» Blog » Citizen

Citizen Tsuyosa – Tak majú hacking, alebo nemajú?

Tagy: Správy | Citizen | Klasické

Agáta Vřeská | 18.3.2023 | 1 MIN | 2x komentár

Citizen Tsuyosa sa stali bestsellerom. Avšak teraz sa okolo nich rozrástla nová diskusia. Majú hacking, alebo nemajú?

Úprimne, je to záhada.

Nie, teraz vážne. O Tsuyosách sa písalo veľa, s obľubou a aj my sme sa radi pustili do recenzie, či už písanej alebo videorecenzie. A všade sme chválili Citizen za tento cenovo dostupný vydarený kúsok, ktorý je ideálnou vstupnou bránou do sveta mechanických hodiniek a – že vyzerajú tak skvele.

Citizen Tsuyosa recenzia – Objav roka?
17.10.2022 - Eliška Měrková
Citizen Tsuyosa recenzia – Objav roka?

Avšak, vyčítali sme im dve drobnosti. Prvú, nižšiu vodeodolnosť (50 metrov), kedy by ich 100 metrov doviedlo takmer k dokonalosti a druhú, automatický strojček BEZ hackingu. Teda bez možnosti zastavenia sekundovej ručičky počas nastavenia času.

Nie že by to u základných mechaník zas tak prekážalo, keď aj tak vieme, že tam bude odchýlka a na sekundovú presnosť sa tu nehrá. Ale – ide predsa o princíp. Mňa to vždy celkom hnevalo. Viac než tá vodeodolnosť alebo pidi korunka, ktorou je nastavovanie celkom sranda.

A potom sa u našej videorecenzie objavil komentár, že si dotyčný odniesol domov žlté Tsuyosy s hackingom. Chyba v Matrixe? Možno, ale nemyslím si…

U nás boli žlté Tsuyosy vypredané, o to viac sme tak očakávali novú várku, ktorá mala záhadu objasniť. A keď dorazili? Áno, je tam hacking!

Tým sa záhada ale nevyriešila ani v najmenšom. Model stále nesie označenie strojčeka 8210, čo je Miyota, ktorá bežne hacking nemá.

A aj tak, tu sú. Tsuyosa s hackingom. Či je to úprava strojčeka a bude už vo všetkých nových Tsuyosách, alebo je to výnimka, ťažko povedať. Od Citizenu sa žiadneho vysvetlenia asi nedočkáme. Ja dúfam v tú prvú možnosť a verím, že Citizen sa rozhodol svoj strojček 8210 vylepšiť o komplikáciu hackingu a bude už štandardom.

Prvé várky Tsuyos sa tak možno stanú raritou. Alebo tie žlté s hackingom. Necháme sa prekvapiť. Možno očakávaným modelom v Tiffany Blue. Bude mať hacking? Nebude?

Tiffany Blue - hodinky vo farbe vajíčka drozda
18.3.2023 - Agáta Vřeská
Tiffany Blue - hodinky vo farbe vajíčka drozda

Svet hodiniek je proste zábavný. A pritom taká blbosť…

Mohlo by vás ďalej zaujímať:

Citizen Fujitsubo recenzia – Konkurent Seika vytiahnutý z hlbín
21.3.2023 - Agáta Vřeská
Citizen Fujitsubo recenzia – Konkurent Seika vytiahnutý z hlbín

Fotogaléria pánskych hodiniek Citizen – Čo viac si želať?
26.10.2023 - Eliška Měrková
Fotogaléria pánskych hodiniek Citizen – Čo viac si želať?

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

JDRpred 403 dňami, reagovať
Ja mám zelené a tie hacking majú. Tiež som sa tomu čudoval po vašej recenzií :)
Eliška Měrkovápred 403 dňami
Citizen nás tým celkom prekvapil. No zistili sme, že nové hodinky majú uvedený strojček 8210-C0P s hackingom, pôvodné majú 8210-21A bez hackingu. Zatiaľ to vyzerá, že strojček s hackingom bude v budúcnosti všade, ale isté to určite nie je. :)

Hodinky zmienené v článku