» Blog » Amazfit

Amazfit Falcon predstavenie – Outdoorový nášup s poriadnou dávkou elegancie!

Tagy: Predstavenie | Amazfit | Inteligentné

Matěj Urbaczka | 19.10.2022 | 4 MIN | 3x komentár

Prémiový multišportový smartwatch, ktorý rúca každý limit. Takto popisuje Amazfit svoje nové hodinky Amazfit Falcon. A viete čo? Má pravdu! Tento kúsok je skutočne niečo!

Nedávno vydal Amazfit nové hodinky GTS 4 a GTR 4, ktoré presne zapadali do ich štýlu – mestský smartwatch s troškou športových funkcií. Teraz ale značka rúca hranice s plne outdoorovým modelom, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani erudované športtesterovské značky.

Amazfit GTS 4 recenzia – Keby Apple Watch hovorili po čínsky
22.10.2022 - Matěj Urbaczka
Amazfit GTS 4 recenzia – Keby Apple Watch hovorili po čínsky

Hlavné znaky modelu:

  • Titánové puzdro so zafírovým sklíčkom
  • AMOLED displej
  • 14denná výdrž batérie
  • Dual band + 6 satelitných systémov
  • Navigácia po krivke
  • 20 ATM vodeodolnosť
  • Tréningové plány Zepp Coach
  • Všetky smart funkcie na ktoré sme u Amazfitu zvyknutí

Amazfit T-Rex Pro 2 recenzia – Ťažkoodenec na zápästí
1.7.2022 - Dominik Hok
Amazfit T-Rex Pro 2 recenzia – Ťažkoodenec na zápästí

Outdoorový dizajn s riadnou dávkou elegancie

Prvý pohľad na hodinky ma doslova a do písmena uchvátil. Outdoorový dizajn s oblekovou dávkou elegancie je cítiť na míle ďaleko. Celotitánové puzdro zdobí luneta so šiestimi poriadnymi skrutkami (žeby imitácia Fenix 6?). Eleganciu hodinkám dodáva červený "límček" okolo lunety. Hneď pod ním sú po obvode rozmiestnené aj 4 titánové tlačidlá, čo dáva najavo duálne ovládanie, ktoré sa môže hodiť pri športových aktivitách.

Pokiaľ sa pozrieme na okraj medzi puzdro a displej, máme tam stupnicu, kedy z jednej strany sa tiahne VO2 Max a z druhej potom skóre PAI. Na číselníku je vidieť, že behá ručička, ktorá ukazuje dosiahnuté hodnoty. Túto vychytávku som videl snáď len na modeli Garmin Marq Athlete a jeho druhej generácii.

Na puzdro je napojený pevne vyzerajúci remienok z materiálu nazvaného "liquid silicone". Takže to bude nejaký silikón, ktorý má niečo spoločné s nejakou kvapalinou.:-) Avšak, šírka je 22 mm a je použitý systém rýchlopántov Quick Release. Možno trošku škoda, že nepoužili QuickFit, ktorý vídame na podobných modeloch iných značiek.

Váha hodiniek je 64 g bez remienka, čo pri celotitánovom puzdre je celkom pohoda. A úprimne, celotitánové puzdro sa mi naozaj pozdáva!

Kombinácia AMOLEDu so zafírom

Ďalšou novinkou pre tento model je kombinácia AMOLED displeja so zafírovým sklíčkom, kde táto kombinácia je použitá asi prvýkrát za existenciu firmy.

Rozlíšenie displeja je 416 x 416 a veľkosť je 1,28". Pre úplnosť údajov, displej má jemnosť 326 PPI a svietivosť neskutočných tisíc Nitov, čo dáva najavo, že pôjde vidieť snáď aj na preslnených vŕškoch Himalájí. Z fotiek je vidieť, že sa nestráca povestná kvalita Amazfit displejov, a tak sa teším na realitu.

Všetka snímačová vybavenosť podtrhnutá výbornou výdržou batérie

Z pohľadu snímačov je v hodinkách úplne všetko, čo potrebujete na akýkoľvek trailový pretek alebo trek okolo vysneného kopca. Menovite potom barometer, akcelerometer, kompas, gyroskop, senzor okolitého svetla, tepák a GPSka.

Čo sa GPS týka, ako už to tento rok býva, je dvojpásmová a dokáže utiahnuť až 6 satelitných systémov naraz. A Amazfit sa chváli, že by hodinky mali byť presné aj v zástavbe vysokých domov. Ako to ale nakoniec bude, to sa dozvieme neskôr.

Všetky tieto fíčury dokážu hodinky utiahnuť až 14 dní v režime smartwatch a až 38 hodín s GPSkou pustenou po sekunde.

Všetka športová vybavenosť

150 športových modulov dáva tušiť, že pôjde o poriadny športový prístroj. Hoci použijete maximálne 10 z nich, Amazfit sa naozaj snaží myslieť na všetkých. Novinkou je potom navigácia po krivke, ktorú sme zaznamenali prvýkrát pri modeli T-Rex 2, a tiež Zepp Coach, s ktorým budete môcť posunúť svoje športové limity. Poteší rozhodne možnosť preniesť tréningy okamžite na Stravu alebo do Adidas Running.

Hodinky budú vedieť aj rozpoznať dobu regenerácie, hodnotu VO2 Max, tréningové zaťaženie a všetko spoločne s denným zaťažením preniesť do skóre PAI. Revolúciou je potom možnosť pripojiť hrudný pás a wattmeter, na čo sme čakali tak dlho! A ono to konečne prišlo!

Hlavne sa teším na športového trénera s vylepšenou umelou inteligenciou a na možnosť pripojenia hruďáku.

Mudrc bez telefonovania

Po všetkých Amazfit modeloch zdedil takmer všetko. Hudbu priamo v prístroji, notifikácie (odpoveď len Android), počasie, stopky a tak ďalej... Jediné čo sa do prístroja nedostalo je reproduktor, a tak si z hodiniek nezavoláte a na hudbu musíte používať Bluetooth slúchadlá.

Malý výčet chytrých funkcí, které najdete v hodinkáchMalý zoznam smart funkcií, ktoré nájdete v hodinkách

No a čo sa fitness funkcií týka, je to štandard v podobe tepovky cez deň aj noc, počítanie krokov, kalórií, spánku a one tap meranie, kedy vám hodinky za 45 sekúnd zmerajú priemernú tepovku, SpO2, stres a tiež dychovú frekvenciu.

Pocity? Zatiaľ vynikajúce!

Máme tu outdoorový model, ktorý má určite za cieľ (ako cenou, tak parametrami) valcovať konkurenciu. Čo sa vzhľadu, použitých materiálov a funkcií týka, nemám hodinkám čo vytknúť a tak sa teším na realitu. Zatiaľ som z modelu nadšený a veľmi si želám, aby nadšenie neopadlo, keď ich chytím do ruky.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Michalpred 556 dňami, reagovať
Aj tieto hodinky su z titánu GR 5 ...sice ako stopky , ale ten červený lem je fajn a ta 20ATM klobúk dolu....
Dominik Hokpred 516 dňami
Dobrý deň, Michal. Bohužiaľ stále nevieme. :/
Radekpred 516 dňami, reagovať
A kedy sa budú predávať cca?