» Blog » Garmin

Nový update pridáva do Fenixu 7 a Epixu 2 meranie wattov zo zápästia

Tagy: Správy | Garmin | Inteligentné

Dominik Hok | 18.10.2022 | 2 MIN

Garmin vydáva novú aktualizáciu pre beta testerov. Najväčšou novinkou je funkcia GAP, meranie wattov zo zápästia a ranný report. Nezostáva povedať nič iné než "Vďaka, Garmin!" Hromada športovcov totiž tieto funkcie videla u modelov Forerunner 255 / 955 či Enduro 2 a netrpezlivo čakali, či sa to dostane aj do ich smart hodiniek Garmin. A je to tu.

Najhorúcejšie novinky novej aktualizácie:

  • auto-rest funkcia pre monitoring Ultra Run
  • prepočet tempa na rovinu (GAP)
  • ranný report
  • funkcia Next-fork
  • meranie wattov zo zápästia

Táto beta-aktualizácia sa týka modelov Fenix 7, Epix 2, Enduro 2 a Quatix 7. Podľa všetkého by sa čoskoro mala týkať aj Forerunneru 255 a Forerunneru 955.

Nových funkcií je naozaj veľké množstvo, ale tieto patria medzi tie najhorúcejšie a tak si len v krátkosti môžeme povedať, ako fungujú.

Auto-rest počas monitoringu Ultra Run

Táto funkcia automaticky monitoruje čas počas vášho ultra behu, ktorý ste strávili v kľude alebo odpočinkom. V prvej generácii Enduro sa to dialo manuálne, v Enduro 2 potom automaticky.

Garmin Enduro 2 recenzia – Tentokrát už s mapami a hudobným prehrávačom
9.8.2022 - Dominik Hok
Garmin Enduro 2 recenzia – Tentokrát už s mapami a hudobným prehrávačom

Grade Adjusted Pace alebo aj prepočet tempa na rovinu

Pri behu do kopca a na rovine vynakladáte iné úsilie, ale úsilie sa lepšie určuje pri behoch na rovine. Hodinky vám teraz na základe sklonu terénu budú tempo prepočítavať na rovinu. Pokiaľ teda pobežíte do kopca tempom 6:30, môže sa vám v ďalšom dátovom poli ukazovať 4:00. Vynakladáte teda rovnaké úsilie ako pri tempe 4:00 na rovine.

Ranný report

Táto funkcia sa týkala modelov Forerunner 255 a 955 a v kocke vám hneď ráno zobrazila, ako ste sa vyspali, aký vás čaká doporučený tréning, stav vášho VST a ďalšie dôležité informácie. Na konci boli motivačné slová do nového dňa.

Next-fork

S touto funkciou sa vám na mapovom podklade zobrazuje názov ulice či cesty po ktorej zrovna bežíte a pokiaľ máte aktívnu navigáciu, tak aj názov tej nasledujúcej.

Meranie wattov zo zápästia

Má to Coros, má to Polar, má to dokonca aj Apple. A teraz to má aj Garmin. Nie je už potreba príslušenstvo ako je napríklad hrudný pás či Dynamic Pod, Garminy teraz zvládnu watty aj samy o sebe. Paráda. Na to sme všetci čakali. :) Meranie s príslušenstvom to síce nenahradí (je to presnejšie), ale je to rozhodne lepšie než nič.

Kedy sa táto aktualizácia objaví oficiálne?

To nikto nevie, ale snáď čo najskôr. :)

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre