» Blog » Bering

Dámske novinky Bering – Polárna žiara a príjemné ochladenie

Tagy: Predstavenie | Bering | Dámske | Klasické | Fashion

Eliška Měrková | 19.7.2021 | 5 MIN

Ako si aspoň na chvíľu ochladiť to dusné horké počasie, s ktorým sa v týchto mesiacoch chtiac nechtiac stretáme? Studený drink alebo skok do bazéna? A čo napríklad pohľad na novinky medzi dámskymi hodinkami Bering. Tento chladný hodinkový vietor totiž privial zo severu.

Foto: Hodinky-365.cz

Špecifický vzhľad hodiniek Bering musí lapiť pozornosť snáď každého priaznivca moderného minimalizmu a jednoduchej elegancie. Inšpiráciu táto dánska značka čerpá z okúzlenia severskou prírodou a jej čistotou, ktorá sa odráža v prostých, napriek tomu nesmierne efektívnych dizajnoch hodiniek.

Jako příklad poslouží hodinky Bering Pebble, jejichž vzhled vychází z tvarové čistoty oblázkůAko príklad poslúžia hodinky Bering Pebble, ktorých tvar a štýlová čistota vychádza z kamienkov škandinávskeho pobrežia.

Bering Pebble. Dizajn navrhnutý svetoznámym KiBiSi
15.12.2020 - Agáta Vřeská
Bering Pebble. Dizajn navrhnutý svetoznámym KiBiSi

Mňa osobne Bering oslovil aj tým, že hoci sa jedná o módnu značku hodiniek, nejde o žiadny mainstream a neplatíme tu len za "známe módne meno" (ako pri niektorých iných fashion značkách). Naopak, za priaznivú cenu sa nám dostane nielen unikátnych dizajnov, nad ktorými niekto naozaj premýšľal, ale aj kvalitných materiálov a dobrého spracovania.

Číselníky všetkých hodiniek Bering kryje zafírové sklo, ktoré vám zachová pohľad na číselník asi navždy čistý, nezakalený škriabancami a vlásočnicami (zafírové sklíčko možno poškriabať iba diamantom či iným zafírom). Puzdrá a náramky sú zhotovené z chirurgickej ocele, ktorá je navrch obvykle vybavená leštenou úpravou či farebným povlakovaním metódou PVD.

Metóda PVD (Physical Vapour Deposition) je typ povrchovej úpravy, kedy sa vo vakuu pod vysokým tlakom nanášajú mikročiastočky priamo na povlakovaný materiál. Vďaka procesu sa mikročiastočky spoja priamo s materiálom, na ktorý sú nanášané, čím dokonale kopírujú jeho povrch. Takáto farebná úprava tak nie je len fólia alebo náter, ale stáva sa súčasťou samotného kovu. Nehrozí tak olupovanie farby z hodiniek.

Poďme ale konečne k tým novinkám. Aké zaujímavé hodinky Bering sa nám za posledné mesiace nazbierali?

Bering Sale – (ne)typická šperková elegancia

Jemný šperkový vzhľad a nápadnejšie zdobenie lesklými kryštálmi Swarovski nie je v dámskom svete hodiniek nič nezvyčajné. Vo svete hodiniek Bering, kde sa aj pri dámach vsádza na efektnú jednoduchosť, však krášlenie leskom už tak zvyčajné nie je (doteraz boli Swarovski kamienky použité nanajvýš namiesto indexov – a to veľmi nenápadne). Pri modeli Bering Sale je kryštálmi husto osadená celá luneta, a tak sa jedná asi o najviac "šperkové" hodinky, aké Bering vo svojej ponuke má.

178,00 € Predaj ukončený

Chladný lesk kryštálov opticky "zahrieva" farba ružového zlata, ktorá bola použitá na puzdro, indexy a ručičky. Pri pohľade na hodinky Sale vás však asi najprv zaujme tretí dizajnový prvok – perleťový číselník, ktorého hru farieb by som prirovnala k polárnej žiare. Dizajnéri Beringu hodinky Sale zahalili do tmavých odtieňov, čím "nápadnosť" všetkých prvkov dômyselne utlmili.

Ten jemný šperkový dojem umocňuje aj uzučký milánsky náramok s praktickou posúvacou sponou (dĺžku náramku si tak na svoje zápästie upravíte ľahko sama).

Svoj farebný protiklad majú hodinky vo svetlom modeli Bering Sale.

169,00 € Predaj ukončený

Svetlý model vsádza na chladné oceľové tóny a zastrenú bielu perleť, ktorá spolu s leskom kryštálov vyvoláva dojem sriene či čerstvo napadaného snehu.

