» Blog » Casio

Casio Vintage A120 predstavenie – Retro 80. rokov vo veľmi lákavej podobe

Tagy: Predstavenie | Casio | Klasické | Retro

Agáta Vřeská | 23.5.2023 | 2 MIN

Casio predstavilo ďalšiu retro štýlovku Casio A120 a pokračuje tak v trende návratu k hravému dizajnu digitálok 80. a 90. rokov. V čom budú jedinečné?

Keď som v roku 2022 rozširovala zbierku o retrovky A100 aka Ripley, myslela som, že spolu s F-91 mám túto časť poriešenú. Houbelajs, nikdy to nemáte poriešené. Vždy príde niečo, čo… Musíte mať. Ale som o A120 presvedčená?

Retro Casio A100 recenzia – Votrelec je späť!
1.10.2021 - Agáta Vřeská
Retro Casio A100 recenzia – Votrelec je späť!

Casio Vintage A120 sú tak-trochu-viac podobné práve A100. V rovnakom retro štýle, štýl 80. rokov, 4 tlačidlá na prednej časti puzdra, farebne hravé schéma. Ale pritom sú to vlastne úplne iné hodinky.

Predovšetkým sa zmenil tvar tlačidiel, ktoré sú hranaté. Naviac je tam silno poznať kontrast medzi spodnými metalickými a hornými farebnými tlačidlami pre reset a svetlo. Je to viac farebné, viac nápadné a povedala by som aj viac praktickejšie – bude sa to lepšie stláčať než malinké ťupky u A100.

Funkčne to nebude žiadne prekvapenie. A120 ponúknu stopky (s presnosťou na 1/10 sekundy), budík a podsvietenie formou LEDky.

Trochu sa bojím, že podobne ako A100 nebudú mať formát 12/24, ale iba AM/PM. Dá sa na to zvyknúť, ale je to spočiatku trochu mätúce.

A druhá vec – vodeodolnosť. Je iba základná, akože základne základná. Water resist papierovo hovorí, že hodinky vydržia možno umytie rúk a nejaké letmé striekance. Avšak, osobná skúsenosť vedie k tomu, že budú v pohode ako každodenné hodinky. Do bazéna alebo sprchy by som ich aj tak nebrala, ale vlastne som s tým úplne v pohode, pretože sú to hlavne štýlovky.

Inak pobežia na klasickú batériu a sklíčko by malo byť opäť plastové (ako inak, u retro modelu).

Digitálky z 80. a 90. let od Casia měly rozhodně nápaditost i hravost.Digitálky z 80. a 90. rokov od Casia mali rozhodne nápaditosť aj hravosť.

Vyzerá to, že budú aj veľkostne rovnaké ako A100 (priemer 33 mm), takže ideálna unisex veľkosť, ktorá sa bude dobre nosiť aj na menšom zápästí.

Rovnaký bude aj náramok, teda kovový s posuvným jazdcom pre úpravu. Občas vytrhne nejaký ten chlp, ale pre štýl sa musí trpieť.

Predstavené boli 3 farebné verzie. Čierna, strieborná a zlatá. Samozrejme, že ja sa prikláňam k čiernej, ale vzhľadom k aktuálnemu trendu „čím viac tiffany, tým viac adidas“ to vidím na tie strieborné. Naviac, čierne už mám Ripleyovky… Ok, teraz som presvedčená.

Tiffany Blue - hodinky vo farbe vajíčka drozda
18.3.2023 - Agáta Vřeská
Tiffany Blue - hodinky vo farbe vajíčka drozda

Casio Vintage DBC-32 – Recenzia osemdesiatkových smartwatchov
8.6.2021 - Jan Kalousek
Casio Vintage DBC-32 – Recenzia osemdesiatkových smartwatchov

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre