» Blog » Festina

Festina Only for Ladies 16537/1 – tajomstvo najpredávanejších dámskych hodiniek

Tagy: Recenzie | Festina | Dámske | Klasické | Fashion

Agáta Vřeská | 21.2.2021 | 6 MIN

Už dlho sa snažím pochopiť, prečo práve týmto hodinkám nedokáže toľko žien odolať. Nie je to nejaká horúca novinka, na ktorú Festina urobila veľkú mediálnu kampaň. NIE. Sú na trhu už niekoľko rokov a rok čo rok sú najpredávanejšie nielen vo svojej kategórii, ale skrátka najpredávanejšie vôbec. Aké je ich tajomstvo? Rozobrala som (pomyselne) Festinu Only for Ladies F16537/1 kamienok po kamienku, aby som našla odpoveď.

Stavím sa, že ste na ne už tiež narazili. Možno ich máte dokonca doma alebo poznáte niekoho, kto ich nosí. Nejdú totiž prehliadnuť. Aj na našom e-shope na vás vyskočia na prvom mieste. A ešte než som sa dostala do Hodinky-365, nadšene sa nad nimi rozplývala aj moja kamarátka. Tak som sa jej pýtala, čo ju na hodinkách tak očarilo:

„Hodinky ma dostali svojou kombináciou bielej farby a oceľového puzdra. Navyše majú zaujímavo spracovaný ciferník, kde sú základné hodinové číslice doplnené krásnymi zirkónmi. Vytkla by som len sivú výplň číslic; vedľa oceľových lesklých ručičiek a zirkónov by si zaslúžili lepšie spracovanie. Na ruke ale vyzerajú veľmi elegantne a sú ideálne aj k spoločenskému oblečeniu.“ Romča

90,00 € nedostupné

Ale prečo práve tieto? Prečo nie iný model na oceľovom náramku alebo praktickejšia verzia na čiernom remienku? A nie je tých kamienkov moc, alebo málo? A tá veľkosť je OK? Nechýba tomu dátumovka, neboli by krajšie s decentnejšími ručičkami?

Objavenie dokonalého vzorca

Tri slová sa objavujú v recenziách na tieto hodinky najčastejšie: Krásne. Jednoduché. Elegantné. Festiny v sebe majú od všetkého niečo v ťažko opísateľnej kombinácii, ktorá je však nad očakávanie vybalancovaná.

„Jednoduché, elegantné a nádherné, som veľmi spokojná, moja srdcová záležitosť.“ Hanka

Oceľové telo hodiniek by samo o sebe pôsobilo dosť robustne, vsadené zirkóny ale vytvárajú protiváhu a výsledok je žiarivý a púta chcenú pozornosť. Tiež široké ručičky by zodpovedali skôr športovejšiemu štýlu, tvoria však potrebný kontrast k jemne bielemu číselníku. Spolu s výraznými arabskými číslicami navyše umožňujú perfektnú prehľadnosť a ľahkú čitateľnosť.

„Hodinky som kúpil priateľke ako darček a naozaj som sa trafil do jej vkusu. Nosí ich skoro ku každému oblečeniu a má z nich radosť. Často sa stáva, že sa niekto spýta, koľko stáli a odkiaľ ich má. Sú jednoduché a elegantné.“ Martin

Svetlé farby sú prirodzene jemné, dodávajú hodinkám eleganciu, nádych decentného doplnku a vyvažujú výraznejšie tvary. Trblietavé zirkóny pôsobia žensky a ponúkajú dojem niečoho luxusnejšieho; skutočného šperku.

Out alebo stále in?

Popísaná kombinácia funguje bravúrne, navyše sa zdá, že je skutočne nadčasová. Mnoho módnych značiek predstavuje nové a nové kolekcie a staré modely postupne miznú zabudnuté v kremíkovom nebi. Aj Festina prichádza s novinkami, tento model má ale na trhu už od roku 2011 a jeho popularita neslabne. Ak sa v produktových popisoch používa gýčovité „nadčasový vzhľad“, tu je to skutočnosťou, ktorú si odsúhlasili sami zákazníci.

Veď majú nepraktický remienok

Ak čakáte, kedy príde konečne nejaké „ale“, tak teraz. Ako pomerne prakticky založený spotrebiteľ sa nevyhnem nadávaniu na biely kožený remienok.

Vyzerá veľmi pekne. Na fotke, na ruke, hodí sa skoro ku všetkému... Lenže je biely, navyše v priemernej kvalite, zodpovedajúcej síce cene, ale zázraky od neho čakať nemôžeme.

Rovnako ako napríklad u bielych tenisiek aj tu platí, že sa oveľa ľahšie zašpiní a kamarátiť sa nebude ani s agresívnejším oblečením, nedaj snáď, aby ste s ním zmokli v červenom tričku s dlhým rukávom... Je to ako hodiť do práčky farebnú bielizeň s bielou ponožkou a čakať čo sa stane. Navyše na neho bude deformačne pôsobiť aj čas, pot, parfum, krém na ruky... Ako dlho vydrží krásny a čistý je dosť individuálne, avšak je to skrátka spotrebný tovar, ktorý si po čase povie o výmenu.