Čas oslavovať – Špeciálna edícia k 10. výročiu

Bering má čo oslavovať, minulým rokom (2020) totiž dosiahol svoje prvé významnejšie jubileum – desať rokov na trhu. Pre túto príležitosť vytvoril edíciu troch modelov Bering 10th Anniversary Special Edition v špeciálnych farbách. Na trh sa však dostali o niečo neskôr a k nám dorazili v júni. Na oslavu však nie je nikdy neskoro a bola by škoda si túto (pre mladučký Bering významnú) udalosť nepripomenúť.

A ako inak vzdať hold než hodinkami, aké sú pre Bering najtypickejšie? Model k desiatemu výročiu dostal dizajn klasickej kolekcie Bering Classic – nechýba minimalistický číselník bez indexov, milánsky náramok a jednoduché leštené puzdro s geometrickými nožičkami. Pre ozvláštnenie sú však hodinky zahalené do mimoriadnych farieb, ktoré sú inšpirované ľadovcami a pobrežiami škandinávskej prírody.

Názov Bering si značka zvolila podľa dánskeho moreplavca Beringa, ktorý v roku 1728 objavil prieliv, ktorým preplával a ktorý dodnes nesie jeho meno. Stal sa tiež prvým Európanom, ktorý preskúmal Aljašku.

Do našej ponuky sa dostal len jeden kúsok z kolekcie – hodinky v studených farbách "Ocean Blue".

Ďalší model, ktorý síce v ponuke nemáme, ale bola by podľa mňa škoda sa na neho aspoň pre ukážku nepozrieť, dostal názov "Green Lights" (teda "zelené svetlá"). 

Východ slnka zahalený do purpurového oparu pripomínajú hodinky "Purple Lights".

Bering Classic v nových farbách

Fialové tóny tento rok Bering asi bavia, o čom svedčí aj nové farebné prevedenie modelu Bering Classic 11022 v sýtom bordó odtieni.

104,00 € skladom

Jedná sa o mimoriadne drobné hodinky s priemerom puzdra 22 mm, ktoré budú na dámskom zápästí pôsobiť veľmi elegantne. Potešia aj dámy s veľmi štíhlym zápästím.

Malé dámske hodinky pre drobné zápästia - Fotogaléria
23.11.2023 - Eliška Měrková
Malé dámske hodinky pre drobné zápästia - Fotogaléria

O niečo väčšia, ale stále veľmi drobná novinka Bering Classic 14526 s priemerom 26 mm  zaujme hladkým moderným dizajnom a temnou farbou arktických vôd.

188,00 € nedostupné

Novinkou je aj model Bering Classic19031 s priemerom príjemných 31 mm. Hodinky zaujmú najmä brúseným číselníkom s tzv. sunburst efektom (brúsenie vychádzajúce zo stredu číselníka, ktoré pripomína slnečné lúče), ktorý je v ich prípade priam mimoriadny.

169,00 € (doručíme do 29.4.)

Bežný sunburst je na hodinkách k videniu väčšinou na jednofarebnom číselníku, pri tomto kúsku však prechádzajú odtiene z tyrkysovej do fialovej a tmavomodrej. Tým, že takto upravený číselník mení svoj odtieň v závislosti na tom, koľko svetla a v akom uhle na neho dopadá, ponúka naozaj krásne divadlo.

A nakoniec väčší, unisexový model Bering Classic 14539 s 39mm priemerom dostal nový nádherný smaragdový odtieň, ktorý je, ako sa stále presviedčame, úplným trendom tohto roku. Hodinky tak ocenia najmä dámy uprednostňujúce moderné veľké hodinky.

198,00 € Predaj ukončený

Veľké a elegantné dámske hodinky – Fotogaléria
3.5.2021 - Eliška Měrková
Veľké a elegantné dámske hodinky – Fotogaléria

Bering Ultra Slim

Poslednou novinkou sú hodinky Bering Ultra Slim. Tie svojou unisex veľkosťou 39 mm opäť nadväzujú na súčasnú módu veľkých hodiniek a trendu zodpovedá aj tmavý odtieň zelenej. A ako názov napovedá, jedná sa o "ultra tenké" hodinky, ktorých hrúbka je len 5 mm.

Mohlo by vás ďalej zaujímať:

Bering True Aurora: Recenzia na dánsky minimalizmus v žiarivých farbách
27.2.2020 - Agáta Vřeská
Bering True Aurora: Recenzia na dánsky minimalizmus v žiarivých farbách

Bering Charity Time to Care
17.3.2020 - Agáta Vřeská
Bering Charity Time to Care

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku