» Blog » Recenzie

Aligator M2 recenzia, návod. Čo dokáže jeden z najlacnejších smart náramkov?

Tagy: Recenzie | Inteligentné

Radek Vyhlídal | 7.5.2019 | 3 MIN

Šikovný náramok Aligator M2 patrí k najpopulárnejším na trhu. Jeden z hlavných dôvodov je samozrejme cena, ktorá je priaznivých 24 Eur, čo z neho robí jeden z najlacnejších smart náramkov na trhu. Čo za tieto peniaze dokáže ponúknuť sa dozviete z tejto recenzie.

Chytrý náramek Aligator M2

Ako som už naznačil v úvode, Aligator M2 je jeden z najlacnejších na trhu. Napriek tomu však ponúka množstvo funkcií, ktoré sú dnes od náramku vyžadované a ak nie ste nároční, pravdepodobne budete s náramkom spokojní. Možno ho dostať v piatich farbách (čierny, modrý, oranžový, zelený a ružový). Materiál remienka je TPU (termoplastický polyuretán), teda materiál, z ktorého sú vyrábané tiež napr. podrážky topánok. Čo neznie úplne lákavo, ale nemusíte si s tým lámať hlavu, pretože je z neho vyrábaných veľa vecí. Na dotyk je tento materiál, musím povedať, veľmi príjemný a pripomína trošku silikón.

(obrázok)

Displej je OLED, teda veľmi úsporný. V balení nájdete nabíjačku, náramok a zvlášť samotné telo hodiniek, ktoré je po nabití nutné vložiť do náramku. Tohto "skladanie" si užijete naozaj často, pretože náramok nejde nabíjať ako celok, ale vždy je nutné telo z náramku vybrať a nabíjať ho samostatne. Po nabití sa potom vloží späť. Nabíjanie je prekvapivo rýchle. Doplna sa nabije za cca 15 minút a vydrží takto bežať približne 10 dní. Túto dobu však výrazne predĺžite tým, že nebudete mať na telefóne stabilne zapnuté bluetooth, pretože to najviac spotrebúva batériu.

(foto krabičky so všetkými komponentmi)

Cez bluetooth sa dá náramok pripojiť k smartfónu, nie je to však nutnosťou. Náramok funguje aj bez spárovania s mobilom, pripravíte sa tak ale o niekoľko funkcií. Náramok lepšie funguje s IOS, ale podporuje taktiež android od verzie 4.3 vyššie. Veľa užívateľov má tiež problém nájsť aplikáciu, ktorá s náramkom komunikuje a síce Droihealth. Ak aj Vy patríte medzi nich, skúste pre vyhľadanie použiť QR kód na konci tohto článku.

(obrázok)

Náramok sa ovláda dotykom na obrazovke v mieste, ktoré pripomína odtlačok prsta. Poklepaním na toto miesto postupne prepínate obrazovky v poradí čas, dátum a deň v týždni → počet nachodených krokov za deň → prejdená vzdialenosť v metroch → spálené kalórie → srdcový tep → stav batérie → aktuálna verzia systému. Každá obrazovka svieti na necelých 5 sekúnd, konkrétne na 4,8 (fakt som to meral :)). Tým sa dostávam k najväčšej slabine tohto náramku, a síce, že nemožno nijako nastaviť, ako dlho má daná obrazovka svietiť. Ak napr. chodíte behať a radi si pritom sledujete svoju tepovú frekvenciu, neostáva Vám nič iné ako naklikať obrazovku zobrazujúcu srdcový tep zakaždým, keď Vás tento údaj zaujíma. Hodinky tiež nemajú vlastnú pamäť, takže musíte každý deň pripojiť náramok k telefónu, inak prídete o svoje denné dáta.

(obrázok)

Údaje popísané vyššie, a tiež upozornenie na nedostatok pohybu alebo naopak odpočinku, náramok poskytuje aj bez prepojenia s mobilným telefónom. Bohužiaľ bez pripojenia k telefónu nenastavíte čas. Ak ho však s telefónom prepojíte, dostanete ďalšie dodatočné funkcie. Sú to napr. notifikácie, ktoré sú však základné. Náramok sa iba rozvibruje a zobrazí ikonku správy, prípadne telefónu. Notifikáciu na iné komunikačné aplikácie, ako napríklad Messenger alebo WhatsApp, náramok nepodporuje. Spárovaním s telefónom tiež môžete nastaviť budík, vyhodnocovať kvalitu spánku, upozornenie na pitný režim, alebo si môžete nastaviť svoje ciele v podobe nachodených krokov.

(obrázok)

Zhrnutie

Za 24 Eur ponúka Aligator M2 slušnú výbavu. Ak ste bežný užívateľ, ktorý s náramkom nebude veľmi športovať, ale používa ho skôr len pre orientačný prehľad, budete s náramkom spokojní. Namerané kroky a vzdialenosť nie sú úplne najpresnejšie. Merač srdcového tepu funguje dobre, rovnako tak i základná notifikácia postačí. Ak ste však nároční a ochotní niečo si priplatiť, budete pravdepodobne spokojnejší s vyššími radmi náramkov Aligator, ako EB03 alebo Q-69. Jeden z najlepších náramkov na trhu je podľa mňa Garmin Vívosport, ktorý už je ale cenovo na 129 Eurách.

QR kód pro vyhledání DroiHealth aplikace pro android

QR kód pre vyhľadanie DroiHealth aplikácie pre android

Ak máte k náramkom otázky, rád odpoviem dolu v komentároch.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre