» Blog » Casio

Casio G-Shock G-B001 Jason predstavenie – Hravosť ako z Kinderka

Tagy: Predstavenie | Casio | Pánske | Klasické

Agáta Vřeská | 18.1.2023 | 3 MIN

Ďalší kultový model. Ďalšia retro reedícia. A ďalší dôkaz, že v Casiu majú hravé duše. Model G-Shock G-B001 aka Jason má byť na japonský trh oficiálne uvedený 27. januára 2023. My si tak ešte počkáme. Prečo ale vzbudzuje taký záujem a v čom sa podobá kinder vajíčku?

Akonáhle nejaký model získa svoju prezývku, začíname sa baviť o nesmrteľnosti. Zvyčajne ju vyberú fanúšikovia. Poznáme to tak napríklad zo Seika, ale aj Casia. GX-56 nikto nepovie inak než King, GA-2100 budú už navždy známe ako CasiOak.

Casio G-Shock GA-2100 CasiOak sa zaradili medzi štyri najúspešnejšie G-Shocky vôbec
16.11.2021 - Agáta Vřeská
Casio G-Shock GA-2100 CasiOak sa zaradili medzi štyri najúspešnejšie G-Shocky vôbec

Casio pritom o to nemuselo ani nijak usilovať. A podobne tomu je u modelu G-B001, ktorý Casio odhalilo na konci roka 2022 a na trh by sa mal dostať v prvých mesiacoch 2023.

Retro model G-B001 s překvapením.Retro model G-B001 s prekvapením.

Video-recenzie:

Ide o reedíciu modelu DW-001 z roku 1994 s dizajnom podobným maske a každý fanúšik ich pozná pod nicknamom Jason. Prezývka Jason vznikla na základe postavy Jasona Voorheesa z hororu Piatok trinásteho. Menej už sa ale vie, že pôvodný názov modelu bol Nexus.

Původní model DW-001 z roku 1994 přezdívaný Jason podle designu podobného masce.Pôvodný model DW-001 z roku 1994 prezývaný Jason podľa dizajnu podobnému maske.

Na DW-001 bol z dnešného pohľadu zaujímavý dizajn, Capsule Tought štruktúra, a z funkcií zobrazenie východu a západu slnka, odolnosť voči nízkym teplotám a najmä teplomer (v závislosti na nastavení zobrazoval teplotu každú hodinu, ale aj každých 10 minút). Vyšli v niekoľkých šedých variáciách s farebnými akcentmi, ale najviac sa do pamäte vryl celožltý model.

DW-001 predstavili unikátny Capsule Tough, vďaka ktorému boli extrémne odolné voči nárazom. Súčasne ponúkali originálny dizajn, ktorý korešpondoval so štýlom 90. rokov.

V roku 2010 sa Casio k dizajnu vrátilo pod označením G-001. Boli v ponuke v asi 21 farbách vrátane signifikantnej žltej so šedým prekrytím.

A konečne, v roku 2023 tu máme Jasony G-B001. Zatiaľ vieme o troch farebných prevedeniach. Na prvý pohľad nudné čierne (G-B001MVA-1), ktoré ale prekvapujú červenými detailmi, najmä potom na remienku a budú mať strieborné vnútorné puzdro.

Ďalej sú to čierno-priehľadné G-B001MVB-8 s medovou výstužou okolo displeja a zlatou úpravou oceľového puzdra.

249,00 € (doručíme do 8.4.)

A samozrejme nesmie chýbať žlto-červené prevedenie (G-B001MVE-9), ktoré bude asi najvyhľadávanejším variantom.

Na žltej verzii je krásne vidieť hravosť celého konceptu Jason. Vnútorné kovové puzdro má totiž metalicky-dúhovú IP úpravu a je prekryté resinovým krytom, takže je skryté, ale v niektorých miestach pri číselníku je predsa len vidieť.

Vonkajší kryt naviac pôjde vymeniť a odhalí tak celé kovové puzdro, čím nadväzuje na Capsule Tough koncept, a údajne čerpá inšpiráciu z detských kapslí na hračky a radosť z ich otvárania. (Áno, koľko Kinder vajíčok som si kúpila len kvôli tej chvíľke vzrušenia čo bude vo vnútri...)

U žltej verzie bude naviac v balení náhradný remienok a g-shockové puzdro, takže počas chvíľky máte úplne iné farebné prevedenie. A jednoduchosť výmeny remienka a vonkajšieho bezelu umožní do budúcna meniť Jasony podľa vlastnej kreativity.

Díky dvojité lunetě a náhradní lunetě s řemínkem vzniká až 12 barevných variant. A to je jen začátek.Vďaka dvojitej lunete a náhradnej lunete s remienkom vzniká až 12 farebných variantov. A to je len začiatok.

Jason G-B001 budú mať Carbon Core Guard štruktúru, zobrazenie dátumu aj v európskom formáte a deň v týždni bude tiež v niekoľkých jazykových mutáciách.

Písmeno B neoznačuje nič iné než Bluetooth, takže hodinky sa budú vedieť prepojiť s mobilnou appkou Casio Watches, cez ktorú ich bude možné pohodlnejšie nastaviť. To všetko vďaka modulu 3519. Chýbať nebude štandardná výbava G-Shockov: 200metrová vodeodolnosť, stopky, odpočet, svetový čas, 5 budíkov, osvetlenie (Auto LEDkové).

G-B001 budou mít možnost propojení se smarphony.G-B001 budú mať možnosť prepojenia so smartphonom.

Rozmerovo pôjde o stredne veľké G-Shocky, konkrétne rozmery sú 50.3 x 47 x 18.7 mm a váha 75 gramov.

Carbone Core Guard struktura spolu s odnímatelným bezelem.Carbon Core Guard štruktúra spolu s rýchlo odnímateľným bezelom a remienkami.

Tým hlavným lákadlom tak bude samozrejme deväťdesiatkový retro dizajn vrátane plastového dienka s „packami“, ktoré sa prispôsobujú zápästiu (Casio ich nazýva „krídla“). Neznalému pozorovateľovi sa môžu zdať trochu ako detské hodinky alebo hračka z toho pomyselného obrieho Kinderka, ale historické väzby sú tu nepretrhnuteľné.

Chýbať ale bude teplomer, ktorý bol unikátnym senzorom pôvodnej predlohy a tiež dôvodom pre ich „maskovitý“ čelný vzhľad. G-Shocky G-B001 sú však zamýšľané ako cool štýlovka pre zasvätených (a že sa g-shockový kult za tých 40 rokov poriadne rozrástol!) a vďaka DNA pôvodného modelu a zaujímavo vymyslenému dvojitému puzdru sa nebojím prorokovať, že po svojich Jasonoch zatúžia nielen zberatelia G-Shockov.

Mohlo by vás ďalej zaujímať:

G-Shock GA-B001 recenzia – Futuristická mid-size štýlovka
7.12.2022 - Radim Krčmář
G-Shock GA-B001 recenzia – Futuristická mid-size štýlovka

Casio G-Shock GA-B2100 recenzia - Hlas rozumu bol vypočutý
27.7.2022 - Agáta Vřeská
Casio G-Shock GA-B2100 recenzia - Hlas rozumu bol vypočutý

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku