Telefón 0650 400 134 (volajte PO-PA 8-18, SO 10-18)
Košík
0,00 €
Prejsť k objednávke
logo

Hodinky Hamilton American Classic Intra-Matic Automatic Chronograph H38416111

Hamilton American Classic Intra-Matic Automatic Chronograph H38416111 Hamilton American Classic Intra-Matic Automatic Chronograph H38416111
Pánske hodinky - oceľový náramok, ocelové puzdro, zafírové sklíčko. Všetky technické parametre nájdete nižšie
Tovar je dostupný (skladom u nášho dodávateľa)
Doručíme do stredy 19.6.  Viac o doručení a dostupnosti
Doručenie dopravcom:doručíme do stredy 19.6.
Osobný odber v Ostrave:na vyzdvihnutie od utorku 18.6.

Dodacie lehoty platia pri platbe kartou alebo na dobierku pre SR.

Mohlo by sa Vám hodiť
+ Gravírovanie, 33 €
2 370,00 € strážiť cenu
+ doprava zdarma
+ predlžujeme možnosť vrátenia do 365 dní ZADARMO
+ záruka 24 mesiacov priamo od výrobcu
+ autorizovaný predajca značky Hamilton
Pridať k porovnaniu Do obľúbenýchDotaz k tovaru
Sledujte náš youtube hodinky 365 classic
Súvisiace články
Technické parametre
Číslo tovaru
211554
Záruka
24 mesiacov
Značka
Hamilton (Švajčiarsko)
Určené
Pánske
Priemer, hrúbka
Ø 40 mm, 14 mm
Vodeodolnosť
100 M - plávanie
Puzdro
Oceľ, rozpätia nožiek 20 mm
Sklíčko
Zafírové
Remienok
Oceľ
Typ zapínania
Preklápacia
Luneta
Pevná, tachymetrická
Luminiscencia
Ručičky a indexy
Strojček
Mechanický s automatickým náťahom. Hamilton H-31 postavený na ETA/Valjoux 7753 postavený na ETA/Valjoux 7750, Rezerva chodu 60h, 28.800 BPH (4Hz), 27 kameňov
Funkcie a vlastnosti
Dátum
Stopky (Chronograf)
Rovnaké hodinky v inom prevedení

Bol to boj. Boj o prvý automatický chronograf na svete. A Hamilton bol v onom slávnom roku 1969 v tíme, ktorý nakoniec predstavil jeden z vôbec prvých.

Pretek o prvenstvo priniesol do hodinárskeho sveta Zenith El Primero, Seiko 5 Speed-Timer a práve Caliber 11 Chrono-matic od zoskupenia Heuer-Hamilton. Chrono-matic vyvolal veľký záujem. Nielen preto, že bol konečne pokorený míľnik automatického chronografu, ale hlavne preto, že išlo o krásne športové hodinky, ktoré si okamžite získali obľubu.

Hamilton svoje Chrono-matic vyrábal v onom magickom rozložení číselníka pripomínajúcom zafarbenie pandy. Práve panda chronografy sa stali symbolom 70. rokov a záujem o nich nikdy nezmizol. Je to totiž estetické blaho pre oči, vizuálny pôžitok, ktorý je súčasne neskutočne funkčný.

Dnes už je automatický strojček s komplikáciou stopiek technologicky prekonanou záležitosťou. Teda aspoň z racionálneho hľadiska. Ale pre milovníkov hodinárčiny ide stále o mimoriadny pôžitok z ich vlastníctva. Hamilton preto vo svojom rade American Classic ponúka automatické chronografy s typickým pandím kukučom a retro dizajnom pod názvom Intra-matic.

Práve vintage štýl hodiniek je to, čo nás nenecháva pri pohľade na Hamilton Intra-matic kľudnými. Hamilton toho dosiahol vypuklým zafírovým sklíčkom a skutočne veľmi vernou dizajnovou inšpiráciou ako pri svojich pôvodných modeloch.

Súčasne ale prináša moderné materiály aj spracovanie. Oceľové puzdro je krásne leštené. Vďaka šrobovacej korunke a dienku bolo dosiahnuté vysokej vodeodolnosti 100 metrov. Na ručičkách aj u aplikovaných oceľových indexov nájdeme luminiscenciu Super-LumiNova.

Vo vnútri je potom moderný strojček H-31 s komplikáciou stopiek, dátumu aj hackingu. Je postavený na Valjoux 7753, ktorý sa používal ako spoľahlivý kaliber už pri pôvodných modeloch. Tu je vylepšená rezerva chodu 60 hodín, ale súčasne bola zachovaná vysoká rezerva chodu 4 Hz.

Ťažko si predstaviť lepšie spracované športovo-elegantné retro s panda číselníkom a silným historickým príbehom, než ako sa to podarilo práve Hamiltonu.