Boccia Titanium – Fotogaléria pánskych titánoviek

Tagy: Fotogaléria | Boccia Titanium | Pánske | Klasické | Fashion

Agáta Vřeská | 4.8.2022 | 5 MIN

Nemeckú značku Boccia Titanium možno nemusím ani predstavovať. U všetkých, ktorí trpia alergiou na nikel je dobre známa, pretože sa zameriava na hodinky z antialergénneho titánu. Ale ponúka toho omnoho viac. Napríklad jednoduché, a o to nadčasovejšie dizajny, dostupné ceny a nemeckú kvalitu. Svojich priaznivcov si tak nájde ľahko sama, takže dnešnú fotogalériu pánskych hodiniek Boccia Titanium berte skôr ako nenútenú inšpiráciu.

Boccia Titanium – Príbeh o originalite, úspechu... A tiež titáne
22.1.2021 - Eliška Měrková
Boccia Titanium – Príbeh o originalite, úspechu... A tiež titáne

Jednoduchosť, ktorú si zamilujete. A môžete dovoliť

Boccia Titanium. To je samozrejme hlavne o použití titánu. Ale aj o cenovej dostupnosti, prekvapivých parametroch a veľmi univerzálnych dizajnoch. A tak nemôžeme dnešnú fotogalériu začať inak než modelom 3633, ktorý je stelesnením všetkého vyššie opísaného.

132,00 € skladom

Titánové puzdro hodiniek má tú výhodu, že tak nechladí, hodinky odľahčuje a pre alergikov na oceľ/nikel je doslova spásnym materiálom.

Hodinky ale vynikajú aj dobrou čitateľnosťou, prehľadnosťou a nenájdete na nich nič zbytočné. Okrem dátumovky (ale tú beriem ako praktickú vecičku) je číselník skutočne minimalistický.

V šere bude plniť svoju funkciu luminiscencia, pri kontakte s vodou zasa vodeodolnosť 100 metrov. A pri nechcenom pohladení bránky alebo rohu stola? O škriabance na zafírovom sklíčku sa báť nemusíte.

A hovorila som o dostupnej cene? Ísť ešte nižšie, bolo by to už podozrivé. Aj tak by som sa najradšej poklonila, že Boccia tento model dokáže v tejto cene a parametroch ponúknuť.

93,00 € skladom

A nielen tento. Podobne je na tom model 3533, ktorý zaujme svojou tenkosťou puzdra len 7 mm! Elegantné hodinky sú na koži a potešia milovníkov minimalizmu s istou dávkou rafinovanosti.

Model 3608 je zasa dokonalým príkladom skvele čitateľných hodiniek. Všetky hodinky sú starostlivo vyznačené arabskými číslami, označené sú aj minúty a všetko je krásne kontrastné. Nechýba ani dátumovka, vodeodolnosť 100 metrov a priemer 41 mm s hrúbkou 10 mm sú tiež príjemné hodnoty.

76,50 € skladom

6 NEJ: Dobre čitateľné pánske hodinky
30.10.2023 - Eliška Měrková
6 NEJ: Dobre čitateľné pánske hodinky

Boccia Titanium Solar – Energia budúcnosti

Solárna energia je malý zázrak. Možno ju aj vy využívate vo svojej smart domácnosti. Šetrí nemalé peniaze, ale v hodinárčine má aj ďalšie využitie.

Utiahne chod hodiniek a často aj mnoho ďalších funkcií ako rádiovú alebo GPS synchronizáciu. Prvý, kto túto technológiu v hodinárstve začal používať, bol Citizen a dnes patrí k lídrom v tomto odvetví. Avšak, ani ďalšie značky nezostávajú v ústraní. Vrátane Boccia Titanium.

Okrem toho, že vám solárne napájanie ušetrí pár ciest k hodinárovi kvôli výmene batérie, je solárny akumulátor tiež ekologickejší. A na ekologické myslenie Boccia všeobecne dosť počuje.

Model 3643 je zaujímavý nielen využitím svetla ako zdroja energie, ale aj dizajnom. Všimnite si ten číselník – piesková alebo lúčovitá úprava pekne zakrývajú solárny panel pod číselníkom. A čo poviete na tie plastické výrezy pre indexy, ktoré celému vzhľadu dávajú hlbší rozmer a šmrncovne zvolené oranžové detaily?

Puzdro je samozrejme z titánu, hodinky sa pýšia zafírovým sklíčkom a 100metrovou vodeodolnosťou. Spolu so solárnym strojčekom ide o až neodolateľnú kombináciu.

Športový náboj

Tak mi napadá, že Boccia vyložene športové modely nerobí. Vždy je to skôr športovo-elegantný alebo taká ležérna elegancia. Zaradiť športové dizajnové prvky ale rozhodne dokáže a v pánskej kolekcii o nich nie je núdza.

Dôkazom je model 3753, ktorý na koži možno pôsobí jemne, ale s priemerom 43 mm a funkciou stopiek už sa smelo radí k športovým elegánom.

127,50 € skladom

V obľúbenosti ale u nás vedie model 3627. Decentne, a napriek tomu zaujímavo riešený šedý číselník je okorenený tachymetrickou stupnicou. Tá je bez stopiek trochu zvláštne pôsobiacim prvkom, ale možno práve preto si získali toľko pozitívnych recenzií.

Hodinky sú vynikajúce, vždy som mal problémy s potením a ekzémom pod remienkom. Titán je ideálny materiál. Hodinky sú ľahké na to ako masívne vyzerajú, vodotesné aj pri plávaní. Môžem všetkým doporučiť. Faiki, prečítajte si ďalšie recenzie

Posledný v tejto kategórii potom kombinuje oba predchádzajúce – stopky a tachymetrickú stupnicu. Model 3751 patrí rozhodne k tým najšportovejším z ponuky Boccie. Chlapská veľkosť 43 v priemere, praktická 100metrová vodeodolnosť a zafírové sklíčko výborne odolávajúce poškriabaniu. Čo viac si asi želať.

189,00 € (doručíme do 3.5.)

A teraz trocha mechaniky

Pravda, Boccia sa zameriava hlavne na quartzové hodinky. Ale občas dokáže prekvapiť. A to sa stalo aj na začiatku roka 2022, kedy predstavili model 3653 s automatickým strojčekom a k tomu vo vydarenom potápačskom dizajne.

Strojček si ale Boccia pochopiteľne nevyrába. Spolieha tu na jedného zo svetovo najväčších výrobcov strojčekov Miyotu (Citizen). Strojček má 21 kamenných uložení a jeho chod môžete vidieť cez dienko.

Nedostalo sa mu žiadneho väčšieho zdobenia, ale pozrite na tú cenovku, za ktorú sa ponúka! K tomu prosím ešte pridajte celotitánové prevedenie, 100metrovú vodeodolnosť a dokonca zafírové sklíčko.

K dokonalosti im chýba len otočná luneta, pretože hoci má potápačskú minútovú stupnicu, je pevná a pôsobí tak len skutočne „na dizajn“. Ten sa ale vydaril a tak niet divu, že sa zaradili k úspešným modelom tejto nemeckej značky.

Na záver trendy gradient

Úplne na koniec som nechala nedávnu novinku s gradientným číselníkom modelu 3641. Teda kedy sa farby plynule prelievajú od tmavej do svetlej a pôsobia tak ako pastva pre oči.

S týmto dizajnovým prvkom sa stretávame medzi hodinárskym svetom. Uvidíte ho aj u hodiniek za pár stovák aj tisícov. Aj to svedčí o tom, že ide o trend, na ktorý neváha reagovať aj Boccia.

Zvolila veľmi minimalistický číselník s tenkými ručičkami a lunetou, takže farebná schéma môže skutočne vyniknúť.

Model spadá pod kolekciu Royce Concept, ktorá je typická zafírovým sklíčkom a tenkými puzdrami. Model s koženým remienkom by sa mohol smelo zaradiť k spoločenským hodinkám. Nájdeme ho ale aj na titánovom náramku alebo s funkciou stopiek.

Vo všetkých prevedeniach ale zaujme farbami a pochopiteľne, titánovým puzdrom. Veď sa bavíme celú dobu o Boccia Titanium… :)

Aké skúsenosti s titánovými hodinkami máte vy?

Mohlo by vás ďalej zaujímať:

6 NAJ: Pánske titánové hodinky
22.12.2021 - Eliška Měrková
6 NAJ: Pánske titánové hodinky

Dámske hodinky Boccia Titanium - fotogaléria tých najkrajších
8.1.2024 - Eliška Měrková
Dámske hodinky Boccia Titanium - fotogaléria tých najkrajších

Recenzia: Boccia Titanium 3325
20.1.2021 - Eliška Měrková
Recenzia: Boccia Titanium 3325

Seiko Titanium – základné quartzky prvýkrát v titáne!
2.3.2021 - Eliška Měrková
Seiko Titanium – základné quartzky prvýkrát v titáne!

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

132 € skladom
Zľava 15% do 2.5.
127,50 € skladom
Zľava 10%
76,50 € skladom
93 € skladom
189 € (doručíme do 3.5.)
103 € nedostupné
114 € nedostupné