» Blog » Garmin

Garmin vydáva nové mapy z leteckého pohľadu!

Tagy: Správy | Garmin | Inteligentné

Dominik Hok | 8.3.2023 | 1 MIN

Topografické mapy sme v smart hodinkách Garmin už videli, ale mapu z vtáčej perspektívy? To tu ešte nebolo. Tento typ mapy je dostupný zatiaľ len v Spojených státoch, ale postupne by sa mal dostávať aj do iných kútov sveta.

Satelitné mapy sú iba pre predplatiteľov

Tento typ mapy má hneď niekoľko obmedzení. Je iba pre majiteľov hodiniek z radu:

  • Enduro 2
  • Epix 2
  • Fenix 7
  • Marq 2
  • Quatix 7

Zároveň je treba si zaplatiť ročné členstvo, ktoré teraz na americkom Garmine vychádza na takmer 30 dolárov. Mapa sa nazýva BirdsEye Satellite Imagery.

Garmin Fenix 7 recenzia - Som Fenix 7 a kto je viac?
9.3.2022 - Dominik Hok
Garmin Fenix 7 recenzia - Som Fenix 7 a kto je viac?

Zdroj: DC RainmakerZdroj: DC Rainmaker

V nových mapách nájdete informácie o hraniciach, verejných pozemkoch, ale aj detailnejšie info o trasách, kempoch, vodných objektoch ai.

Aké typy navigácií sú v hodinkách Garmin?
14.7.2021 - Matěj Urbaczka
Aké typy navigácií sú v hodinkách Garmin?

Z hľadiska veľkosti záleží, aký veľký rádius budete chcieť do hodiniek nahrať. Inštalácia totiž prebieha cez počítačový program Basecamp, kde si zvolíte plochu mapy, ktorú chcete nahrať do hodiniek, a program vám povie veľkosť dát ešte pred inštaláciou.

Nebojte, po inštalácii neprídete o klasickú topografickú mapu. Môžete si ju v hodinkách kedykoľvek prepnúť späť.

Oplatí sa taký typ mapy v hodinkách?

To je otázka. Osobne na horách vždy používam turistickú mapu, pretože sa mi zdá omnoho prehľadnejšia. Satelitná mapa sa ale zasa môže hodiť na zodpovedanie otázky, či je tam nejaká zmysluplná rovinka, asfaltka a zdá sa mi, že aj v meste je taký typ mapy užitočnejší. Je ale otázkou, či veľkosť displeja bude na satelitnú mapu stačiť.

Rozhodne si ale tento typ mapy budú viac pochvaľovať majitelia Garminov s AMOLED displejom. Len sa pozrite na ten rozdiel. Transflektívny LCD kvôli nízkej kontrastnosti a sýtosti všetko zobrazuje celkom nečitatelne.

VŠETKO NA TÉMU: Typy displejov smart hodiniek
1.11.2022 - Matěj Urbaczka
VŠETKO NA TÉMU: Typy displejov smart hodiniek

Zdroj: DC RainmakerZdroj: DC Rainmaker

Kedy sa taký typ mapy dostane k nám? Zatiaľ je ťažké odpovedať, či sa toho vôbec dočkáme, ale pokiaľ áno, tak snáď čo najskôr!

Osobne mi ale nedáva moc zmysel platiť si za krajšiu mapu. Zatiaľ mi bohato stačí klasická topografická mapa, ktorú (nebudem vám klamať) používam dosť sporadicky.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre