Dámske hodinky Boccia Titanium – Fotogaléria tých najkrajších

Tagy: Fotogaléria | Boccia Titanium | Dámske | Klasické | Fashion

Eliška Měrková | 8.1.2024 | 4 MIN

Dámske hodinky Boccia Titanium očaria nielen sviežim dizajnom šperkov a eleganciou, ale predovšetkým ľahkosťou a antialergénnosťou, ktorú môže ponúknuťtitánový materiál. Presne na to sa táto nastupujúca nemecká značka zameriava. Pre dámy s citlivejšou pokožkou sú skvelou alternatívou k bežnejšej oceli. A ktoré Boccie sú najkrajšie? Inšpirujte sa v dnešnej fotogalérii.

132,00 € skladom

Relatívne mladá značka Boccia Titanium sa pýši výrobou hodiniek (a šperkov) z čistého titánu, čo im dáva výsadu byť svetovým unikátom. Nie je to však len titán, na ktorý značka láka. Vďaka častej spolupráci so zaujímavými dizajnérmi môže ponúkať skutočne originálne, no stále veľmi jemné a decentné návrhy, za ktoré v rodnom Nemecku získava jedno ocenenie za druhým.

Boccia Titanium – Príbeh o originalite, úspechu... A tiež titáne
22.1.2021 - Eliška Měrková
Boccia Titanium – Príbeh o originalite, úspechu... A tiež titáne

132,00 € skladom

Napriek tomu, že ide o módnu značku hodiniek, nekopíruje len bezmyšlienkovite trendy. Dizajnovo ide svojou vlastnou cestou a darí sa jej to. Zatiaľ čo veľké dámske hodinky letia po celom svete, pre Bocciu sú najúspešnejšie práve menšie šperkové hodinky s originálnymi náramkami, pri ktorých dizajnéri preukazujú svoju kreativitu a samotná značka svoj vycibrený vkus.

Malé dámske hodinky pre drobné zápästia - Fotogaléria
23.11.2023 - Eliška Měrková
Malé dámske hodinky pre drobné zápästia - Fotogaléria

114,00 € skladom

Keď porovnáme titán s bežne používanou chirurgickou oceľou, vyniknú jeho jedinečné vlastnosti. V porovnaní s oceľou je titán matnejší a akosi "sivší". Aby sa zachovala požadovaná elegancia, Boccia často upravuje povrch hodiniek leštením alebo farebným PVD povlakom, ktorý dokonale kopíruje materiál, takže nehrozí odlupovanie.

Zlaté dámske hodinky – Fotogaléria
29.12.2021 - Agáta Vřeská
Zlaté dámske hodinky – Fotogaléria

Okrem náramkov Boccie upúta pozornosť hrou s celkovou líniou a siluetou hodiniek alebo dômyselnými kontrastmi lesklých matných povrchov, čo naznačuje, že samotné hodinky sú určené skôr ako šperk.

Recenzia: Boccia Titanium 3325
20.1.2021 - Eliška Měrková
Recenzia: Boccia Titanium 3325

To však neznamená, že by nezvládli náročné každodenné nosenie. Mnohé dámske hodinky Boccia sú napríklad vybavené prakticky nepoškrabateľným zafírovým sklíčkom, ktoré by v tejto cenovej kategórii čakal len málokto (a vzhľadom na titánový materiál ešte viac).

161,00 € skladom

A sú tiež odolné voči vode. Teda aspoň do určitej miery. Väčšinou bez problémov zvládnu dážď a špliechanie (napríklad pri umývaní riadu, rúk a pod.) alebo rovno sprchovanie.

178,00 € skladom

A aká je najväčšia výhoda titánu? Do bežne používanej chirurgickej ocele sa pridáva približne 11 % niklu, na ktorý je citlivá pomerne veľká časť populácie. V titáne nie je ani stopové množstvo niklu, a preto je 100 % antialergický. Hodinky vyrobené z titánu sú preto skvelou alternatívou pre ľudí s citlivou pokožkou, prípadne pre matky, ktoré nechcú dráždiť jemnú pokožku svojho dieťaťa, keď ho držia v náručí.

Dámske titánové hodinky pre citlivú pokožku – Fotogaléria
8.12.2020 - Eliška Měrková
Dámske titánové hodinky pre citlivú pokožku – Fotogaléria

118,80 € skladom

Keď sa Boccia Titanium rozhodne nesiahnuť po titánovom náramku, uchýli sa buď k talianskej koži, alebo...? Jablká! Vážne, konkrétne jablkové šupky. Boccia Titanium sa totiž ukázala ako jedna zo značiek, ktorá nezatvára oči pred ekologickým trendom udržateľných, recyklovaných materiálov, a vegánska "jablčná koža" dopĺňa ich minimalistickú kolekciu.

Jablkové hodinky, ale Apple Watch to nie sú, jasný pane
27.11.2020 - Eliška Měrková
Jablkové hodinky, ale Apple Watch to nie sú, jasný pane

Vegánska koža Appleskin je inovatívna hybridná organická alternatíva kože, ktorá sa vyrába z recyklovaného jablčného pektínu (ktorý sa nachádza najmä v jablčných šupkách). Obsah jabĺk je však len 50 %, keďže samotný koncept je stále vo vývoji a vedcom sa zatiaľ nepodarilo vytvoriť tento materiál úplne bez plastov a chemikálií. Druhú polovicu popruhu teda tvorí polyuretán, ktorý však materiálu dodáva pružnosť, ľahkosť a odolnosť voči oderu.

114,00 € (doručíme do 8.4.)

Vďaka čistému, jednoduchému vzhľadu sa potom k hodinkám hodia výrazné, svieže farby remienka, ktoré príjemne oživia každý outfit, ktorý si dáma vyberie.

103,00 € (doručíme do 22.5.)
103,00 € (doručíme do 8.4.)

Titán je tiež o celých 36 % ľahší ako oceľ, nereaguje na ľudský pot a prechádza skúškou odolnosti aj pri kontakte so slanou vodou alebo rôznymi chemikáliami (napr. v parfémoch). Odoláva aj veľmi vysokým a nízkym teplotám a má nízku tepelnú vodivosť (takže titánové náramkové hodinky vám v zime nebudú studené).

Vo vnútri vždy beží batériový strojček, čo ocenia dámy, ktoré uprednostňujú istý komfort a presnosť. Hodinky nie je potrebné naťahovať a nastavovať, stačí raz za rok alebo dva vymeniť batériu. Čo sa týka pôvodu strojčekov, Boccia Titanium sa spolieha na časom overené strojčeky švajčiarskeho (Ronda) alebo japonského pôvodu (Miyota).

A na čo si dať pozor? Hoci spoločnosť Boccia Titanium vyrába všetky komponenty svojich hodiniek z titánu, existuje jedna výnimka. Ide o hodinky s jemne prepleteným milánskym náramkom, ktorý nemôže byť vyrobený z titánu. V niektorých prípadoch sú takéto náramky v spoločnosti Boccia potiahnuté farebnou PVD úpravou, pri ktorej je chirurgická oceľ pokrytá vrstvou nitridu titánu. Ak je však vaša citlivosť na nikel naozaj silná, radšej sa takémuto náramku vyhnite.

114,00 € (doručíme do 8.4.)

Hodinky Boccia Titanium vynikajú štýlovou jednoduchosťou a prehľadnosťou, vďaka ktorej sú výborne čitateľné. Jediným pohľadom zistíte, koľko je hodín... a o to by pri hodinkách malo ísť predovšetkým.

103,00 € (doručíme do 8.4.)

Dobre čitateľné dámske hodinky do 400 eur – Fotogaléria
7.12.2023 - Eliška Měrková
Dobre čitateľné dámske hodinky do 400 eur – Fotogaléria

Boccie sú elegantné, nenápadné, a pritom originálne a skutočne vlastné. A to sa v dnešnej dobe cení. A ak vás presvedčia skvelé vlastnosti titánu, máte vyhraté.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

132 € skladom
Zľava 20%
91,20 € skladom
Zľava 10% do 31.3.
118,80 € skladom
114 € skladom
178 € skladom
161 € skladom
103 € (doručíme do 8.4.)
114 € (doručíme do 8.4.)
103 € (doručíme do 8.4.)
114 € (doručíme do 8.4.)
Zobraziť ďalší
103 € (doručíme do 22.5.)