» Blog » Casio

Hodinky Casio, ktoré si zahrali vo filmoch a seriáloch

Tagy: Sprievodca výberom | Casio | Klasické

Dominik Hok | 23.12.2020 | 5 MIN

Z niektorých kedysi ultramoderných modelov Casia sa teraz stáva obľúbené retro a niektoré naopak stále prinášajú vlnu moderny do hodinárskeho sveta. Obe tieto skupiny však spája jedna dôležitá vec – sú obľúbené. A to nielen "obyčajnými" smrteľníkmi, ale aj hercami z populárnych filmov. Navyše nie sú drahé ako Rolexky Jamesa Bonda a nebudete musieť do konca života jesť len rožky. Takže pokiaľ chcete hodinky s príbehom, tu to je – výber Casia, ktoré si zahralo vo filme či seriáli.

(1) Casio Rangeman GW-9400 – Hemsworth zhodil blond šticu a nasadil Rangemany

Extraction (2020)
Chris Hemsworth (Tyler Rake)

Neprekvapí, že G-Shocky sú pre akciou nabité filmy ako stvorené. Rangemany GW-9400 nosí napr. Chris Hemsworth v snímku Extraction z roku 2020.

Casio G-Shock GW-9400 recenzia – Rangeman zvládne všetko
28.4.2023 - Filip Debrecenyi
Casio G-Shock GW-9400 recenzia – Rangeman zvládne všetko

(2) Casio AE-1200WH – na Bondovi síce nie, ale v Jumanji nechýbali

Jumanji 2 (2019)
Kevin Hart (Franklin Finbar)

Casio AE-1200WH – pozná ich každý Casioholik a mimo iné sa objavili vo filme Jumanji 2. Na ruke ich nemá bývalý wrestler Dwayne Johnson (ten by určite potreboval do kovoťahu pridať pár článkov), ale jeho menší kolega Kevin Hart.

Týmto hodinkám sa prezýva Casio Royale, aj keď vo filme s Bondom si v skutočnosti vôbec nezahrali. Podľa nášho kolegu sú to ale najzábavnejšie hodinky pod štyridsať eur. Rozhodne sú nabité funkciami, ktoré by ste u tak lacných digitáliek nečakali.

(3) Casio G-Shock GA-700 – otestované Chrisom Prattom a dinosaurami

Jurský svet: Zánik ríše (2018)
Chris Pratt (Owen Grady)

Chris Pratt nosil G-Shock už v prvom diele ságy Jurský svet, konkrétne GD-100-1B. V pokračovaní cvičiteľ dinosaurov zvolil nasteroidovanejšie GA-700.

Chris Pratt nosí vo filme Jurský svet: Zánik ríše hodinky G-Shock
30.5.2019 - Martin Koňařík
Chris Pratt nosí vo filme Jurský svet: Zánik ríše hodinky G-Shock

Pravda, G-Shocky majú väčšiu šancu prežiť skus dinosaura než cvičiteľ divej zveri.

Casio F-91W – legenda zo Stranger Things, ktorú nosil aj Barrack Obama

Stranger Things (2016)
Gaten Matarazzo (Dustin Henderson)

Technicky talentovaný Dustin Henderson nosí v Stranger Things Casio F-91W. Tento model sa síce začal vyrábať až v osemdesiatom deviatom, zatiaľ čo dej sa odohráva v prvej polovici 80. rokov, ale Casio jednoducho splynie s prostredím. A pokiaľ je vašou najobľúbenejšou postavou skôr Mike, tak čítajte ďalej, pretože ten si na svoje zápästie obliekol tiež jeden z legendárnych kúskov. Ale o tom až nižšie: :)

Aj keď F-91 preslávil skôr Barack Obama alebo skutočnosť, že ich používali (alebo možno stále používajú) teroristi, množstvo filmov, v ktorých sa objavili, by zaplnilo celý článok. Populárne sú pre svoju geniálnu jednoduchosť dodnes. Majú totiž všetko čo potrebujete: dátum, budík, stopky, svetlo, sú tenké, skvele čitateľné, legendárne.

Filmy a seriály, kde sa tieto hodinky ďalej objavili:
(1) Láska stojí za všetko – Nicholas Robinson (Olly Bright)
(2) PC Rebeli – Scoot McNairy (Gordon Clark)
(3) I Love You Phillip Morris – Jim Carrey (Steven Russel)
(4) Mafiánovci – John D'Leo (Warren Blake)
(5) Teen Spirit – Elle Fanning (Violet)
(6) Logan Lucky – Channing Tatum (Jimmy Logan)

Casio A159 – zlaté Casio v zlatom filme 

Zlato (2016)
Matthew McCounaughey (Kenny Wells)

Matthew McCounaughey je vo filmoch skôr za fešáka a tak človeka môže trochu prekvapiť, ako vyzerá vo filme Zlato. Ale rozhodne k názvu filmu trafili tie správne hodinky – zlaté A159.

Casio W-201 – keď chcete byť v divočine 10 rokov 

Divočina (2014)
Reese Witherspoon (Cheryl)

29,90 € nedostupné

Pokiaľ sa vydáte hľadať vlastné ja do pustej divočiny, možno vám napadne vziať si super moderné hodinky, ideálne s navigáciou a SOS tlačidlom. No, Reese Witherspoon sa možno bála, že na najťažšej ceste Ameriky uviazne na dlhšiu dobu a ani power banka by nemusela stačiť. Preto zvolila namiesto moderny jednoduché Casio W-201, ktoré vydržia bežať 10 rokov.

29,90 € nedostupné

Casio G-9100 – hodinky sprevádzajúce Paula Walkera v jednom z jeho posledných filmov

Preteky s časom (2013)
Nolan (Paul Walker)

Manželka zomrie pri pôrode, čerstvo narodené dieťa je v inkubátore a nemocnicu zasiahne hurikán. Pre Nolana stvárneného Paulom Walkerom to musel byť vo filme Preteky s časom jeden z najhorších dní v živote. V preteku na čas ho sprevádzali G-9100. Svoju pomyselnú hodnotu získavajú aj cez smutný osud Paula Walkera. Tento film bol totiž jeden z posledných filmov v ktorom Walker účinkoval.

Casio CA-53W – pod hviezdnu oblohu, do budúcnosti, k vareniu perníka

Teória veľkého tresku (2007)
Kunal Nayyar (Rajesh Koothrappali)

Sympatický astrofyzik so smiešnym prízvukom ma osobne trochu sklamal, keď v posledných sériách začal nosiť Apple Watche. Predtým totiž nosil Casio CA-53W. A v čom sú špeciálne? Sú lacné, majú kalkulačku a sú srandovné. Áno, tú kalkulačku dosť možno nikdy nepoužijete, ale to je jedno. Na ruke vás bude hriať pocit legendárnosti.

Věřte mi, lepší fotku najít nešlo. :)

Verte mi, lepšiu fotku nájsť nešlo. :)

Casio sú proste hodinky z minulosti. Alebo snáď z budúcnosti? Ťažko povedať. Objavili sa tiež vo filme Návrat do budúcnosti na zápästí hlavnej postavy – Martyho McFlya (Michael J. Fox). A pokiaľ ste fanúšikovia seriálu Breaking Bad, ktorý má celkom nešťastný preklad Perníkový tatko, tak vás určite poteším, pretože ich nosil aj Bryan Cranston, ktorý stvárnil Waltera Whitea.

A aby som sa zasa vrátil k Stranger Things, svoje zápästie týmto modelom trochu "zlegendárnil" aj Finn Wolfhard, ktorý stvárnil Mikea Wheelera.

Filmy a seriály, kde sa tieto hodinky ďalej objavili:

(1) Amazing Spider-Man 2 – Jamie Foxx (Electro)
(2) Narcos – Juan Marcia (syn Pabla Escobara)
(3) Rollerky – Elliot Page (Bliss)
(4) California Man – Sean Astin (Dave)

Casio G-Shock DW-5600 – tie už sa pred kamerou určite nehanbia

Nebezpečná rýchlosť (1994)
Keanu Reeves (Jack Traven)

Kamera a DW-5600. Asi by sa mohli považovať za priateľov. Ďalší z modelov, ktorý má vo filmovom svete mnohoročné skúsenosti. Medzi jeden z najznámejších filmov kde si zahrali určite bude patriť Nebezpečná rýchlosť v hlavnej role s Keanu Reevesom.

A teraz už to bude skôr výpis, pretože filmov, v ktorých sa DW-5600 objavili je samostatný rebríček. Z najslávnejších mien ich nosí vo filme Neľútostný súboj Robert de Niro. V Podvodníkoch pre zmenu Nicolas Cage a v dráme Zopár správnych chlapov Kevin Pollak. Mám pokračovať? Tak v slávnej Se7en ich má na ruke Morgan Freeman a v 96 hodinách Liam Neeson. A na záver ešte Kurt Russell vo filme Tango a Cash či Jake Gyllenhaal ako Mariňák. To je slušné sívíčko.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

Zľava 20%
51,92 € skladom
Zobraziť ďalší
Novinka Február
69,90 € skladom
Novinka Február
109 € skladom
Novinka Február
49,90 € skladom
Novinka Február
119 € skladom
49,90 € skladom
Zľava 10%
116,10 € skladom
Zľava 20%
95,20 € skladom
119 € (doručíme do 6.5.)
Zľava 30%
104,30 € (doručíme do 6.5.)
II. Akosť, zľava 10%
53,91 € skladom
29,90 € nedostupné