VYBRALI SME 6 NAJ: Prvé dievčenské hodinky pre malé parádnice

Tagy: Výber najlepších | Detské | Klasické

Agáta Vřeská | 4.12.2020 | 4 MIN

Malé slečny sa chcú páčiť, a tak neprekvapí, že najobľúbenejšie dievčenské hodinky sú krásne farebné, s kamienkami či obľúbeným motívom. Vybrať pre vašu princeznú tie pravé môže byť zákerné, zvlášť, keď sa detské želanie často mení mávnutím prútika. Kúzliť ani veštiť bohužiaľ nevieme, ale možno vás výber tých najobľúbenejších hodiniek pre najmenšie slečny inšpiruje.

(1) Kvety kam sa pozrieš 

Ktorá žena by nemala rada kvety? Kvetinkové hodinky dokážu byť veľmi univerzálne. Farebné arabské čísla a ručičky pomôžu v ľahšom určení času a trblietavé kamienky sú stálicou snáď v každom veku.

Ešte jemnejšie pôsobia v kombinácii s bielym koženkovým remienkom. Jednoduchý číselník dodáva eleganciu, ale kvetinka s kamienkom to dokonale vyváži. Stále im chýba niečo k dokonalosti? Prehliadnite si ďalšie hodinky s motívom kvetov.

Pri výbere zvážte nielen to, aké farby či motívy by sa mohli páčiť, ale aj veľkosť puzdra. Väčšie hodinky na malej ručičke budú skôr príťaž. Ak má dieťa naozaj drobnú ručičku, oveřte si u predajcu aj minimálny obvod pri remienku, aby vybraté hodinky dobre sedeli.

(2) Pre milovníčky mačičiek

Máte doma milovníčku mačiek? S ružovou labkou na číselníku máte veľkú šancu uspieť.

Značka JVD používa pre puzdrá u detských hodiniek bezniklové zliatiny, vďaka tomu sú vhodné pre deti s citlivejšou pokožkou. Dienko je potom z ocele. U malých mačacích entuziastiek pôjde o zásah do ružova. Ale pokiaľ u vás doma vedie iný maznáčik, pozrite sa na ďalšie hodinky s motívom zvieratiek.

Dievčenské hodinky JVD – Fotogaléria pre malé princezné
13.12.2023 - Eliška Měrková
Dievčenské hodinky JVD – Fotogaléria pre malé princezné

Pri výbere sa zamerajte na materiál puzdra. Väčšina detských hodiniek má dienko (ktoré sa dotýka detskej pokožky najväčšou plochou) z ocele, ktorá väčšine ľudí nijako neprekáža. Pokiaľ má ale dieťa veľmi citlivú pokožku, vyhnite sa puzdru zo všeobecných kovov a zvážte skôr plastové, prípadne celooceľové.

(3) Pre malé baletky

Doma máte tanečnú sukienku a prešľapané špičky? Potom najväčší úspech zaručia práve hodinky s baletkou. Najobľúbenejší model je samozrejme v ružovej.

Remienok má na sebe naviac drobné trblietky, ktoré budú prvé dni asi všade, ale to je súčasť ich úspechu. Chýbať nesmú ani  blyšťavé kamienky.

Je lepšie sklíčko plastové, alebo minerálne? Najväčšou výhodou plastového sklíčka je to, že pri rozbití nevytvára ostré črepy. Preto ho nájdeme u detských športových hodiniek, kde je väčšia šanca, že sa rozbije. Na druhú stranu je pomerne ľahko poškriabateľné. V tomto ohľade víťazí minerálne sklíčko, ktoré sa bežne nachádza práve u módnejších hodiniek.

(4) Krásne, ale aby vydržali

Detstvo je niekedy jedno veľké dobrodružstvo. Prvý bicykel, korčule a lezenie po stromoch rozhodne nie je len pre chlapcov! Pokiaľ potrebujete hodinky, ktoré budú pekné, krásne farebné a súčasne aj niečo vydržia, vsaďte na značku Flik Flak.

Zdanlivo síce ponúka horšie špecifikácie ako plastové sklíčko, 30M vodeodolnosť a vyššiu cenu, ale v skutočnosti vo svete detských hodiniek majú nesporné výhody. Plastové sklíčko sa len tak nerozbije, pretože je pružné. Naviac sa dá ľahko preleštiť, pokiaľ ho dieťa poškriabe a vodeodolnosť u Flik Flakov značí v skutočnosti takmer reálnu hĺbku – rozhodne ale zvládnu vodné športy, sprchu aj pračku.

S tým výrobca však počíta, hodinky sa dajú vyprať na štyridsiatku a budú ako nové. Telo hodiniek je naviac zo zdravotne nezávadného plastu a aj vďaka tomu sú hodinky príjemne ľahké. A napríklad motív s jednorožcom je u nás top.

Pri výbere sa zamerajte okrem iného na motív hodiniek. Možno si poviete, že vyberiete niečo univerzálne, aby hodinky vydržali aspoň pár rokov. Lenže, čo urobí väčšiu radosť – nudné, alebo s motívom, ktorý teraz u vás doma letí?

Detské hodinky Flik Flak recenzia – Tie najlepšie prvé hodinky?
30.11.2021 - Radim Krčmář
Detské hodinky Flik Flak recenzia – Tie najlepšie prvé hodinky?

(5) A navrch mašlička

Univerzálne hodinky pre každú parádnicu. Jednoduchý dizajn puzdra je ozvláštnený mašličkou s drobným kamienkom. Súčasne ale číselník zostal pekne čistý, prehľadný a poznávanie času bude o to jednoduchšie.

Vďaka peknému, ale nepreplácanému dizajnu hodinky zostanú v obľubě dlhú dobu.

Schopnosť odolávať vode je pri hodinkách kľúčová. Preto zvážte u hodiniek vodeodolnosť. Pre bežné nosenie postačí 30 alebo 50 M, teda 3 a 5 atmosfér. Ale keď sa s hodinkami bude dieťa kúpať či chodiť na lekcie plávania, vodeodolnosť by mala byť na 100 metroch. V tomto prípade sa tiež vyhýbajte koženým a koženkovým remienkom a vsaďte radšej na silikón, prípadne textil.

(6) Ako pre anjelika

Švajčiarsky Swatch je v dospeláckych kruhoch dobre známy. Ale ponúka aj menšie hodinky, ktoré sa budú vynímať na dievčenskej ruke.

Hlavne, pokiaľ u vás doma detskí hrdinovia zrovna neletia a hľadáte niečo, čo s dieťaťom vyrastie. Swatchky sú veselé, hravé a ťažia všetky výhody týchto plastových Swiss hodiniek. Pri výbere oceníte ľahkosť, tenké puzdro a dobrú vodeodolnosť.

A keby to snáď náhodou chcelo trochu viac farieb, pozrite sa na celú ponuku Swatchiek s drobným puzdrom.

Pri remienkoch zvážte, či budú hodinky v kontakte s vodou. Pokiaľ áno, koženka nie je správna voľba. Naopak silikón či textil vodu hravo ustoja. Také hodinky by mali mať vodeodolnosť aspoň 100 metrov. Výnimkou sú značky ako Swatch a Flik Flak, ktoré uvádzajú reálnu hĺbku, do ktorej sa s hodinkami môže dieťa vydať.

Možno vám až vďaka tomuto sladkému výberu napadlo, že to pravé farebné bude niekde inde. Pokiaľ máte doma skôr malú športovkyňu, pozrite sa po dievčenských hodinkách s vodeodolnosťou 100 metrov, s ktorými môže aj plávať.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku