» Blog » Garmin

Garmin Approach S70 predstavenie – Model, ktorému AMOLED displej sadol ako zadok na hrniec

Tagy: Predstavenie | Garmin | Inteligentné

Dominik Hok | 20.9.2023 | 3 MIN

Myslím, že golfisti môžu byť celkom nadšení, pretože spoločnosť Garmin vydala model Approach S70, ktorý je opäť vybavený keramickou lunetou a hlavne... AMOLED displejom. A ten určite nájde veľké využitie pri zobrazovaní greenu a jeho nerovností.

Čo je nové v modeli Approach S70:

  • jasný displej AMOLED
  • Vylepšené funkcie Virtual Caddie a PlaysLike
  • Dve veľkosti - 44 a 47 mm
  • Vylepšená grafika golfového ihriska
  • Barometer upravuje skutočnú vzdialenosť k jamke
  • pridané tréningové funkcie mimo golfu

AMOLED displej dodal šmrnc a praktickosť

Rad Approach bol vždy postavený na dizajne, veď golf je tak trochu módna záležitosť a golfisti nemôžu nosiť nejaké celoplošné nášivky. Preto je model S70 vybavený lunetou z keramiky, ktorá sa považuje za exkluzívnejší materiál a vďaka jej tvrdosti ju nepoškriabete.

Inak sa toho z hľadiska dizajnu až tak veľa neudialo, ale zdá sa mi, že Garmin "strihol" lunety o niečo lepšie a páčia sa mi ich krivky.

Za perfektné rozhodnutie považujem aj zmenu na displej AMOLED, ktorý dodáva hodinkám šmrnc, keďže je oveľa kontrastnejší ako pôvodný transflexný LCD displej. Hodinky sú potom akoby... Prejdú.

Najdôležitejšie je, že displej je naozaj veľký (1,4"), má veľké rozlíšenie (454 x 454 px) a podľa spoločnosti Garmin by mal byť "extra jasný". Bohužiaľ, nikde som sa nedočítal počet nitov, ale keďže to Garmin tvrdí, budem tomu zatiaľ veriť. Najsilnejšie možné podsvietenie je presne to, čo golfisti potrebujú, keď stoja celé hodiny vonku a hrajú za dobrého počasia.

Mapy sú teraz ešte podrobnejšie

Mapy sú teraz nielen ľahšie čitateľné vďaka silnejšiemu kontrastu a lepším farbám, ale sú teraz aj o niečo podrobnejšie, pretože zahŕňajú veci, ako sú stromy, trestné plochy a ďalšie prvky na greene. Orientácia na zelenej ploche mi vďaka tomu pripadá oveľa lepšia. Najmä pohyb po mape je teraz o niečo jednoduchší, keďže displej má dotykovú vrstvu.

Keď už hovoríme o ihriskách, v hodinkách je predinštalovaných 43 000 golfových ihrísk a pamäť narástla z 1 GB na 32 GB (v porovnaní s modelom S62).

Hru teraz zjednodušuje barometer, ktorý pomáha pri výpočte aktuálnej vzdialenosti od jamky. Skvelé je, že nový model dostal aj novú čipovú súpravu GPS. To je samozrejme užitočné, pretože sa vďaka nemu spresnilo určovanie aktuálnej polohy, a teda aj výpočet vzdialenosti od jamky a ďalšej pozície po údere. Celkovo sa tak vlastne zlepšili takmer všetky funkcie, pretože drvivá väčšina z nich je založená na prijímači GPS.

Podľa spoločnosti Garmin by sa mali zlepšiť funkcie Virtual Caddie a PlaysLike. Virtual Caddie odporúča správnu palicu a miesto, kam treba mieriť. K dispozícii je aj nový rozptylový graf, ktorý vám povie, ktoré prekážky vás ohrozujú. Funkcia PlaysLike upravuje reálnu vzdialenosť podľa teploty, dráhy letu, vetra a terénu. Posledná spomínaná premenná je k dispozícii len s predplatným.

Inak to sú "štandardné" Garminy

Okrem toho, že má zariadenie Approach S70 funkcie špecifické pre golf, môže sa počas dňa používať ako štandardné inteligentné hodinky.

Počas dňa každú sekundu meria srdcovú frekvenciu, stres, okysličenie krvi, spánok a ďalšie údaje. Samozrejme, zobrazuje notifikácie, môžete s ním bezkontaktne platiť, nahrávať doň hudbu (podporované sú streamovacie služby) alebo si s ním ísť zabehať.

Smart hodinky Garmin  – Najlepšie lifestylové funkcie
19.9.2023 - Dominik Hok
Smart hodinky Garmin – Najlepšie lifestylové funkcie

Super je, že nové Approach teraz obsahujú všetky tréningové funkcie vrátane stavu tréningu, tréningovej záťaže, odhadu VO2 Max alebo pretekárskych funkcií, ako je PacePro (taktika tempa).

Smart hodinky Garmin – Najlepšie športové funkcie
21.9.2023 - Dominik Hok
Smart hodinky Garmin – Najlepšie športové funkcie

Smart hodinky Garmin – Najlepšie funkcie na bežecký závod
22.9.2023 - Dominik Hok
Smart hodinky Garmin – Najlepšie funkcie na bežecký závod

Čo je VO2 max?
30.10.2019 - Agáta Vřeská
Čo je VO2 max?

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

645,00 € skladom
645,00 € skladom