„Hodinky sú elegantné, vyzerajú luxusne a fungujú na 100 %. Len ten biely remienok je máličko nepraktický – rozhodne nie je vhodný na bežné nosenie. Avšak je to spojenie šperku a hodiniek, teda presne to, čo som očakávala.“ Ketpol

Našťastie s tým Festina u tohto modelu nerobí drahoty a napasujeme na neho v podstate akýkoľvek náhradný remienok s 20mm šírkou. Osobne by som odporučila siahnuť už po niečom kvalitnejšom, napríklad značke Hirsch, ktorú som si v poslednej dobe značne obľúbila.

Ak máte silnejšie zápästie, môže pre vás byť základná dĺžka remienka limitujúca. Aj tu sa to dá bez problému vyriešiť remienkom s predĺženou diaľkou. Zaujímavá môže byť aj kombinácia s inou farbou. S číslicami bude perfektne ladiť šedý a atraktívny kontrast zvládne vytvoriť napríklad červený. A aby som nezabudla, siahnuť môžete i po oceľovom náramku.

Tie kamienky beztak vypadnú

Nevyrovnajú sa síce hodinkám so skutočnými diamantmi, ale aj obyčajné zirkóny dokážu dodať efektný dojem a pocit luxusu. Navyše za zlomok ceny, čo býva hlavný dôvod, prečo po alternatíve siahneme. Zostáva otázka, či s kamienkami nebude problém a po čase napríklad nevypadnú.

„Hodinky Festina som si vybrala nielen kvôli kvalitnej značke, ale aj pre svoj dizajn. Hodinky nosím denne a sú moc pekným doplnkom. Osadenie hodiniek vytvára krásne odlesky, takže zaujmú.“ Žaneta

A pravdou je, že to reálne hrozí, nielen u Festiny, ale u hodiniek s módnym osádzaním všeobecne. Na vine môže byť napríklad silný náraz aj vplyv času. Zirkóny sú v tomto prípade lepené a vlastnosti spojiva nemusia byť večné, zvlášť, keď tomu napomôžeme napríklad horúcou vodou alebo parfumom.

Rozhodne to však nie je pravidlom. A aj keď sa to náhodou stane, kamienky je možné dokúpiť. Prezradím dokonca zákulisnú informáciu, že v Hodinky-365 sa tento problém v dobe záruky snažíme riešiť zadarmo, nakoľko je výrobcom reklamácia málokedy uznaná. Po záruke sa cena za dolepenie pohybuje od 5 €, záleží na množstve kamienkov.

Kupujú sa na Vianoce, ale ideálne sú na leto

Aj keď sú obľúbené po celý rok, počas Vianoc predaje výrazne stúpajú. Festiny sa stali vyhľadávaným darčekom mužov pre svoje drahé polovičky. Ich nespornou výhodou je totiž univerzálnosť, a to ako dizajnová, tak veľkostná. Aj na drobnej obrúčke, ako má napríklad modelka na fotkách, vyzerajú prirodzene.

„Hodinky som kupoval manželke k Vianociam a hodia sa snáď ku všetkému. Pre ženu jemné, ale zároveň nápadné.“ Zdeněk

Druhou výhodou je, že páni idú skoro „na isto“. Festina Only for Ladies je preverená časom, zákazníčkami a pochvalné recenzie na hodinky nájdete nielen na našich stránkach (a niektorými som prešpikovala tento článok), ale nech som objektívnejšia aj Heureke.

„Tieto pekné hodinky som kúpil pre svoju priateľku. Konečne chodí všade na čas :-) Vyzerajú elegantne a luxusne.“ Tomáš

Tajomstvo bielych hodiniek

Minimálne podstatná časť tajomstva úspechu Festina Only for Ladies F16537/1 je biela farba, trblietanie zirkonkov a dostupná cena. Na trhu ale nie sú v tejto kombinácii jediné, ak vám na nich teda predsa len niečo nesedí, v mori plávajú aj iné ryby.

A nemusím chodiť ani ďaleko, Festina má v ponuke dva veľmi podobné modely. Prvým je Festina Modemoiselle F16719/1, ktorá urobí radosť milovníčkam oceľových náramkov. Má veľmi podobné rozmery, rímske číslice a listové ručičky dodávajú hodinkám o niečo elegantnejšií ráz.

102,00 € (doručíme do 17.6.)

A to platí aj pre druhý model od Festiny F20412/1, tentoraz z radu Boyfriend. Na prvý pohľad sú takmer rovnaké, líšia sa ale mierne rozmerom puzdra a úchytom remienka. A tiež koženým bielym remienkom. Ak je napokon práve on hlavným lákadlom, možno vás zaujme i novinka z roku 2020 od značky Lorus. Pýši sa nielen osádzaním, ale aj praktickými ukazovateľmi dátumu a dňa v týždni.

Festina Boyfriend F20412/1 a Lorus RP645DX9

Festina Boyfriend F20412/1 a Lorus RP645DX9

U poslednej alternatívy si dovolím zabrúsiť k módnej značke Guess, pretože keď ide o zástupcov hodiniek s množstvom kamienkov, trblietania a trochy extravagancie, kde tiež inde hľadať. Príkladom je aj Guess W0627L4, má síce menej prehľadný číselník, zato neprehliadnuteľné iniciály GC. Jemnejším variantom je potom model s drobným diamantom a silikónovým remienkom Guess Nova W1210L1.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku