» Blog » Garmin

Garmin Fenix 6 - jednička medzi outdoorovými hodinkami

Tagy: Recenzie | Garmin | Inteligentné

Dominik Hok | 1.11.2020 | 14 MIN | 6x komentár

Nad titulkom tohoto článku som premýšľal dlh, až som sa dopracoval k tomu, že tam proste napíšem "jednička medzi outdoorovými hodinkami". O šiestej generácii Fénixov sa totiž nič iné ani povedať nedá. Je to skrátka univerzálny športtester doplnený  o topografické mapy, obrovské úložisko a nejakú tú múdru funkciu akou je trebárs bezkontaktný Garmin Pay. Naviac majú tieto hodinky až neuveriteľnú výdrž a sportovo-elegantný design hodiaci sa ku každodennému noseniu. Ktorý model inej značky toto môže povedať? Úprimne, žiadny.

Pokiaľ vás zaujíma nejaká konkrétna informácia, tak si môžete urýchliť hľadanie:

Tentokrát si dovolím začať trochu subjektívne a neurčito. Považujem sa za človeka kritického a keď som po mesiaci nosenia začal písať recenziu na Garmin Fenix 6X, pocítil som neistotu. Šiesta generácia rady Fenix so sebou nesie veľa predpôn NAJ, obrovské množstvo plusov a naprieč trhom naopak málo mínusov. Dovolil by som si snáď aj povedať, že žiadne. A to je práve dôvod mojej neistoty. Vlajkovej lodi americkej spoločnosti Garmin snáď ani nie je čo vytknúť.

SÚBOJ: Garmin Tactix Delta vs. Garmin Fenix 6X
16.12.2021 - Dominik Hok
SÚBOJ: Garmin Tactix Delta vs. Garmin Fenix 6X

Vzhľadovo stará dobrá klasika v troch veľkostiach

Čo sa týka vzhľadu, tak Garmin stavil na istotu. Šiesty rad sa vzhľadovo od predchádzajúcich generácií príliš nelíši a myslím, že je to dobre. Hodinky vyžarujú športovo-elegantný dizajn vyšperkovaný kovovou lunetou, ktorú iste ocenia užívatelia nevyhľadávajúci rýdzo plastový vzhľad športtesteru. Fenix 6 sa ponúka v troch veľkostných variantách - 6S, 6 a 6X.

Garmin Fenix 7, Epix 2, Instinct 2 – Je to tu!
22.12.2021 - Dominik Hok
Garmin Fenix 7, Epix 2, Instinct 2 – Je to tu!

Dámska verzia (Fenix 6S) je obohatená o zlatú alebo striebornú oceľovú lunetou

Najmenšia verzia cieli na dámske zápästia a vzhľadovo to jasne dáva najavo. V Garmine dizajnérom trochu povolili uzdičku a tí Fenix doslova zženštili. Fenix 6S sa ponúka v inej ako konzervatívne čiernej farbe a obohatil sa o zlatú alebo striebornú oceľovú lunetu. Čo úplne chápem, pretože veľa žien nechce počas dňa nosiť outdoorovo vyzerajúce hodinky. Predsa to musí nejako vyzerať! Dámska verzia má priemer 42 milimetrov, displej o veľkosti 1,2 palca a hmotnosť pohybujúcu sa okolo 60 gramov.

Fenix 6 je strednou cestou naprieč šiestou generáciou fénixov

Prostredníkom z trojice je varianta Fenix 6, ktorá už nie je tak "mestská" ako verzia 6S. Tu už výrobcovia stavili na športovejší vzhľad, čo platí aj pre rad 6X. Ale ako som už spomínal, vďaka kovovej lunete si hodinky udržujú tiež dávku elegancie. Preto nevyzerajú úplne zle napríklad aj ku košeli.

Fenix 6 má priemer púzdra 47 milimetrov, displej o veľkosti 1,3 palca a hmotnosť okolo 80 gramov. Dôležité je spomenúť, že táto veľkosť sa ponúka tiež vo verzii s titánovou lunetou, ktorá znížila hmotnosť celých hodiniek na 72 gramov. Túto verziu spoznáte jednoducho - luneta je o niečo svetlejšia a hodinky sa predávajú s mierne extravagantným oranžovým remienkom.

Najväčšia z trojice (Fenix 6X) váži 93 gramob

A dostávame sa ku mnou testovanej verzii. Model Fenix 6X má priemer 51 milimetrov, displej o veľkosti 1,4 palca a hmotnosť 93 gramov. Čo úprimne na ruke počas dňa spoznáte. To je podľa môjho názoru snáď jediný mínus na celých hodinkách. Sú jednoducho ťažké. Aby som sa priznal, s hodinkami som nespal, pretože som bol rád, keď som ich večer zložil.

Riešením môže byť verzia Fenix 6X Solar, ktorá je vďaka titánovej lunete aj so solárnym článkom o niečo ľahšia ako verzia bez solárneho napájania. Tento model potom váži viac-menej rovnako ako prostredná veľkosť - 82 gramov. Samozrejme je ale potrebné si za to priplatiť.

Solární verzi poznáte jednoduše podle světlejší titanové lunety.

Solárnu verziu poznáte jednoducho podľa svetlejšej titánovej lunety.

Displej u 6X narástol o 36 %

Staršia piata generácia Fenix ponúkala tiež tri veľkosti, ale s jedným veľkým rozdielom. Displej bol u všetkých variant rovnaký, teda 1,2 palca, čo je rovnako ako má najmenšia verzia šiestej série. Okolo displeja potom bola kopa nevyužitého priestoru, ktorý sa v Garmine pre tentokrát rozhodli využiť naplno. Fenix 6X má plochu displeja oproti 5X väčšiu o 36%, čo rozhodne nie je málo.

Fenix 5X (vlevo) a Fenix 6X (vpravo).

Fenix 5X (vľavo) a Fenix 6X (vpravo).

Šiesta generácia Fenixov využíva transflektívny LCD displej

Všetky modely používajú transflektívny LCD displej, ktorý sa vyznačuje vysokou čitateľnosťou aj na priamom slnku, permanentným rozsvietením, nízkou spotrebou, ale niekomu sa môže zdať ľahko mdlý (ako je pre LCD displej typické). Ale úprimne, tu Garmin odviedol skvelú prácu. Displej je podľa môjho dostatočne kontrastný.

Prehľad základných parametrov veľkostných variánt

Garmin Fenix 6S Garmin Fenix 6 Garmin Fenix 6X
Priemer púzdra 42 mm 47 mm 51 mm
Výška púzdra 13,8 mm 14,7 mm 14,9 mm
Šírka remienku 20 mm 22 mm 26 mm
Veľkosť displeja 1,2" 1,3" 1,4"
Rozlišenie displeja 240x240 px 260x260 px 280x280 px
Hmotnosť Pre/Zafír 58/61 g 80/83 g 93/93 g
Titánová verzia NIE ÁNO (72 g) ÁNO (82 g)
Solárna verzia NIE NIE ÁNO

Chcete zafír alebo minerál?

Aby to Garmin urobil s výberom ešte trochu zložitejšie, tak všetky veľkosti ponúka v lacnejšej variante s minerálnym sklíčkom s úpravou Corning Gorilla Glass 3 a v drahšej so zafírovým sklíčkom.

Samozrejme, ako to už býva, tak všetko má svoje pre i proti. Minerálne sklo je odolnejšie proti rozbitiu, ale nie je tak ťažké ho poškriabať, takže sa na neho odporúča nalepiť ochranné sklo. Oproti tomu zafírové sklo je takmer nepoškrabateľné, ale zase menej odolné proti rozbitiu (je totiž tvrdšie, ale vďaka tomu i krehkejšie). Ďalšou nevýhodou môže byť horšia čitateľnosť, pretože zafírové sklo vytvára viac odleskov, čo znižuje kontrastnosť farieb displeja. Takže pre niekoho so zhoršeným zrakom by som určite odporučil verziu s minerálnym sklom.

