» Blog » Apple

Budú Apple Watch 8 prvé smart hodinky s meraním cukru?

Tagy: Správy | Apple | Inteligentné

Matěj Urbaczka | 14.12.2021 | 1 MIN | 1x komentár

Na internete sa začína objavovať čím ďalej viac informácií ohľadom nového radu Apple Watch 8. Minulá generácia Apple Watch 7 totiž neponúkla takmer nič nové. Zato tá ôsma by mala stáť za to! Dočkáme sa merania cukru v krvi?

Pred pár dňami u nás vyšla recenzia Apple Watch 7, ktoré skrátka nepriniesli toľko noviniek, koľko sme boli od smartwatch velikána zvyknutí. Nejaké to rýchlonabíjanie, o trošku väčší displej a vlastne ďalšie nepodstatné maličkosti, ktoré nám život úplne nevylepšia.

Apple Watch 7 recenzia – Displej, rýchlodobíjanie a... Stoja za to?
30.11.2021 - Dominik Hok
Apple Watch 7 recenzia – Displej, rýchlodobíjanie a... Stoja za to?

Začína sa špekulovať nad ďalšou sériou, ktorá by mohla byť absolútnym game changerom a tým uskočiť konkurencii zasa o krok ďalej.

Meranie cukru v krvi pomocou smart hodiniek

Zatiaľ existuje len málo takých hodiniek, ktoré by zvládli merať cukor v krvi. A všetky, ktoré to vedia, používajú na meranie namiesto optického senzora mikroihly, ktoré vám prepichujú kožu a zistia tak množstvo cukru v krvi.

U Applu sa o tejto možnosti špekuluje už od roku 2017 a teraz zrejme prichádza tá správna chvíľa ísť s touto bombou na svetlo sveta! Túto informáciu, ako jeden z prvých, zverejnil portál Digi times, ktorý je priamo napojený na dodávateľský reťazec Applu. Podľa neho je práca na tomto senzore v plnom nasadení a šušká sa, že senzor by mal fungovať na báze krátkych infračervených vĺn.

Apple Watch získal pokročilé bežecké metriky a meranie wattov zo zápästia
15.6.2022 - Dominik Hok
Apple Watch získal pokročilé bežecké metriky a meranie wattov zo zápästia

Asi si vravíte, že pokiaľ nie ste cukrovkár, tak sa vás to úplne netýka. Opak je ale pravdou. Dáta z tohto senzora možno využiť pre sledovanie správneho a efektívneho stravovania či overenie, či doplňujeme všetky živiny potrebné k vyrovnaniu sa s ťažkým tréningom.

Snímač tepovej frekvencie – všetko o ňom a ako vám môže pomôcť
24.11.2020 - Dominik Hok
Snímač tepovej frekvencie – všetko o ňom a ako vám môže pomôcť

Čo si myslíte o zavedení snímača glukózy v krvi vy? Pre mňa je to veľký posun dopredu a pokiaľ sa tak stane, tak aj míľový odskok konkurencii na poli smartwatchov.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Jozefpred 822 dňami, reagovať
Ďakujem za to že už to konečne niekto vymyslel.