» Blog » Casio

Dámske hodinky Casio G-Shock – Fotogaléria a sprievodca kategóriami

Tagy: Sprievodca výberom | Casio | Dámske

Filip Debrecenyi | 30.10.2023 | 3 MIN

Keď sa povie G-Shock, väčšina z nás si predstaví robustné, odolné, outdoorové hodinky, ktoré vídame väčšinou na mužských zápästiach. Casio však myslí aj na ženy, preto sa dnes pozrieme na najlepšie a najkrajšie dámske hodinky Casio G-Shock.

Vždy, keď sa stretnete s hodinkami G-Shock, ktoré majú v strednej časti kódu pred číslicou písmeno "S", môžete si byť celkom istí, že ide o takzvané hodinky G-Shock série S. To znamená, že ide o čisto dámske varianty. Pretože aj ženy potrebujú odolné hodinky. A veľkým plusom je aj to, že im nechýba nádych nežnosti.

6 NAJ: Najlepšie G-Shocky, aké sú v ponuke
1.6.2022 - Filip Debrecenyi
6 NAJ: Najlepšie G-Shocky, aké sú v ponuke

Hrany sú teraz v kurze

Najobľúbenejším kúskom v dámskom rade je ten istý ako v pánskom – model GMA-S2100, známy aj ako "Mini CasiOak". Tento ikonický dizajn, prevzatý z hodiniek Audemars Piguet Royal Oak, rezonuje vo všetkých hodinárskych komunitách.

Práve netradičný osemuholníkový tvar hodiniek sa postaral o ich popularitu vo svete hodiniek. Spracovanie je rovnaké ako u väčších modelov GA-2100, ale dámske modely majú priemer puzdra 43 milimetrov (pánske sú o 2 milimetre väčšie). Tento malý detail vo veľkosti však dámy často neriešia a siahajú po väčšej verzii.

G-Shock GA-2100 : Pocta pánovi Ibemu
4.12.2019 - Radim Krčmář
G-Shock GA-2100 : Pocta pánovi Ibemu

Primárny rozdiel sa potom nachádza (okrem veľkosti) vo farebných variantoch. Väčšie varianty (GA-2100) sú vyvedené v zemitejších farbách, na rozdiel od menších dámskych variantov (GMA-S2100), ktoré sú jemnejšie a farebnejšie.

Hodinky sú zároveň veľmi slušne vybavené. Zobrazenie času v digitálnej a analógovej podobe, 12/24-hodinový formát času, stopky, svetový čas, automatický kalendár a odpočítavací časovač. Všetko podčiarkuje 200 metrová vodotesnosť, ktorá je pri geo hodinkách štandardom.

Malým detailom, ktorý oceňujem, je uchytenie remienka pomocou technológie Quick Release. Ak si chcete hodinky trochu spestriť, stačí vziať remienok rovnakej veľkosti a v priebehu niekoľkých sekúnd ho vymeniť.

Náramky a remienky – Prezývky pre hodinkových fanúšikov
28.6.2023 - Eliška Měrková
Náramky a remienky – Prezývky pre hodinkových fanúšikov

Hodinky GMA-S2100 vnímam ako krásny kúsok, ktorý sa dá využiť na šport, prácu alebo iné voľnočasové aktivity.

99,90 € (doručíme do 6.5.)

K dispozícii sú aj v elegantnejšej celokovovej verzii.

Máte radi zlato?

Trošku športovné

Model GMA-S140 je dosť športový. Povedal by som, že je trochu príliš outdoorový a vojenský... A aj veľkosťou patria medzi väčšie hodinky (priemer 46 mm). To, čo im dodáva nádych nežnosti, sú žiarivé farby.

Ciferník má pripomínať retro kazetový magnetofón, prezývaný boombox . Ak ste teda fanúšikom retro štýlu (a digitálne hodinky nie sú vašou srdcovkou), GMA-S140 by mohol byť ideálnym riešením.

Ďalšie podobné varianty môžete vidieť aj pod označením GMA-S110 a GMA-S120.

Rozdiel medzi modelmi GMA-S110 a GMA-S120 spočíva predovšetkým v rozložení displejov.

Funkčne sú inak všetky modely rovnaké, s rovnakou veľkosťou puzdra (46 milimetrov), živicovým puzdrom a remienkom.

Jednoduché retro, ktoré baví

Model GM-S5600 je obľúbený aj medzi dámami. Pravdepodobne preto, že má na prvý pohľad jednoduchší dizajn, ktorý vám neurobí hanbu ani pri prechádzke po meste. Atraktívne je aj čisto digitálne zobrazenie času a dizajn pripomínajúci retro digitálne hodinky spred troch desaťročí.

Veľmi pekným detailom je lesklá povrchová úprava puzdra, ktorá mu dodáva elegantný nádych. Preto si viem predstaviť nosenie hodiniek s niečím mierne formálnym.

Samotné puzdro je vyrobené zo živice, ako sme pri hodinkách G-Shock zvyknutí. Chráni ho však oceľové puzdro, s ktorým sa Casio na dámskych variantoch pekne pohralo.

Ak sa vám nepáči lesklý povrch puzdra, mohol by vás zaujať model GMD-S5600 s puzdrom zo živice (čo je najčastejší materiál používaný v puzdrách a remienkoch G-Shock).

Hodinky na všetko

Hodinky G-Shock a G-Shockers, pripomína vám model GM-S110 niečo? Hádate správne! Model GM-S110 vychádza z legendárneho modelu GA-110. Len v dizajne, ktorý ocení nežnejšie pohlavie. Hodinky sú navyše o chlp (a kovové puzdro) elegantnejšie.

Tento model sa vyznačuje rozložením ciferníka v podobe našej štátnej vlajky a analógovo-digitálnym zobrazením času.

Ani tu nestrácame štandardnú funkčnosť a vlastnosti pánskych hodiniek G-Shock. Poteší nás odolnosť voči nárazom a 200-metrová vodotesnosť.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Casio G-Shock GA-110 recenzia – Jednoduchosť, ktorá očarovala milióny sŕdc
13.7.2023 - Filip Debrecenyi
Casio G-Shock GA-110 recenzia – Jednoduchosť, ktorá očarovala milióny sŕdc

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku