Boccia Titanium 3325 – hodinky ako jesenný list

Tagy: Recenzie | Boccia Titanium | Dámske | Klasické | Fashion

Eliška Měrková | 20.1.2021 | 4 MIN

Z nemeckej Boccia Titanium k nám v novembri minulého roka (toho roku, ktorého číslovku už nechceme vyslovovať) vietor privial pomerne tematickú novinku: hodinky Boccia Titanium 3325. Som to len ja, alebo naozaj trochu pripomínajú spadnutý list?

Foto: Hodinky 365

Značka Boccia Titanium má v posledných rokoch celkom slušne našliapnuté – niekoľkokrát za sebou vyhrala v Nemecku cenu za najpredávanejšie hodinky pod 500 euro a jej hodinky boli mnohokrát ocenené ako najlepší kúsok pre ženy. Zúžené zameranie produkcie na cenovo dostupné hodinky zhotovené výhradne z titánu sa teda ukázalo ako dobrá a funkčná stratégia. Len to ale k úspechu nemohlo stačiť.

V prednej línii totiž stojí bojovník menom Vzhľad, pretože čo si budeme klamať, o ten ide dámam, čo sa týka doplnkov, asi všeobecne najviac. Preto si Boccia k svojim hodinkám údajne pozýva dizajnérov z celého sveta. A ako sa im podaril jesenný kúsok?

Lístočky, ktoré rozhodne nie sú krehké

Hodinky svojou zdanlivo krehkou konštitúciou a oblými pretiahnutými líniami naozaj môžu (aspoň mne) pripomínať spadnutý vŕbový list. Titán, z ktorého sú hodinky zhotovené, však žiadna krehotinka nie je. Jedná sa o hi-tech materiál, ktorý disponuje celým radom unikátnych fyzikálnych vlastností: je mimoriadne pevný, ľahký, odolný a v neposlednom rade aj hypoalergénny. Je teda skvelou alternatívou pre jedincov s citlivou pokožkou, ktorí neznesú kontakt s niklom, ktorý sa nachádza aj v bežne používanej chirurgickej oceli.

Dámske titánové hodinky pre citlivú pokožku – Fotogaléria
8.12.2020 - Eliška Měrková
Dámske titánové hodinky pre citlivú pokožku – Fotogaléria

Sklíčko je zo syntetického zafíru, ktorý je tým najdrahším variantom, čo sa týka hodinkových sklíčok. Cenený je predovšetkým preto, že sa (takmer) nedá poškriabať. Bohužiaľ je však menej odolný proti nárazu než minerál či plast, takže vzhľadom na to, že hodinky "nie sú krehké", je to v tomto smere trocha na zamyslenie.

Foto: Hodinky 365
135,00 € Predaj ukončený

Hodinky alebo šperk?

Jednoznačnou dominantou hodiniek je náramok v štýle "cuff" (bezčlánkový otvorený náramok zhotovený z jednoliateho kovového plátu), ktorý je však pretiahnutý o bežné články s klasickým preklápacím zapínaním – čo ocenia najmä majiteľky s trochu užším zápästím, ktoré články môžu odoberať podľa svojej chuti a náramok tak o niečo lepšie napasovať na ruku.

Foto: Hodinky 365

Hodinkám dominuje šperkový cuff náramok pretiahnutý o bežné články.

Je však otázkou, či by sadol tiež dáme s ručičkou krv a mlieko, alebo naopak žene s veľmi štíhlym zápästím, ktorej by aj cez skrátené články mohli hodinky na zápästí "lietať", čo nemusí byť pri tomto type náramku nutne zle, predsa len záleží na preferencii nositeľky. Nemôžem preto s čistým svedomím povedať, že naprostej väčšine žien náramok padne pekne a rozhodne doporučujem si hodinky pred prípadnou kúpou vyskúšať, ako vám vyhovuje.

Malé dámske hodinky pre drobné zápästia - Fotogaléria
23.11.2023 - Eliška Měrková
Malé dámske hodinky pre drobné zápästia - Fotogaléria

Na náramku je dizajnérsky najpútavejšia hra s líniou a siluetou a dômyselný kontrast lesklých okrajov a matného stredu. Samotné zameranie sa na náramok vypovedá o tom, že hodinky sú zamýšľané skôr ako šperk.

Foto: Hodinky 365
114,00 € skladom

Okrúhly biely číselník je totiž, stručne povedané, úplne obyčajný. Neurazí, nenadchne a (čo je dobre) hlavne neruší celkový dojem. Čitateľnosť je však relatívna: pre dobré oči sú arabské číslice a strieborné (či zlaté) ručičky na bielom podklade dostačujúce k tomu, aby jedným svižným pohľadom skontrolovali čas. Číslice sú však veľmi drobné a ručičky tenké a nie príliš výrazné, preto je to s tou "dobrou čitateľnosťou" trochu na hrane. Treba tiež podotknúť, že sklíčko nie je vybavené antireflexnou vrstvou.

Aké farebné varianty sú k dostatiu?

Boccie 3325 sú dostupné v troch triezvych farebných variantoch. Prvý je prevedený v šedej farbe jesennej oblohy (pretože titán je skôr šedý, než strieborný), druhý variant je celozlatý a posledný je kombináciou oboch – šedá so zlatými detailmi. Farebné variácie sú prevedené pomocou povlakovania nitridom titánu metódou PVD, ktorá vrchnej farebnej úprave dodáva vlastnosti ako tvrdosť, odolnosť voči oderu, korózii aj vysokým teplotám a tiež antialergénnosť.

Foto: Hodinky 365

Pre koho sa hodia a k čomu ich nosiť?

Aby som sa tu stále nevykecávala len ja, opýtala som sa na názor dvoch rozličných žien. Pre prvú z nich, kamarátku s trochu "punkovejším" vkusom, boli hodinky príliš konzervatívne: "Meh, tie sú nudné, ale mame by som ich kúpila..."

Na druhej strane moja dvadsaťšesťročná sestra, ktorá pracuje v kancelárii a medzi jej každodennú garderóbu patria elegantné saká a decentné lodičky, pri pohľade na hodinky zaplesala. "Tie vyzerajú moc pekne! Vyzerajú dosť decentne, ale zaujali ma. Naviac sú tenké a hovoríš, že aj ľahké, tak by mi nezavadzali pri práci na počítači."

Foto: Hodinky 365

Závery sa mi teda vyvodzujú celkom ľahko. Hodinky sú elegantné, decentné a ocenia ich predovšetkým konzervatívnejšie ženy rôznych vekových kategórií, ktoré nosia jemné a nenásilne pôsobiace doplnky. Hodiť sa budú na každodenné nosenie, do práce v kľudnom kancelárskom prostredí a rozhodne sa budú pekne vynímať aj na spoločenských či formálnejších udalostiach.

Klady prevažujú, pokiaľ ste cieľovým zákazníkom

Niekto by ako negatívum mohol vnímať nijak extra vysokú vodeodolnosť, ktorá je len do 30 M, hodinky teda nie je radno aktívne vystavovať vode, zvládnu len dážď, bežné striekance pri umývaní rúk či pot. Ak ste si však zvykli hodinky pred sprchou odložiť na poličku, nebude nižšia vodeodolnosť žiadny problém. Hodinky sú tiež "obyčajné quartzovky", čo znamená, že budú potrebovať každý rok dva vymeniť baterku. Quartzové hodinky sú ale zasa presnejšie a odolnejšie (a tiež lacnejšie).

Foto: Hodinky 365

Kladných čŕt som našla omnoho viac: titán, vďaka ktorému celokovové hodinky vážia len
38 g (čo je mimochodom pre predstavu asi ako sáčok pudingu) a okrem toho nedráždia citlivú kožu, zafírové sklíčko, premyslený dizajn a priemer 33 mm, ktorý všeobecne sluší väčšine ženských zápästí. To všetko je naviac natlačené pod cenovku dvesto eur, čo je naozaj takmer neuveriteľné. Bez okolkov vzdávam Bocii hold a musím povedať, že získané ocenenia sú oprávnené.

Takže pokiaľ ste elegantná žena, ktorá je náročnejšia ako na vzhľad, tak na použitý materiál hodiniek (a zároveň za hodinky nechcete vysypať celú výplatu), ste vhodnou kandidátkou na majiteľku Boccia 3325. ;)

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

114 € skladom
132,00 € nedostupné