Elegantné dámske hranaté hodinky – Fotogaléria

Tagy: Fotogaléria | Dámske | Klasické

Eliška Měrková | 12.1.2024 | 4 MIN

Elegantné dámske hranaté hodinky nemusia byť len pre milovníkov symetrie, tvrdých línií a ostrých hrán. Nezabúdajme, že boli populárne najmä v 50. a 60. rokoch, a tak majú nepopierateľnú vintage atmosféru, ktorá láka.

Je pravda, že za posledných približne tridsať, možno štyridsať rokov hranaté hodinky stratili na popularite (ak nerátame retro digitálne hodinky Casio, ktoré boli, sú a verím, že ešte dlho budú populárne)...

To sa však zmenilo, keď sa na Netflixe objavil retro seriál Queen's Gambit s geniálnou šachistkou Beth Harmonovou v hlavnej úlohe, ktorý zamiešal rebríčky sledovanosti rovnako zúrivo ako jeho konkurenti a spôsobil rozruch vo svete módy a do istej miery aj vo svete hodiniek – hodinky podobné jej drobným šperkom Bulova (ktorých limitovaná reedícia je už beznádejne vypredaná) so štvorcovými ciferníkmi začali plniť módne časopisy a hodinkové fóra. Čo myslíte, môže to znamenať návrat trendu hranatých hodiniek?

Vintage hodinky ze seriálu Queen's Gambit.

Hodinky Bulova so štvorcovým ciferníkom od spoločnosti Queen's Gambit.

Hodinky Hamilton z prvej polovice minulého storočia majú zrejme schopnosť vytvoriť úplne očarujúci vintage štýl, ktorý len tak nezanikne.

Hamilton Capsule Collection recenzia – Ako vyzerajú hodinky od hviezdnej kostymérky?
9.3.2022 - Eliška Měrková
Hamilton Capsule Collection recenzia – Ako vyzerajú hodinky od hviezdnej kostymérky?

Hodinky American Classic Lady možno nosiť aj ako náhrdelník.

Tieto hodinky švajčiarskej značky Hamilton, ktorá má za sebou niekoľko zaujímavých spoluprác, sú zámerne iné, určené pre odvážnu ženu, ktorá hľadá niečo nové, jedinečné a výrazné.

Hamilton vo filme – prehľad filmov a seriálov, v ktorých sa objavili hodinky Hamilton
5.1.2021 - Agáta Vřeská
Hamilton vo filme – prehľad filmov a seriálov, v ktorých sa objavili hodinky Hamilton

Modrá verzia dostala modernejší nádych:

Jedinečné, krásne a v skutočne luxusnom spracovaní – to je švajčiarsky Frederique Constant, o ktorom sníva nejedna milovníčka hodiniek.

Nádherná kombinácia vintage estetiky šperkov, hranatého tvaru a moderného štýlu Hodinky Tissot Lovely Square sa môžu pochváliť krásnou kombináciou vintage estetiky šperkov, hranatého tvaru a moderného štýlu.

Táto kolekcia patrí medzi najmenšie hodinky v našej ponuke. Tomu zodpovedajú aj ich drobné rozmery s priemerom 20 mm a hrúbkou 7,1 mm.

Ružové zlato, teda teplá medená farba s ružovým podtónom, je dnes podľa redaktorov svetových módnych časopisov považované za najviac "in" farbu kovu. Ružová a ružové zlato sú jednoducho farby, ktoré sa hodia k "dokonalej" atmosfére instagramových fotografií influencerov, ktoré majú vyzerať krajšie a "ružovejšie" ako v skutočnosti.

Dámske hodinky vo farbe ružového zlata – Fotogaléria
23.11.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky vo farbe ružového zlata – Fotogaléria

A vyrábajú sa v mnohých farebných variáciách, na koži (dokonca so zaujímavými zvieracími vzormi) alebo na oceli a dámy si môžu vybrať medzi variantom s jednoduchými indexmi alebo honosnejšími diamantmi.

Na prvý pohľad sa môžu zdať pomerne hrubé, ale vzhľadom na malý priemer ide o optický klam.

Vďaka ľahko vymeniteľným žiarivo farebným remienkom, ktoré sú súčasťou súpravy s niektorými modelmi, sú hodinky Tissot Lovely dokonalým doplnkom každého outfitu.

Dámske hodinky Tissot Lovely Square – Fotogaléria tých najroztomilejších hodiniek
9.9.2022 - Agáta Vřeská
Dámske hodinky Tissot Lovely Square – Fotogaléria tých najroztomilejších hodiniek

Moderný nádych do trendu ostrého dizajnu vnáša inovátor hodiniek, japonská spoločnosť Citizen.

Značka vybavuje aj svoje najelegantnejšie dámske kúsky solárnym pohonom Eco-Drive, ktorý osloví najmä praktické ženy, ktoré sa nechcú o svoje hodinky starať aspoň 10 rokov. Hodinky sa dobíjajú svetlom, či už prirodzeným alebo umelým, takže nie je potrebné meniť batériu.

A na chvíľu sa zastavíme v Japonsku. Konkrétne ide o populárnu značku Casio, ktorá vo svojej kolekcii ponúka niekoľko zaujímavých štvorcových kúskov pre dámy.

Hodinky som kúpil ako darček a mali veľký úspech. Obdarovaná ich rada nosí do práce aj do spoločnosti. Vyniknú najmä na jemnom zápästí. Eva, 14. 8. 2018, prečítajte si ďalšie recenzie

Casio ich vyrába naozaj veľmi klasicky, ale vďaka svojej nadčasovosti sú stále v móde. Aj preto sú hodinky Casio jedny z najobľúbenejších hranatých hodiniek u nás.

Pozadu nezaostáva ani cenovo priaznivá značka Lorus.

82,00 € skladom

Šatník milovníkov hranatých hodiniek oživí aj nemecká značka Boccia Titanium, ktorá vyrába hodinky výlučne z titánu, ktorý je ľahký a antialergický (a teda vhodný pre citlivú pokožku).

93,00 € skladom

Titán je hi-tech materiál, ktorý je vďaka svojim jedinečným fyzikálnym vlastnostiam veľmi pevný, odolný, nekoroduje a hlavne je ľahký a hypoalergénny. Vďaka tomu sú titánové hodinky skvelou alternatívou pre ľudí s pokožkou citlivou na nikel alebo ľudí trpiacich kontaktnou dermatitídou (pre ktorých je nikel vo väčšine prípadov tiež spúšťačom reakcie).

Módna značka Guess priniesla veľmi módny vietor do ostrého štýlu s originálnym dizajnovým konceptom.

87,50 € skladom

A pre milovníkov severského minimalizmu a ostrých hrán je tu vždy dánska značka Bering.

151,00 € (doručíme do 26.3.)

Minimalizmus – to znamená použitie minimálnych prostriedkov na dosiahnutie maximálneho efektu. Ako štýl sa začal formovať vo výtvarnom umení v 50. rokoch 20. storočia a postupne prenikol do všetkých ostatných druhov umenia (hudba, literatúra, film, architektúra...), ako aj do módy, úžitkového dizajnu a dokonca aj do filozofie. Minimalisti (z pohľadu hodinárstva) sa uberajú cestou jednoduchosti formy, farby a textúry, pričom ich cieľom je dosiahnuť dokonalú estetickú čistotu s maximálnym vizuálnym účinkom.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku