčných šupiek.

Jablkové hodinky, ale Apple Watch to nie sú, jasný pane
27.11.2020 - Eliška Měrková
Jablkové hodinky, ale Apple Watch to nie sú, jasný pane

Doplnky z titánu sú vďaka hypoalergénnym vlastnostiam skvelou alternatívou pre osoby trpiace kontaktnou dermatitídou (pre ktoré je vo väčšine prípadov spúšťačom reakcie nikel). A nielen pre ne – pokiaľ ste novopečenou mamičkou, určite svoje dieťatko často a rada stískate v náručí. Potom možno o hodinkách z titánu pouvažujte: malé deti totiž majú veľmi citlivú a jemnú pokožku, ktorú by vaše bežné hodinky obsahujúce nikel mohli podráždiť.

Hodinky z titánu do svojej produkcie zahrnula aj obľúbená značka Citizen, ktorá to s dámskymi hodinkami rozhodne vie, či už sa zameriava na zdobnosť a ženskosť, alebo na serióznosť a efektívnu univerzálnosť.

Dámske Citizeny: kvalita nie je len pre chlapov, ani nemusí stáť majland
15.11.2022 - Agáta Vřeská
Dámske Citizeny: kvalita nie je len pre chlapov, ani nemusí stáť majland

V podaní Citizenu sa naviac nejedná o obyčajný titán, ale o jeho vylepšenú verziu nazvanú Super Titanium. Jeho výhoda spočíva vo vylepšení patentovanou technológiou Duratect, ktorá zvyšuje tvrdosť povrchu.

Citizen Super Titanium: päťkrát odolnejšie voči poškriabaniu ako oceľ
2.6.2019 - Radek Vyhlídal
Citizen Super Titanium: päťkrát odolnejšie voči poškriabaniu ako oceľ

Hodinky so Super Titaniom sú tiež lesklejšie a hlavne odolnejšie voči poškriabaniu než bežný titán či než oceľ (o koľko záleží na úrovni úpravy).

Do elegantného titánového oblečku hodiniek Citizen sa vtesnala aj ďalšia praktická (a ekologicky prívetivá) črta – solárne napájanie Eco-Drive.

370,00 € (doručíme do 26.4.)

Hodinkám s Eco-Drive pre dennú životnosť stačí dvojminútový pobyt na slnku, v pohode si však vystačia aj s umelým svetlom. A v tom je tá paráda – dokážu akékoľvek svetlo premeniť na energiu a pri plnom nabití vydržia v úplnej tme aj pol roka.

Tieto Citizeny sú ale nielen praktické a ekologické, ale aj veľmi elegantné.

"No páni, veď ani necítim, že nejaké hodinky mám!", zvolala nejedna zákazníčka, ktorá si zrovna hodinky z titánu skúšala. Ľahkosť titánových hodiniek je to, čo zákazníkov na predajni prekvapuje najviac: oproti bežne používanej oceli 316L v priemere o 32 %.

A čo nejaké Swiss Made, teda švajčiarske hodinky, a v titáne? Doporučujem nahliadnuť do ponuky značky CertinaFoto: Hodinky-365.cz

Tie sú atraktívne nielen kvôli pôsobivej tradícii (švajčiarska Certina patrí k najstarším hodinárskym firmám na svete), ale zaujmú aj svojim zovňajškom.

Drobné rozmery a jemné dizajnové spracovanie z nich potom robia skvelý doplnok ako k spoločenským šatám, tak k bežnejšiemu elegantnému outfitu. Ich devízou je však mimoriadne presný batériový strojček Precidrive a koncept dvojitého istenia (DS, teda Double Security), ktorý z hodiniek robí mimoriadne odolný doplnok.

Dámske hodinky Certina – Fotogaléria tých najkrásnejších
21.7.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky Certina – Fotogaléria tých najkrásnejších

Dámske hodinky osadené diamantmi – Fotogaléria
23.11.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky osadené diamantmi – Fotogaléria

Pozrite si ďalšie dámske titánové hodinky značky Certina.

Hodinky z titánu sú veľmi odolné a nekorodujúce. Pri kontakte s ľudským potom nijak nereagujú (vďaka ich antialergénnym vlastnostiam) a pri kontakte so slanou vodou či rôznymi chemickými látkami (medzi ktoré sa počíta aj váš parfém) sú odolnejšie než bežná oceľ. Titán je tiež schopný odolať veľmi vysokým aj nízkym teplotám a disponuje nízkou tepelnou vodivosťou – čo je skvelé pretože vás hodinky z titánu ani cez veľkú zimu nebudú na ruke toľko chladiť.

Hľadáte aj vy hodinky pre citlivú pokožku? Či už vás náš výber zaujal, alebo váš lov na hypoalergénne hodinky stále nekončí, ručím vám, že hodinky z titánu (bez nežiadúcich oceľových prvkov) môžu byť dobrým zásahom do čierneho.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku