» Blog » Coros

Coros Apex 2 PRO Kilian Jornet Edition – Alebo od majstra pre vás

Tagy: Správy | Coros | Inteligentné

Matěj Urbaczka | 8.2.2023 | 3 MIN

Na konci roku 2022 sa nám do ruky dostala šupa v podobe hodiniek Coros Apex 2 PRO a Coros Apex 2. Teraz ale prichádza limitovaná edícia samotného majstra trailového behu, Kiliana Jorneta, ktorý je označovaný ako najlepší trailový bežec sveta.

Nie, toto nebude recenzia na samotné hodinky, pretože tá už bola napísaná. Viac či menej si dnes predstavíme ľahkú zmenu dizajnu a povieme si, prečo si stojí za to priplatiť pár euríčok naviac za túto limitovanú edíciu.

Coros Apex 2 / Apex 2 PRO recenzia - Najlepšie pre beh?
5.1.2023 - Matěj Urbaczka
Coros Apex 2 / Apex 2 PRO recenzia - Najlepšie pre beh?

Ale pozor, bolo vyrobených iba päť tisíc kusov pre celý svet, takže neváhajte dlho.

Kilian Jornet

Pre tých, ktorí Kiliana nepoznajú, tak len v rýchlosti, čo je tento španielsky chlapík zač. Narodil sa v roku 1987 a prvú trojtisícovku zdolal už v 3 rokoch. Po celé svoje detstvo vyrastal na horskej chate svojho otca v nadmorskej výške okolo 2 tisíc.

Od útleho veku pretekal na skialpoch, v behu a kariéru poriadne rozbehol, keď v roku 2008 vyhral svoje prvé UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc) a v roku 2011 vyhral majstrovstvá sveta v skialpinizme. Potom už jeho kariéra len rástla a stále sa nezastavuje. Keď chcete o ňom vedieť viac, mrknite na Wikipediu alebo na Youtube.

Kilian Jornet, bezpochyby najlepší horský športovec všetkých čias, je žijúcou legendou, ktorá spája športovú odvahu s trpezlivosťou a pokorou. Kilian je držiteľom najprestížnejších titulov v ultrarunningu – od rekordu na trati UTMB až po dva ohromujúce rýchlostné výstupy na Mount Everest počas jedného týždňa, napísal Coros na svojich stránkach.

A preto si určite titul najlepšieho trailového bežca určite zaslúži.

Inšpirované prírodou

Coros Apex Pro 2 od Kiliana sa inšpirovali miestom, kde teraz žije – Nórskom. Šedo-biela farba má symbolizovať zasnežené vrchy v okolí Romsdalenu, kde má Kilian so svojou priateľkou farmu.

Okrem farby nastala zmena aj v remienkoch, kedy sú k modelu dodávané dva – jeden nylonový a druhý silikón. Okrem týchto dvoch zmien zostáva zloženie rovnaké – titánové dienko a luneta, rozmer 46 mm a váha 53 g s nylonom (66 g so silikónom).

V balení okrem dvoch remienkov nájdete aj čiapku od Kilianovej novej značky.

Funkcie zostali rovnaké

Kilianove hodinky majú rovnakú funkčnosť ako klasické Apex 2 PRO. Takže skvelé športové aktivity, špeciálne metriky pre beh, mapové podklady a napríklad hudobný prehrávač.

Snímačová výbava je taktiež rovnaká, ale dúfam, že chlapci už trošku poupravili presnosť merania GPS, ktorá trošku haprovala na testovaných kusoch. Hodinky budú po úprave presnosti ozajstné bombičky pre beh alebo outdoorové aktivity a veľmi si želám, nech sa tak stane.

Nechajte sa trénovať od najlepšieho trailového bežca na planéte

Čo beriem ako veľkú pridanú hodnotu, je možnosť tréningu od samotného Kiliana. Je to vôbec prvýkrát, čo Kilian ponúkol možnosť, že by niekoho trénoval.

Táto ponuka na Kilianov tréningový program cez Training Hub je ale časovo a miestom obmedzená. Iba 25 šťastlivcov môže trénovať pod Kilianom a musí podať žiadosť do 17. 2. Tiež musí splniť zadané kritériá, ktoré zistíte pri vyplňovaní žiadosti.

V žiadosti vypíšete vašu súčasnú kondíciu a vysnené ciele do budúcna. Pokiaľ budete medzi šťastlivcami, nielen, že dostanete trojmesačný plán a denný feedback od Kiliana, ale aj bežecké vybavenie od jeho značky NNormal v hodnote 350 USD.

Ja som sa pre túto myšlienku absolútne nadchol.

Jediný háčik je v tom, že hodinky by u nás mali byť dostupné až okolo polky februára a to už môže byť neskoro. Pre spustenie dotazníka musíte totiž zadať ID zakúpených hodiniek...

Oplatí sa limitka?

Pokiaľ by som mal kupovať model Apex 2 PRO, určite by som si za tieto hodinky priplatil. Nie, nie je to limitka, ktorá by nejak naberala na cene alebo bola nesmrteľná alebo v niečom lepšia, ale... Je to Kilianova prvá limitka hodiniek s troškou pridanej hodnoty a keďže som stále jeho veľký fanúšik, za mňa to má cenu.

A čo si myslíte o tejto limitke vy?

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre