VYBRALI SME 6 NAJ: Dobre čitateľné a elegantné pánske hodinky do 200 eur

Tagy: Výber najlepších | Pánske | Klasické

Eliška Měrková | 30.10.2023 | 4 MIN

Aj náhly a letmý pohľad na skutočne dobre čitateľné hodinky by mal jednoznačne prezradiť, koľko je hodín. A ako by také hodinky mali vyzerať? Pozrite sa na výber elegantných a cenovo dostupných pánskych dobre čitateľných hodiniek.

Aké podmienky musia dobre čitateľné hodinky spĺňať?

Dobre čitateľné hodinky by mali mať jednofarebný a jednoduchý číselník, na ktorom sa nevyskytujú žiadne rušivé prvky (napr. subčíselníky chronografu a iné ukazovatele), ďalej potom dobre viditeľné kontrastné ručičky vyznačené indexy, v ideálnom prípade arabskými číslicami.

Na tieto kritériá sme sa pýtali vás, zákazníkov a čitateľov nášho blogu. Za vaše názory, z ktorých niektoré v článku citujeme, všetkým ďakujeme a na revanš sme pre vás dnes pripravili výber naj čitateľných, cenovo dostupných hodiniek pre pánov.

Dobre čitateľné dámske hodinky do 400 eur – Fotogaléria
7.12.2023 - Eliška Měrková
Dobre čitateľné dámske hodinky do 400 eur – Fotogaléria

(1) Casio Collection MTP

Požadujete skutočne dobre čitateľné hodinky s decentnou vizážou a najlepšie za cenovku, ktorá nezničí váš mesačný rozpočet? Potom by vás mohli zaujať hodinky Casio Collection MTP.

Výbornú čitateľnosť "MTPéčiek" zaručujú tučné, neprehliadnuteľné arabské číslice a široké ručičky s luminiscenciou, ktorá na čiernom kontrastnom pozadí číselníka doslova žiari. Pánov, ktorí preferujú jednoduchý a čistý štýl, potom tiež poteší vizuálna univerzálnosť celokovového modelu. Mosadzné puzdro s lesklou striebornou úpravou pôsobí solídnym dojmom.

"Dostatočná veľkosť ciferníka (podľa počtu dioptrií nositeľa), jednoduchý ciferník bez nápisov, chronografov alebo dizajnovej grafiky, jasový (nie farebný) kontrast medzi ručičkami a plochou ciferníka, dostatočne silné/široké ručičky, matný povrch ručičiek, jasne vyznačené pozície celých hodín + jemnejšie delenie na minúty, minútová ručička dosahujúca až na vonkajší okruh značenia hodín/minút a arabské číslice hodinových pozícií..." – Robert

(2) Orient Contemporary Symphony

Definíciou dobrej čitateľnosti sú hodinky Orient Contemporary Symphony Automatic FER27005W.

Na čistom bielom číselníku hodiniek čierne arabské číslovanie naozaj vyniká, rovnako ako jednoduché ručičky s výraznou červenou sekundovkou. Praktickosť modelu dodáva aj vyznačená minútová stupnica. A pokiaľ aj vy patríte medzi jedincov, ktorí často zabúdajú, aký je dátum či deň v týždni, potešia vás ukazovatele nachádzajúce se na pozícii tretieho indexu. Čierny kožený remienok s embossom kože aligátora potom z hodiniek činí naozaj decentne vyzerajúci kúsok.

(3) Wenger Attitude

Skvelá čitateľnosť je jasná. Inak by neboli v našom výbere. Ale na hodinkách Wenger Attitude zaujme aj minimalisticky pojatý číselník, ktorý dodáva na zaujímavosti a pritom ponecháva nutnú dávku elegancie.

Praktická je aj luminiscencia, 100metrová vodeodolnosť a zafírová vrstva, ktorú má sklíčko. Skrátka skvelá voľba na každodenné nosenie.

Hodinky som kupovala ako darček pre priateľa a moc sa mu páčia... Nosí ich teraz do práce a je veľmi spokojný ako s ich dizajnom, tak funkčnosťou. Sára, 10. 1. 2020

(4) Orient Classic

Hodinky Orient Classic sú retro ako vyšité. Áno, kedysi sa hodinky nosili práve pre rýchle prečítanie času zo zápästia, a nie len na parádu.

Nesmrteľná kombinácia čiernej a bielej z hodiniek činí univerzálneho parťáka, hodiaceho sa prakticky ku každému odevu. Jednoduché modré ručičky, ktoré vyložene razia na bielom pozadí, a veľké arabské číslice sú zárukou dobrej čitateľnosti.

3 dôvody, prečo sú hodinky s vyrytým venovaním skvelým darčekom
21.11.2019 - Martin Koňařík
3 dôvody, prečo sú hodinky s vyrytým venovaním skvelým darčekom

(5) Festina Solar Energy

Neobvyklá voľba farieb, a aj tak majú vysoko konzervatívny a formálny štýl. Festina Solar Energy sa však blýsknu nielen dizajnom.

Hlavnú úlohu tu hrá hlavne výborná čitateľnosť a čo je dôležité – solárne napájanie. Festina na neho vsadila prvýkrát a počin to bol skutočne nečakaný, ale o to zaujímavejší.

Festina Solar Energy predstavenie – Keď viete ako na to, ani tma vás nezastaví
7.3.2023 - Agáta Vřeská
Festina Solar Energy predstavenie – Keď viete ako na to, ani tma vás nezastaví

"Dobrá čitateľnosť: pri analógových je to dobrý kontrast medzi ručičkami, lunetou a jednotlivými dielikmi. Nech nesplýva ručička s inými vzormi alebo nech nie je vzhľad hodiniek príliš abstraktný (bez ukazovateľov číslic alebo aspoň piktogramov). Keď chcem vedieť aktuálny čas, nie je vhodné lúštiť to z nich dlhým upreným pohľadom, pretože vám potom utečie svet okolo. :-)" – Filip

(6) Festina Classic

Hodinky Festina Classic upútajú najmä milovníkov prostej elegancie a minimalistického štýlu.

Foto: Hodinky-365.cz
102,00 € skladom

Festiny na prvý pohľad upútajú výraznou luminiscenciou, ktorá sa nachádza na širokých ručičkách a veľkých, plasticky vystupujúcich indexoch, vďaka ktorým sa model zaradil do kategórie dobre čitateľných hodiniek. Do triedy odolnejších hodiniek, ktoré obstoja aj v bežnom každodennom chode, sa dostali pre svoju robustne pôsobiacu celooceľovú konštrukciu a zvýšenú vodeodolnosť do 100 M, s ktorou sa nemusíte báť hodinky vystavovať vode. Brúsený číselník so zafírovo modrou úpravou z hodiniek robí elegantnú záležitosť.

Foto: Hodinky-365.cz

"Čitateľné hodinky sú také, z ktorých na prvý pohľad poznám, koľko je hodín – s presnosťou na 5 minút. Nemusia mať číslice, stačia bodky, čiarky. Možno aj s nejakou fluoreskujúcou úpravou tak, aby boli použiteľné aj v noci." – Milan S.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku