» Blog » Flik Flak

Detské hodinky Flik Flak recenzia – Tie najlepšie prvé hodinky?

Tagy: Recenzie | Flik Flak | Detské | Klasické

Radim Krčmář | 30.11.2021 | 4 MIN

Prvé vlastné hodinky sú vždy niečo výnimočné. Aj ja si tie svoje, ktoré som dostal od otca, stále dobre pamätám, aj keď sú už dávno v hodinkovom nebi. Spal som s nimi, liezol po stromoch a párkrát som kvôli nim aj jednu schytal, pretože som sa na nich zabudol pozrieť a neprišiel včas na večeru. A podobne to má aj môj šesťročný syn, ktorého Flik Flaky som si na túto recenziu požičal. Prečo som mu kúpil zrovna tieto hodinky a ako obstáli po roku náročnej služby, vám prezradia nasledujúce riadky.

Chybami sa človek učí

Milujem hodinky. Medzi moje obľúbené patria hlavne tie japonské, ale vždy som sa snažil mať všeobecný prehľad medzi značkami. Avšak minulý rok som zistil, že v jednej kategórii celkom tápem. Áno tušíte správne – reč je o detských hodinkách. A podľa toho bohužiaľ aj dopadol nákup tých prvých k synovým piatym narodeninám.

Priznám sa, že som nad kúpou nijak zvlášť nepremýšľal a jediná požiadavka boli ručičky a hlavne sa musia synovi páčiť. Aby som sa vyhol netrafeniu sa do vkusu budúceho majiteľa, nechal som výber pre istotu na ňom. Budú to predsa jeho hodinky.

6 NAJ: Detské hodinky pre malých huncútov
8.12.2020 - Agáta Vřeská
6 NAJ: Detské hodinky pre malých huncútov

Vyrazili sme teda nakupovať. Po rýchlom prehliadnutí vitríny s detskými modelmi syn ukázal smelo prstom na jedny v rohu. Modré, pásik plný strašidielok a malý duch namiesto sekundovej ručičky. „Tieto fakt chceš?“ pýtam sa ho. Rázne ÁNO ma nenechalo na pochybách, s ktorými dnes z obchodu odídeme… Radosť však netrvala dlho…

Achillovou pätou sa totiž ukázala absencia číselného označenia. To pre nás dospelých nie je žiadny problém, avšak pre malé dieťa, ktoré sa len učí čas poznávať, bohužiaľ áno. Prečítať koľko je hodín sa tak pre neho onedlho stalo skôr utrpením než novou radosťou. A aby toho nebolo málo, syn si ich vzal raz večer aj napriek môjmu varovaniu do vane. Ach tie deti… Následok na seba nenechal dlho čakať – druhý deň ráno sa duch pod zahmleným sklíčkom zastavil.

Pokus číslo 2

Tak tento nákup sa mi naozaj nepodaril a musel som svoju chybu napraviť. Po bližšom preskúmaní trhu detských hodiniek som však hneď zistil, že takých, nad ktorými ich tvorcovia moc nepremýšľali, je bohužiaľ väčšina. Našťastie je tu aj niekto, kto vie, ako by mali také hodinky pre deti vyzerať – Flik Flak.

53,00 € Predaj ukončený

Táto švajčiarska značka spadajúca do skupiny Swatch sa hodinkám pre tých najmenších venuje už od roku 1987 a snaží sa vstup do sveta času čo najviac uľahčiť nielen im, ale aj rodičom.

Poučený predchádzajúcim neúspechom som mal už jasne nastavené kritériá: označenie hodinových aj minútových indexov, vodeodolnosť a pokiaľ možno nenáročná údržba, čo Flik Flaky spĺňali do bodky.

Teraz už zostávalo len vybrať správny dizajn. V záplave modelov syn nakoniec vybral „Spidermanove“ a podľa pochvalných reakcií parťákov v škôlke to bola dobrá voľba. A ako ich hodnotím ja pohľadom dospeláka? Ocko je tiež spokojný...

Vďaka farebnému odlíšeniu hodinovej a minútovej ručičky, ktoré majú rovnakú farbu ako indexy k nim náležiace, bolo pre juniora omnoho jednoduchšie naučiť sa poznať koľko je hodín a teraz po roku už s tým nemá problém na akýchkoľvek hodinách, z čoho máme obaja samozrejme radosť.

Vďaka farebnému odlíšeniu hodinovej a minútovej ručičky, ktoré majú rovnakú farbu ako indexy k nim náležiace, bolo pre juniora omnoho jednoduchšie naučiť sa poznať koľko je hodín.

Výrobca však myslel aj na praktickú stránku veci. Také detské hodinky toho najmä na chlapčenskom zápästí zažijú mnoho, a tak by mali niečo vydržať. Flik Flaky sú preto vyrobené kompletne z odolného a zdravotne nezávadného plastu a vo vnútri tikajúci švajčiarsky strojček ETA je uložený tak, aby vydržal aj drsnejšie zaobchádzanie.

S trochou preháňania sa tak dá povedať, že sa jedná o švajčiarske G-Shocky pre najmenších. Tie naše prežili bez úhony napríklad trampolínu a z kľudu ich nevyviedli ani pády na bicykli či korčuliach. Hodinky však nemajú problém ani s vodou. Špecifikácie síce hovoria o vodeodolnosti 30 metrov, čo sa všeobecne doporučuje len pre ten najľahší kontakt s vodou, avšak u Flik Flakov to skutočne znamená, že vydržia v pohode bazén a dokonca aj pračku!

Výrobca totiž myslel aj na to, že sa ich pásik čas od času rôzne ušpiní a hodinky sú teda navrhnuté tak, že vydržia aj cyklus prania na 40 stupňov Celsia. Stačí ich dať do ponožky a hotovo. Aj to sme samozrejme vyskúšali a hodinky boli nielen opäť ako nové, ale naviac aj voňali. :) Paráda!

Je teda vôbec niečo, čo by som Flik Flakom vytkol? Verte, že aj keď som dlho premýšľal, nič mi nenapadlo. Dokážu to, čo by správne prvé hodinky dokázať mali a vzhľadom na krajinu pôvodu ma nemrzela ani ľahučko vyššia cena. Za ňu som totiž dostal nielen skutočne kvalitné detské hodinky, ale podobne ako u Swatchiek aj nadštandardný servis.

Pokiaľ totiž Flik Flakom doslúži batéria, autorizovaný servis by ju mal bez ohľadu na vek hodiniek zdarma vymeniť. To isté platí o plastovom sklíčku, ktoré v prípade potreby hodinár preleští. To sa mi páči už len z dôvodu, že až syn odrastie, môžu potom urobiť radosť ešte niekomu ďalšiemu.

Dnešná recenzia nech je dôkazom, že ani taká vec, ako je nákup detských hodiniek by sa určite nemala podceniť a vybrať tie správne prvé hodinky nemusí byť úplne jednoduchá úloha. Nech už sa teda rozhodnete pre Flik Flaky či úplne inú značku, prajem vám, aby sa vám prvý nákup podaril. Budú to totiž s najväčšou pravdepodobnosťou práve tie prvé hodinky, na ktoré si dieťa aj v dospelosti čas od času spomenie a tak isto aj na toho od koho ich kedysi dostal – teda na vás.

6 NAJ: Prvé dievčenské hodinky pre malé parádnice
4.12.2020 - Agáta Vřeská
6 NAJ: Prvé dievčenské hodinky pre malé parádnice

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre