» Blog » Casio

Casio G-Shock GSW-H1000 predstavenie – Google, inteligencia a farebný dotykový displej

Tagy: Predstavenie | Casio | Pánske | Inteligentné

Dominik Hok | 7.4.2021 | 3 MIN | 3x komentár

Smart G-Shocky už tu boli, ale smart G-Shock postavené na operačnom systéme Wear OS od Googlu a k tomu navrch farebný dotykový displej? Nie, to tu ešte nebolo. Nový model G-Shock G-Squad Pro GSW-H1000 prináša do vôd smartwatchov opäť niečo nové. Bohužiaľ však zatiaľ nie je známe, či budú dostupné aj na Slovensku. Zatiaľ si však vystačíme aj s iskričkou nádeje a ideme sa na ne trochu pozrieť.

V radoch Casia do smartwatchovských fušovali modely ako GBX-100, GBD-100 či GBD-H1000, ale tentokrát to vzali z trochu inej perspektívy. Model GSW-H1000 totiž šliape na operačnom systéme Wear OS od Googlu a navrch pridal farebný dotykový displej. A samozrejme to všetko kombinuje s dušou G-Shocku – 200metrová vodeodolnosť, odolnosť proti nárazu a robustný ikonický dizajn.

Čím sú G-Shock GSW-H1000 špeciálne:

  • používajú operačný systém Wear OS od Googlu
  • dvojvrstvový displej (monochromatický a LCD)
  • senzorová výbava vrátane snímača tepovej frekvencie a pulzného oxymetra
  • monitoring stresu, spánku a odhad hodnoty VO2 Max
  • väčšie množstvo športových aktivít oproti predošlým smart G-Shockom
  • výdrž batérie až jeden mesiac (ale má to háčik)

Japonská precíznosť okorenená štipkou americkej inteligencie

GSW-H1000 kombinuje pre Casio typickú odolnosť a spoľahlivosť s inteligenciou od Googlu. Čo si budeme hovoriť, predchádzajúce japonské smartwache síce boli inteligentné, ale oproti konkurencii nie dosť inteligentné. Teraz sa karta ľahko obracia a nastupuje strýko Google.

A čo teda vôbec znamená, že hodinky bežia na platforme od Googlu? Prístup ku Google Play, kde nájdete hromadu aplikácií tretej strany, ktoré prístroj značne obohatia.

Casio G-Shock GBD-100: Ešte to má pár múch, ale sú „inteligentné“ aj bez nabíjačky
4.12.2020 - Radim Krčmář
Casio G-Shock GBD-100: Ešte to má pár múch, ale sú „inteligentné“ aj bez nabíjačky

Dva displeje a dve tváre GSW-H1000

Hodinky majú doslova dve tváre, pretože používajú dvojvrstvový displej. Vrchnou vrstvou je neustále aktívny monochromatický (pre G-Shock typický) displej zobrazujúci základné údaje ako je čas a všetky údaje získané senzormi. Spodný farebný LCD displej (1,2 palca) je potom rozšírením a zobrazuje mapy (fungujú aj offline), notifikácie a ďalšie zákutia hodiniek.

Základní monochromatický displej se u G-Shock standardně používá, ale pod ním je ukrytý ještě LCD displej hrající barvami.Základný monochromatický displej sa pri G-Shock štandardne používa, ale pod ním je ukrytý ešte LCD displej hrajúci farbami.

GSW-1000 – Inteligentné a ešte nadupané senzory

V puzdre hodiniek nájdeme barometer, výškomer, akcelerometer, magnetický kompas, gyroskop, GPS (prijíma aj signál GLONASS a QZSS), ale okrem toho tiež snímač tepovej frekvencie. Ten sa objavil už v GBD-H1000 z minulého roku, ale teraz Casio pridalo aj pulzný oxymeter na sledovanie okysličenia krvi.

Casio G-Shock GBD-H1000 recenzia – dokážu ustáť inteligentnú konkurenciu v praxi?
8.1.2021 - Dominik Hok
Casio G-Shock GBD-H1000 recenzia – dokážu ustáť inteligentnú konkurenciu v praxi?

Partner na celý deň aj noc

Počas dňa budú hodinky okrem vašej tepovej frekvencie a okysličenia krvi sledovať aj stres a v noci aj spánok. Športovcov poteší tiež odhad hodnoty VO2 Max. Prítomnosť mikrofónu tiež umožňuje použitie hlasového Google asistenta.

Čo je VO2 max?
30.10.2019 - Agáta Vřeská
Čo je VO2 max?

GSW-H1000 dokážu monitorovať takmer 15 športových aktivít

Nemálo ľudí odradila pri predchádzajúcich smart G-Shockoch ponuka športových aktivít. Bolo ich proste málo. Casio sa ale pravdepodobne poučilo a ponuku značne rozšírili. GSW-H1000 dokážu monitorovať 15 aktivít vrátane behu, cyklistiky, plávania, snowboardingu a rybárčenia. Aby toho nebolo málo, hodinky ešte obohatili o 24 variácií indoor workoutu.

Výdrž batérie dosahuje jedného mesiaca, alebo... Ani nie dvoch dní

Pri používaní iba monochromatického displeja (teda základných funkcií) by hodinky mali vydržať až jeden mesiac. Pokiaľ ale začnete používať systém Wear OS (teda LCD displej a doplnkové funkcie), hodinky by mali vydržať deň a pol. Čo už tak obdivuhodné nie je.

Casio G-Shock GBX-100 – inteligent, tvrďas a znalec slapových javov v jednom
23.11.2020 - Lukáš Lenart
Casio G-Shock GBX-100 – inteligent, tvrďas a znalec slapových javov v jednom

Stoja nové G-Shock GSW-H1000 za to?

To sa dozvieme až z praxe na zápästí. Niekto by tento model mohol nazvať ďalším mačkopsom, ktorý sa snaží usadiť do vedľajšieho odboru. Ale ja osobne mám mačkopsov celkom rád. Pretože niekedy mačkopes prinesie revolúciu. Otázkou je, či to bude GSW-H1000.

Tento obor s rozmermi 65,6 x 56,3 x 19,5 mm a váhou 103 gramov aj napriek použitiu novej technológie displeja stále dodržuje G-Shockovské kvality, používa kvalitné materiály (tvrdený plast, titánové dienko, hliníkové tlačidlá) a navrch pridal ďalšie smart funkcie. Aj keď nie je isté, či prinesie tento model spokojnosť, určite vzbudzuje zvedavosť. A na záver je ešte skoro. Takže, či stoja za to, to vám nepoviem.

Či sa tohto modelu u nás dočkáme, ešte nevieme, ale budeme dúfať, že to tak bude. Bude sa ponúkať v troch farebných kombináciách a cenovka sa pohybuje okolo 700 dolárov, čo je v prepočte asi 590 eur.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

ivopred 814 dňami, reagovať
Ahojte. Nevieme nic o predaji?
Dominik Hokpred 810 dňami
Zdravím, vyzerá to, že sa k nám tieto hodinky vôbec nedostanú. :/
Miropred 406 dňami, reagovať
Objavil som ich v jednom obchode ako podpultovy tovar.Maju jediný kus a cena je 900€.No ich vydrž 1,5 dňa pri plnom využití je úbohé.Su krásne taky batman štýl ale škoda tej výdrže