VYBRALI SME 6 NAJ: Pánske potápačské hodinky do 350 eur

Tagy: Výber najlepších | Pánske | Klasické | Potápačské

Eliška Měrková | 5.10.2023 | 5 MIN

Mať tak nové potápky na leto. Ale než za nich dať to, čo by ste mohli utratiť za peknú dovolenku, si ich radšej odpustíte? Podľa nás za funkčné, spoľahlivé a aj dobre vyzerajúce potápačské hodinky nemusíte vysoliť majlant. Dnes sme pre vás vybrali dostupné pánske potápačské hodinky, ktorým by sme dôverovali aj pod morskou hladinou.

V tomto článku sme si určili cenovú hranicu 350 eur. Výber pánskych potápačských hodiniek, kde sme si žiadny limit nestanovili, nájdete nižšie:

6 NAJ: Pánske potápačské hodinky
30.8.2021 - Agáta Vřeská
6 NAJ: Pánske potápačské hodinky

(1) Casio Duro

Čo by to bol za výber najlepších dostupných hodiniek bez Casia, že? A nové Casio Duro, ktoré patria medzi jedny z najlepších hodiniek v pomere cena/výkon vôbec, do nášho výberu patria tým skôr. Niet divu, že si ich predošlú neupgradovanú verziu obľúbil aj Bill Gates, jeden z najbohatších mužov sveta, ktorý by si mohol dovoliť čokoľvek, ale on nie, on si zvolil tieto Casiá.

Z týchto hodiniek skrátka padá sánka. Ponúkajú vodeodolnosť do 200 M, ktorá je podporená šrobovacím dienkom a chránenou, šrobovacou korunkou, výbornú čitateľnosť, a dokonca aj celkom peknú úpravu puzdra aj číselníka s jemným sunburstom. A nechcú za to ani stovku. To je proste Casio.

Jediné čo – s priemerom 44 mm sú trochu väčšie a nemusia sadnúť najmä pánom so štíhlejším zápästím. Pevnejší resinový remienok by naviac mohol mať tendenciu na menšej ruke odstávať, takže pred kúpou doporučujeme hodinky radšej vyskúšať.

Pôvodnému modelu MDV-106 Duro sa prezývalo Marlin (podľa ryby na číselníku a dienku podobnej mečúňovi), jeho produkciu však Casio kvôli licencii na logo ukončilo. Nová verzia MDV-107 je teda už bez ryby, ale vynahrádza to dvoma novými farebnými kombináciami – populárna pepsi (červeno-modrá) a Batman (čierno-modrá).

Hodinky Billa Gatesa Casio Duro MDV-107 recenzia – Bez Marlina, zato s Pepsi a Batmanom
22.3.2022 - Agáta Vřeská
Hodinky Billa Gatesa Casio Duro MDV-107 recenzia – Bez Marlina, zato s Pepsi a Batmanom

(2) Invicta Pro Diver

Takou malou legendou sa za nejakých 30 rokov svojej existencie stali Invicta Pro Diver, ktoré si získali svoje miesto na piedestále dostupných potápok hlavne vďaka podobnosti s Rolex Submariner. To by samo o sebe k ich obľúbenosti zrovna neprispelo (no, možno skôr naopak), Pro Divery sa ale dokázali obhájiť kvalitou, odolnosťou aj spracovaním. U nás sú potom jednoznačne najobľúbenejšie bicolor Invicta Pro Diver 8927OB.

Klasický a funkčný dizajn ala James Bond v menšom priemere puzdra 40 mm vyzerá skrátka senzačne a vynímať sa bude ako pri bazéne, tak prakticky s akýmkoľvek odevom, elegantným aj športovým. Nájdu sa aj páni, ktorí ich vezmú aj k obleku, ale to my samozrejme nedoporučujeme.

5 najčastejších chýb pri výbere pánskych spoločenských hodiniek
31.8.2018 - Martin Koňařík
5 najčastejších chýb pri výbere pánskych spoločenských hodiniek

Okrem toho vo vnútri beží spoľahlivý mechanický strojček Seiko NH35, šrobovacie komponenty zaručujú vodeodolnosť 200 M a rozhodne tu poteší leštená úprava puzdra s kartáčovanými plochami či oyster náramok s plnými článkami.

Značku mám rád, vlastním štvoro hodiniek INVICTA, všetko kvalitné stroje. Pro Diver fungujú perfektne, kvalitne spracované, po technickej stránke nemôžem nič vytknúť. Jediné čo ma málinko mrzí je veľkosť tohto modelu. Mali byť väčšie, už pre svoju podobnosť s modelom od f. Rolex, by som čakal o niečo väčšie. Niekedy mi napadá, že túto veľkosť majú mať skôr dámske verzie takých hodiniek. – Avidan. Prečítajte si ostatné recenzie našich zákazníkov.

Invicta Pro Diver – Fotogaléria tých najobľúbenejších
5.12.2023 - Eliška Měrková
Invicta Pro Diver – Fotogaléria tých najobľúbenejších

(3) Orient Mako

Ďalším preborníkom, čo sa týka skvelých parametrov za dostupnú cenovku, je japonský Orient. A toto uznanie si značka ešte prehlbuje potápkami Orient Mako, ktoré si v hodinkovej komunite vyslúžili dobrú povesť.

Okrem zdarného, typicky potápkového dizajnu nás Mako dostali samozrejme na svoju odolnosť, šrobovaciu korunku aj dienko a hlavne aj na to, že automatický strojček (caliber F6922) je in-house (značka si ho vyrába sama).

Kultové potápky od Orientu – Ako sa vyznať v prezývkach?
8.3.2023 - Eliška Měrková
Kultové potápky od Orientu – Ako sa vyznať v prezývkach?

Strojček má štandardnú rezervu 40 hodín a z komplikácií dátum a Day Date. Jedná sa už o druhú generáciu Mako, a tak hodinky dokážu zastaviť pri povytiahnutí korunky aj sekundovú ručičku (hacking). Majú automatický náťah, ale dotiahnuť ich možno aj ručne.

"Mako" Orient vydal už v roku 2004, ono meno mu však fanúšikovia dali až neskôr. Legenda vraví, že prezývka vznikla na hodinkových fórach kvôli zobrazeniu delfína na remienku hodiniek. Obrázok totiž pripomínal skôr žraloka ostronosého, alebo žraloka "Mako", najrýchlejšieho žraloka na svete. A dnes už túto prezývku hodinkám nikto neodpára.

(4) Festina Automatic

Festina je čo do spojenia spoľahlivosti, dostupnosti (a dizajnovej atraktívnosti) tiež pekne silný hráč. Festina Automatic je toho žiarivým príkladom.

226,00 € skladom

Nechýbajú skrutkovacie komponenty a dvojstometrová vodeodolnosť, ako sa na správne potápky pristanú a patria, a tiež zafírové sklíčko. Čo sú vlastnosti, ktoré by v tejto cenovej kategórii samy o sebe až zarážali. Automatický strojček vo vnútri je tak niečo, čo by tu skutočne nikto nečakal.

Pánske hodinky Festina – Fotogaléria tých najobľúbenejších
12.12.2023 - Eliška Měrková
Pánske hodinky Festina – Fotogaléria tých najobľúbenejších

Málokto dnes vie, že história pôvodne švajčiarskej Festiny je pomerne dlhá. Vznikla už v roku 1902, a má za sebou teda peknú tradíciu. Počas rokov zmenila majiteľa niekoľkokrát, dokiaľ neprišiel zlomový rok 1984, kedy značku odkúpil španielsky podnikateľ Miguel Rodriguez. Festina potom zmenila ako sídlo, tak smerovanie značky aj hodiniek.

Aká je dnešná Festina?
3.6.2019 - Agáta Vřeská
Aká je dnešná Festina?

(5) Wenger Sea Force

Swiss Made hodinky Wenger Sea Force som do výberu naj dostupných potápok zaradila nie snáď že by boli jedny z najpredávanejších a najobľúbenejších (čo býva bežne jedno z dosť dôležitých kritérií), ale pretože sú opomínané, aj keď tu právom patria.

261,00 € (doručíme do 17.6.)

Okrem parametrov, ktoré vám dovolia sa s hodinkami potápať, je tu najpútavejší práve robustnejší, až "technický" vzhľad. Drsnejší dizajn širokej lunety s hranatými výstupkami a číselníka s rebrovaním tu ešte podtrhuje nezaoblený štýl číslic. Tie sú výrazné, kontrastné a skvele čitateľné.

Minerálne sklíčko potom dostalo zafírovú vrstvu, ktorá zvyšuje jeho odolnosť voči poškriabaniu, čo sa rozhodne hodí.

Švajčiarska firma Wenger vznikla v roku 1893 a zameriavala sa na výrobu skladacích armádnych nožov. Tými sa zaoberala až do konca 90. rokov 20. storočia, kedy Wenger odkúpila švajčiarska firma Victorinox, načo pod seba výrobu nožov prevzala. Od roku 1997 sa potom Wenger zameriava na výrobu hodiniek a kufrov.

(6) Citizen Promaster Marine

Tieto potápačské Citizen Promaster Marine NY0120 svojej cenovej kategórii naozaj kraľujú. A prečo? Sú to totiž jedny z najlacnejších automatických potápok na trhu, ktoré spĺňajú prísnu normu pre potápačské hodinky ISO 6425.

VŠETKO NA TÉMU: Vodeodolnosť hodiniek
10.3.2021 - Agáta Vřeská
VŠETKO NA TÉMU: Vodeodolnosť hodiniek

Pepsi hodinky – Fotogaléria ikonického modro-červeného dizajnu
3.5.2023 - Eliška Měrková
Pepsi hodinky – Fotogaléria ikonického modro-červeného dizajnu

Kolega ich nazval "geniálne jednoduchými potápkami" a dosť sa týmto označením trafil. Jedná sa o rýdzo funkčný nástroj s 200M vodeodolnosťou (hoci v skutočnosti by mali vydržať viac), jednosmerne otočnou lunetou v tradičnom pepsi dizajne, skvelou čitateľnosťou a automatickým strojčekom 8204, ktorý Citizenu pilne slúži už od roku 1977(!). Rezerva chodu 42 hodín je taký štandard, ale požadovať od týchto hodiniek ešte viac, presunuli by sme sa už asi do kategórie sci-fi.

Ideálne potápky na leto? Inšpirujte sa výberom nadšencov z Hodinky-365
5.1.2021 - Agáta Vřeská
Ideálne potápky na leto? Inšpirujte sa výberom nadšencov z Hodinky-365

Citizen Promaster Marine NY012 recenzia – Neporaziteľné potápky „nižšej“ triedy
12.2.2024 - Jakub Pitucha
Citizen Promaster Marine NY012 recenzia – Neporaziteľné potápky „nižšej“ triedy

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku