» Blog » Diesel

Fotogaléria hodiniek Diesel – For Successful Living

Tagy: Fotogaléria | Diesel | Pánske | Klasické | Fashion

Agáta Vřeská | 9.3.2022 | 4 MIN

Diesel je módna značka, ktorá sa preslávila rifľami a oblečením. Ale na pultoch nájdete aj širokú ponuku hodiniek Diesel. Rozhodne sú skôr pre odvážnych a milovníkov veľkých hodiniek. Inšpiráciu napokon ponúknu dnešné fotogalérie.

Jednoznačne najobľúbenejší je rad Diesel Mega Chief. A názov hodinky celkom dobre vystihuje. Priemer puzdra neklesá pod 50 mm, takže ide o skutočne poriadne hodinky. Vodeodolnosť je najčastejšie na 100 metroch, ale hlavným atribútom je špecifické – samozrejme iba dizajnové – uchytenie sklíčka. Presahuje z puzdra a končí nad dátumovkou. A je to typický prvok hodiniek Diesel.

194,00 € skladom

Bez preháňania svetoznámu značku Diesel založil v roku 1978 Renzo Rossa. Takže aj keď máme pocit, že ide o americkú značku, v skutočnosti bola založená a stále sídli v Taliansku. Rosso bol nadšenec hlavne do riflí. Začal ich šiť na stroji od mamy už v 15 rokoch a základy svojho miliardového podniku položil keď mu bolo 23. Dnes je prezývaný ako „rifľový génius“.

VŠETKO NA TÉMU: Vodeodolnosť hodiniek
10.3.2021 - Agáta Vřeská
VŠETKO NA TÉMU: Vodeodolnosť hodiniek

Kolekcia Mega Chief je športovo ladená, nechýbajú tu ani stopky a základná luminiscencia. Tá je však skutočne základná, nemá veľkú intenzitu ani výdrž.

186,00 € skladom

Výrazný nápis Only The Brave nie je na hodinkách ani zďaleka len okrasným prvkom. Zakladateľ Dieselu začal v roku 2002 skupovať ďalšie módne značky a začlenil ich pod materskú spoločnosť Only The Brave. Pod ňu dnes spadá práve aj Diesel.

Dizajny sú navrhované stále v Taliansku, ale vlajkové obchody má po celom svete. A prakticky každý informačný článok o Dieseli spomína ich „surrealistické reklamy“. Poravdu povediac do mojej asociálnej bubliny nikdy žiadna neprenikla, ale keď som videla predstavenie kolekcie pre zimu 2022, pochopila som, čo tým myslia. Mrknite na ich Youtube, trochu to pripomína skôr trailer na tretí diel Blade Runnera.

Aj keď hodinky nevyrába priamo Diesel, dizajny hodiniek sú rozhodne ich. Poznáte ich podľa originálneho a väčšinou neprehliadnuteľného vzhľadu. Napokon, ako je vidieť medzi celou dnešnou fotogalériou.

194,00 € skladom

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo sa značka volá práve Diesel? Údajne v tom videl zakladateľ paralelu. Nafta bola v 70. rokoch braná ako nové alternatívne palivo s veľkým potenciálom. A Diesel chcel ponúknuť alternatívne moderné rifle. Malo to aj praktické dôvody. Ľahko sa to vyslovuje a číta sa to rovnako po celom svete.

Medzi radmi sa môžete stretnúť so špecificky zafarbeným sklíčkom. V rôznych uhloch mení farby, od povedzme červenej po modrozelenú. To, čo uberá na čitateľnosti rozhodne pridáva na atraktivite a dizajnovej originalite.

Najlepšie pánske hodinky vybrané odborníkmi (cenovo dostupné)
19.10.2021 - Agáta Vřeská
Najlepšie pánske hodinky vybrané odborníkmi (cenovo dostupné)

194,00 € skladom

Tých šesť písmen ale nenájdeme len na oblečení. Diesel má aj kolekciu dizajnových doplnkov, kozmetiky a samozrejme hodiniek. A tie nás dnes zaujímajú najviac. Pokiaľ si vravíte, ako môžu v továrni na rifle vyrábať súčasne sprcháč a hodinky, tak nemôžu. Preto si ich nechávajú vyrábať spoločnosťami, ktoré týmto segmentom viac rozumejú. V prípade kozmetiky je to L'Oréal, v prípade hodiniek Fossil.

PVD úprava hodiniek – najčastejšie otázky
21.2.2021 - Agáta Vřeská
PVD úprava hodiniek – najčastejšie otázky

Diesel má v ponuke len quartzové modely, teda hodinky poháňané batériou. Žiadne mechanické hodinky neponúkajú, to by mu chronomaniacký svet asi omlátil o hlavu. Ale pustil sa už aj do smartwatchov (a kto nie, že?), ale veľký úspech na našom trhu nemali. Tak zostal u klasiky. Vedú analógové hodinky, ale aj digitálky má štýlové. Najmä v rade Diesel Crusher.

Diesel tiež nezriedka umiestňuje korunku a tlačidlá na deviatu hodinu, teda na opačnú stranu puzdra než sme zvyknutí. Mnohí majú za to, že sa jedná o kolekciu pre ľavákov (a v praxi to tak môže fungovať). Ale skôr ide o opäť a zase o dizajn. Typické je to napríklad pre rad Diesel MS9.

230,00 € skladom

Fossil bol založený v 80. rokoch a od začiatku sa špecializoval na hodinky. Okrem toho ale pridal aj ďalšie výrobky pod svojim menom. A svoje zisky sa rozhodol zdvihnúť licencovanými produktami pre ďalšie značky. Vrátane Dieselu. Mimochodom, americká hodinárska značka Fossil je dôvod, prečo môžeme mať hodinky napríklad od Pumy, Michaela Korsa alebo Donny Karen NY.

A ešte jedna kolekcia je skutočne svojrázna. Diesel Mr. Daddy. Okrem veľkých rozmerov majú veľa „budíčkov“ na číselníku. Okrem sčítačov pre stopky ide o ďalšie časy, takže si majiteľ môže nastaviť napríklad viacero časových zón. Pri výmene batérie sa ale budete možno trochu diviť – každý čas je totiž napájaný samostatnou batériou. Ale vyzerá to štýlovo, nie?

Aj napriek tomu, že hodinky Diesel nie sú hodinárskym skvostom – a ani sa nikdy nesnažili byť – patria medzi módnu záležitosť, ktorá nestráca na obľúbenosti. Kvalitu ale spochybňovať nemusíte. Pre kovové puzdrá používa kvalitnú chirurgickú oceľ, minerálne sklíčka a vodeodolnosť je vždy dostatočná pre bežné nosenie. Aj tak je dobré nezabúdať, že tu ide hlavne o štýl a dizajn, nie sú to hodinky do terénu, na potápanie ani žiadnych iných extrémov…

Dizajnovo jednoduché, skoro by sa dalo napísať až minimalistické, je to vôbec Diesel?

155,00 € skladom

Aj také modely ale nájdeme, a medzi topku patria tie z kolekcie Diesel Rasp. Veľká 9, vzor na korunke a puzdre a samozrejme logo Diesel.

131,00 € skladom

Cieľovka hodiniek Diesel je podobná ako pri oblečení. Mladí muži, ktorí chcú niečo moderné, výrazné, svojrázne. A často neprehliadnuteľné. Ale vďaka veľkému zastúpeniu väčších hodiniek oslovujú Diesely všetkých, ktorí chcú na ruke poriadne hodinky. Samozrejme nájdeme aj časť dámskej kolekcie, ale je ich málo. Dalo by sa povedať, že Diesel je skôr chlapská záležitosť.

250,00 € skladom

6 NAJ: Pánske hodinky s chronografom (do 380 eur)
3.12.2020 - Agáta Vřeská
6 NAJ: Pánske hodinky s chronografom (do 380 eur)

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

186 € skladom
250 € skladom
194 € skladom
Novinka Apríl
218 € (doručíme do 7.5.)
Novinka Apríl
325 € (doručíme do 7.5.)
194 € skladom
194 € skladom
186 € skladom
250 € skladom
131 € skladom
131 € skladom
155,00 € skladom
Zobraziť ďalší
250 € skladom
270 € skladom
Zľava 20%
132,80 € skladom
182,00 € skladom
317 € (doručíme do 7.5.)
99 € očakávaná novinka
385 € nedostupné
258 € nedostupné
230 € nedostupné
230 € nedostupné
397 € nedostupné
210 € nedostupné
230 € nedostupné
119 € nedostupné
393 € nedostupné
290 € nedostupné
119 € nedostupné
230 € nedostupné
452,00 € nedostupné
425 € nedostupné
250 € nedostupné
250 € nedostupné
452,00 € nedostupné
357 € nedostupné
313,00 € nedostupné
329,00 € nedostupné
202 € nedostupné
145 € nedostupné
127 € nedostupné
127 € nedostupné
250 € nedostupné
254 € nedostupné
266,00 € nedostupné
357 € nedostupné
357 € nedostupné
369 € nedostupné