Porovnanie GARMIN Fenix 6S s minerálnym (vľavo) a zafírovým sklíčkom (vpravo) pod svetlom. (Zdroj: Garmin Forum)

Remienok vymeníte behom pár sekúnd

Hodinky sa na ruku pripevňujú silikónovým remienkom so systémom QuickFit vďaka ktorému môžete remienky ľubovoľne meniť behom niekoľkých sekúnd. A ponuka remienkov je naozaj široká. Nie je problém si hodinky vyšperkovať inou farbou silikónového remienka, koženým remienkom či dokonca kovoťahom.

Na spodnej strane púzdra sa potom skrýva optický snímač tepovej frekvencie a senzor okysličenie krvi (pulzný oxymeter). A na bokoch púzdra nájdeme 5 mechanických tlačidiel, ktorými sa hodinky ovládajú.

Fenix 6 nemá dotykový displej

Ovládanie tlačidlami má veľa výhod. Pri športovej aktivite je tento typ ovládania oveľa jednoduchší, a to aj za dažďa, so spotenými rukami, v mraze a napríklad aj v rukaviciach. Ovládanie je veľmi intuitívne a za pár minút to máte v malíčku. Alebo v ukazováku a prostredníčku, záleží na vás.

1 - Podsvícení/Dlouhým stiskem otevřete zkratky, 2 - Nahoru/Dlouhým stiskem otevřete Menu, 3 - Dolů/Dlouhým stiskem otevřete hudbu, 4 - Potvrzovací tlačítko/Spuštění monitoringu sportovní aktivity, 5 - Zpět/Manuální zaznamenání kola

1 - Podsvietenie / Dlhým stlačením otvoríte skratky, 2 - Začiatok / Dlhým stlačením otvoríte Menu, 3 - Nadol / Dlhým stlačením otvoríte hudbu, 4 - Potvrdzovacie tlačítko / Spustenie monitoringu športovej aktivity, 5 - Späť / Manuálne zaznamenanie kola

V úspornom režime vydrží solárna verzia hodiniek 120 dní

Výdrž batérie je jedným z veľmi dôležitých polí, kde sa súťaží naprieč značkami. O prvenstvo sa snažili hodinky ako Polar Vantage V, Suunto 9, ale potom ... Prišla šiesta generácia úspešnej rady Fenix, ktorej najvyšší model Garmin Fenix 6X Solar je schopný vydržať s aktívnou GPS po dobu 66 hodín (príjem polohových dát každú sekundu). V režime SmartWatch hodinky vydržia až 24 dní. Rovnakú výdrž batérie už má iba Garmin Tactix Delta Solar.

Hodinky ponúkajú niekoľko režimov, ktorými môžete ovplyvniť výdrž batérie. Pri zaznamenávaní trasy hodinky potrebujú prijímať GPS signál, čo nabitie batérie rapídne znižuje. Preto sa dá nastaviť frekvencia snímania našej polohy. Najlepším možným nastavením je snímanie GPS každú sekundu, ďalej je UltraTrac mód, kedy hodinky snímajú GPS každú minútu a posledným je expedičný režim, v ktorom sa dá nastaviť rozmedzí 15-90 minút.

Keďže je podrád fénixa 6 toľko, tak pre väčšiu prehľadnosť prikladám tabuľku s hodnotami:

Garmin Fenix 6S Garmin Fenix 6 Garmin Fenix 6X Garmin Fenix 6X Solar
Režim hodiniek až 9 dní až 14 dní až 21 dni až 24 dní
Režim hodiniek so sporičom až 34 dní až 48 dní až 80 dní až 120 dní
GPS (1s) až 25 hodín až 36 hodín až 60 hodín až 66 hodín
GPS + hudba až 6 hodín až 10 hodín až 15 hodín až 16 hodín
GPS (1 min) až 50 hodín až 72 hodín až 120 hodín až 148 hodín
GPS (1 hod) až 20 dní až 28 dní až 46 dní až 56 dní

UPDATE - súčasne sa ponúka v solárnej verzii tiež verzie 6 a 6S (ponuka solárnych verzií šiestej generácie rady Fenix)

Výdrž batérie pri príjme signálu GPS ovplyvňuje veľa faktorov

Samozrejme je veľká kopa ďalších premenných, ktoré ovplyvnia to, či sa k údajmi vypísanými v tabuľke dopracujete. Jednou z prvých je to, či prijímate polohové údaje len z navigačného systému GPS, alebo GPS v kombinácii s GLONASS či GALILEO. Pri príjme signálu z viacerých satelitov sa výdrž batérie rapídne znižuje. To isté sa deje, ak máte pripojené externé snímače, aktivovanú Wi-Fi, pulzný oximeter alebo napríklad často pozeráte do mapy v hodinkách.

Fenixy novo snímajú tep tiež pod vodou

Zo senzorové výbavy hodinky ponúkajú optický snímač tepovej frekvencie, ktorý je schopný prvýkrát v rade Fenix ​​snímať tep tiež (plavci počujte!) Pod vodou. Hodinky opticky merajú tiež okysličenie krvi. Takmer až samozrejmosťou je potom trojosový akcelerometer a gyroskop, barometer, teplomer a kompas.

Hodinky majú vodeodolnosť slušných 10 ATM, takže vody sa rozhodne báť nemusíte. Navyše hodinky odolnosťou spĺňajú vojenský štandard MIL-STD-810G (okrem iného ho spĺňa tiež Garmin Tactix Delta a Instinct).

Garmin ponúka tiež "osekané" fénixy bez máp, veľkého úložiska, hudby a Wi-Fi

Čo sa týka funkcií hodiniek, tak začnem tým úplne najdôležitejším. Pri výbere narazíte na slová ako sú PRO, Sapphire, Solar a podobne. Prečo je to tak dôležité? Pretože, keď si zakúpite Fenix ​​6 bez prezývky PRO, v hodinkách neočakávajte veľké úložisko (iba základných 64 MB na aplikácie), hudobný prehrávač, Wi-Fi a mapy. To hľadajte až za príplatok vo verzii PRO.

  • PRO - úložisko 32 GB, topografické mapy, hudobný prehrávač a Wi-Fi
  • Sapphire - všetky výhody ako verzia PRO v kombinácii so zafírovým sklíčkom
  • Solar - všetky výhody ako verzia PRO s pridaným solárnym panelom, ktorý predĺži výdrž batérie o 10% a titánovú lunetu

Nielen topografické mapy, ale aj mapy golfových ihrísk a lyžiarskych stredísk

Ak sa budeme baviť o verzii PRO, môžem vám na rovinu povedať, že je skoro až neuveriteľné, koľko sa toho Garminu podarilo nasúkať do puzdra hodiniek (možno preto tá váha?). Veľkým lákadlom sú mapy celej Európy, ktoré si stiahnete v Garmin Expressu po pripojení hodiniek k počítaču. Topografická je iba mapa Českej republiky.

Avšak, v hodinkách nenájdete iba podrobné všeobecné mapy, ale aj mapy golfových ihrísk a lyžiarskych stredísk. Súčasťou máp je tiež pokročilá navigácia pre ktorú rozhodne nájdete využitie. Užitočná je napríklad navigačná funkcia Okružná trasa, kedy hodinky po zvolenie počtu kilometrov vytvoria (kto by to bol čakal) okružnú trasu. Takže, ak prídete k neznámym horám a budete chcieť tridsať kilometrovú okružnú trasu, tak nie je problém, stačí to zadať do hodiniek. Hodinky k tomu používajú algoritmus TrendLine, ktorý zaznamenáva najčastejšie využívané trasy ostatnými Garmin užívateľmi.

Empétrojky či Spotify? Nie je problém

Verzia PRO ponúka obrovské úložisko 32 GB pre vaše aplikácie, ale hlavne pre hudbu. Tá sa do hodiniek nahrá cez Garmin Express na vašom počítači. A verte tomu, že 32 GB je naozaj dosť. Spárovanie hodiniek s bezdrôtovými slúchadlami vám potom zaberie asi minútu.

Ak ste fanúšikom skôr streamovacích služieb, tak hodinky ponúkajú už predinštalovanú aplikáciu Spotify cez ktorú (po stiahnutí) môžete počúvať svoje uložené playlisty offline. To isté platí aj pre Amazon Music, Deezer či iHeartRadio. Výhodou je aj ovládanie hudby z telefónu. Telefón si teda môžete strčiť do batohu alebo do obalu na ruky a hudbu pohodlne ovládať zo zápästia.

Hodinky si môžete vďaka veľkému úložisku obohatiť o veľa ďalších aplikácií. Ja osobne som si hodinky obohatil o monitoring tenisu, ktorý hodinky v základe neponúkajú. Ďalšou užitočnou aplikáciou je napríklad Alcometer, ktorá mi spočítala, kedy budem zhruba schopný znova riadiť po pivku na horách. V mobilnej aplikácii Connect IQ nájdete okrem aplikácií do hodiniek tiež tisíce vzhľadov ciferníku.

Nielen, že je tých funkcií toľko, ale ešte sú pre užívateľov prívetivo usporiadané

Mapami, hudbou a veľkým úložiskom pre aplikácie a hudbu som začal schválne, keďže ide o jedno z najväčších lákadiel pri kúpe šiestej generácie radu Fenix. Ale zase nie je potrebné robiť unáhlené závery, že je to jediný dôvod, prečo ich kúpiť. Hlavný dôvod je to, že toho vie ešte oveľa viac. Bude moc pochabé, keď si dovolím povedať, že vie všetko, čo vôbec dnešný moderný športtester dokáže?

Kedykoľvek chytím do ruky fénixa, vždy ma pohladí na duši prehľadnosť ich užívateľského prostredia. Posunom dole nájdete všetky (pre vás) dôležité informácie. To "pre vás" som spomenul schválne, keďže je hlavná obrazovka plne konfigurovateľná. Uvidíte teda presne to, čo vás zaujíma

Mne osobne sa posunom dole zobrazuje počasie, informácie o západe a východe slnka, hodnota VO2max, kompas, stav tréningu, moja posledné aktivita, počet krokov, tepová frekvencia, okysličenie krvi, kalendár, oznámenia a ovládanie Spotify. Všetky doplnky sú samozrejme "otvárateľné", kde sa dozviete podrobnejšie informácie. Ak by ste dali prednosť iným doplnkom, tak sa vám na hlavnej obrazovke môže zobrazovať napríklad stav barometra, výškomer, monitoring stresu, dýchania, spánku, počet vystúpaných poschodí a iné. Ponuka zobrazenie doplnkov je naozaj široká.

Veľký displej X-ek dokáže naraz zobraziť až osem údajov počas športovej aktivity

Fenix ​​6 sú univerzálnym športtesterom, čo potvrdzujú aj ponukou športových aktivít. Okrem klasických športov ako je beh, cyklistika a plávanie v hodinkách nájdete napríklad pilates, jogu, surfovanie, bežky, bouldering a oveľa viac.

Všetky športové aktivity majú konfigurovateľné dátové polia (ktoré údaje sa vám budú zobrazovať pri športovej aktivite) a vďaka veľkému displeju sa vám počas športovej aktivity môže na Fenix ​​6X zobraziť až osem údajov v rámci jedného dátového poľa. U verzie PRO a Sapphire sú potom samozrejmosťou dve dátové polia vyhradená pre mapu a ovládanie hudby.

Na jedno datové pole je možné nakonfigurova až osěm údajov

Po ukončení športovej aktivity hodinky vytvoria podrobnú štatistiku vášho športového výkonu. Ja s hodinkami najčastejšie behám a po ukončení monitoringu aktivity ma hodinky oboznámia o celkovom čase, vzdialenosti, nadmorskej výške, priemernom tempe, rýchlosti, ale aj podrobnejších údajoch ako treba kadencia krokov, spálené kalórie, dychová frekvencia a odhadovaná strata potu. Pri pripojení externého hrudného snímača získate údaje aj o priemernej dĺžke kroku, vertikálnym pomeru a osciláciu, a takisto o čase a vyváženosti kontaktu so zemou.

Souhrn sportovní aktivity v aplikaci Garmin Connect

Súhrn športovej aktivity v aplikácii Garmin Connect

Ihneď po ukončení aktivity hodinky zhodnotia, aký pre vás mal tréning prínos, aeróbnu a anaeróbnu záťaž a dobu regenerácie.

Newtonovi jablko na hlavu, mne Garminy z ruky

S Fenix ​​6X mám jednu skúsenosť z praxe a nedá mi, aby som to nespomenul. Tým, že hodinky vážia 93 gramov, je samozrejmé, že gravitačná sila na ne pôsobiaca je o niečo vyššia. Pri športovej aktivite hodinky na ruke sem tam nedržia a majú tendenciu sa hýbať. Stretol som sa aj s tým, že neznamenávaly úplne správne môj srdcový tep. Napríklad, keď som v stoji šliapal do kopca na bicykli a začal som pohybovať rukami, hodinky prestali snímať môj tep, aj keď sa mi tepová frekvencia celkom jasne zvyšovala. To je výhoda treba Garmin Forerunner 945, ktoré sú takmer o polovicu ľahšie a na ruke držia o niečo lepšie.

Garmin Fenix 6X mají skutečně robustní a těžké pouzdro

Garmin Fenix 6X majú skutočne robustné a ťažké púzdro

Hodinky monitorujú spánok aj hladinu stresu. Počas dňa oceníte zobrazenie notifikácií z telefónu

Z takéhoto toho klasického "Garminovského balíčka" hodinky ponúkajú doplnky ako podrobný monitoring spánku, monitoring stresu, počet ušlých krokov a samozrejme vám hodinky zobrazia všetky notifikácie z telefónu. Svoje využitie si môže nájsť tiež doplnok Body Battery, ktorý na základe vášho spánku, stresu a aktivít, určí nabitie vášho tela na škále od 0 do 100.

Športovci určite ocenia už spomínaný odhad hodnoty VO2max, čo je maximálne množstvo kyslíka, ktoré môžete využiť počas športovej aktivity. Všeobecne sa to považuje za dobrý ukazovateľ aktuálnej kondície, ktorý vás môže motivovať k lepším výkonom. Tento ukazovateľ sme podrobne opisovali v jednom z našich článkov v magazíne.

Počas dňa rozhodne oceníte bezkontaktné platby a rýchle odpovede

V čom má podľa môjho Garmin trochu náskok oproti konkurencii, tak v smart funkciách. Fenix ​​šestky nie sú len výborný športtester, ale tiež ponúkajú pár smart funkcií na uľahčenie života.

Jednou z tých najvyužívanejších sú rozhodne bezkontaktné platby cez Garmin Pay. Hoci túto možnosť ponúka konkurencia ako treba Samsung (Samsung Pay) či Suunto (Google Pay), Garmin má v tomto ohľade jednu nespornú výhodu. Garmin Pay je oproti týmto dvom konkurenčným technológiám podporované valnou väčšinou slovenských bánk.

Častým dotazom ohľadom hodiniek je "A môžem z nich volať?". U Fenix ​​bohužiaľ musím ponúknuť jednoduchú a pre niekoho asi nešťastnú odpoveď - NIE. Túto smart funkciu neponúka žiadny model od Garminu. Avšak, Fenix ​​6 ponúka aspoň možnosť rýchlych odpovedí na správy a odmietnutie hovoru. Ale musím sklamať majiteľa "jabĺčok", ktorí sa tejto funkcie v kombinácii s GARMIN nedočkajú. Samotný Apple totiž povoľuje rýchle odpovede len na vlastných Apple Watches.

Pre koho je šiesta generácia Fenixov vhodná?

Keby som povedal, že úplne pre všetkých, tak to tak trochu bude aj nebude pravda. Šiesta generácia Fenix ​​je zo všetkých ohľadov špičková. Má skvelý dizajn, úžasnú výdrž batérie a spĺňa všetky podmienky, aby sa stali vaším osobným trénerom. Navyše verzia PRO ponúka mapy, hudobný prehrávač a viac než dostačujúce úložisko 32 GB.

Ale na druhú stranu, rada Fenix ​​má toľko funkcií, že je naozaj málo potenciálnych zákazníkov, ktorí by tieto hodinky využili naplno. Pokiaľ chcete hodinky na občasný beh "okolo dediny", tak sú pre vás Fenix ​​viacmenej zbytočné. To by som sa pozeral po lacnejších variantoch od Garminu ako treba Forerunner 245 alebo VivoActive 4.

Ak by vám vadila váha tohto modelu, tak rozhodne odporúčam Garmin Forerunner 945, ktorý ponúka rovnaké funkcie v ľahšom plastovom púzdre. Od konkurencie sa ako alternatíva nabáda Suunto 9 alebo Polar Vantage V, ktoré sú ale rýdze športtestery a preto neponúkajú niektoré múdrejší funkcie (iba notifikácie z telefónu).

Avšak, ak ste športovec srdcom i dušou, tak kúpu týchto hodiniek rozhodne nebudete ľutovať. Veľkou výhodou tohto modelu je to, že vďaka oceľovej lunete, ktorá hodinkám dodáva kvapku elegancie, sa hodí na celodenné nosenie. To je práve dôvodom, prečo sa tieto hodinky objavujú na zápästiach i menej často športujúcich používateľov. Takže ak vám nebude ľúto pomerne vysokej čiastky za tieto hodinky, aj keď sa nepovažujete za vrcholového športovca, bežte do Fénix. Dostanete špičku na trhu.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Michalpred 849 dňami, reagovať
Ako vlastník Fenix6X PRO môžem len pochvaliť článok a recenziu . Len tak daľej...este som dokúpil Fenix6 ( bratovi ) a Venu SQ ( pre priateľku ). Garnim zasa zadupal konkurenciu...skoda , že Coros sa tak poponáhľal a nove Vertixy...nenaplnili očakávania . Iba mala korekcia Garmin pay podporuju na Slovensku len tieto banky... Slovenská Sporiteľňa ČSOB mBank Poštová banka 365 banka Fio banka tak chlapi držte sa !! Robíte to výborne .
Michalpred 829 dňami, reagovať
Garmin práve vypustil novú veľkú aktualizáciu 20.30 pre Fénix 6 .. Cyklisti budu veľmi potešený...
Kajopred 725 dňami, reagovať
Ahojte chalani, neviete mi prosím poradiť ? Používam Fenix6 základný model, a začala sa mi stavať jedna vec, približne raz za 10dni mi hodinky prestanú merať absolútne všetko, zistím to ráno keď sa idem pozrieť na spánok že už od večera mi nič nemerali. A pokračuje to ďalej, restarujem ich a celý deň fungujú tak že dve hodiny merajú normálne stres, srdce a pod., a ďalšie dve hodiny zase nie a tak to ide celý deň, potom ich dám z ruky dole a nemám ich nejaký čas na ruke vypnem ich… potom fungujú zase cca10 dni normálne. Nemám na nich zámok, nepoužívam Garmin Pay , vždy mám najnovší softvér z Garmin expres… je to vec na reklamáciu alebo s tým viem niečo spraviť… ďakujem veľmi pekne za odpoveď
Matěj Urbaczkapred 724 dňami
Zdravím, máte nahrané nějaké vzhledy nebo aplikace z obchodu Garmin Connect IQ?
Kajopred 724 dňami, reagovať
Pozdravujem, nie nepoužívam z obchodu absolútne nič… ani vzhľad ani nič iné…
Matěj Urbaczkapred 724 dňami
Zdravím, v tom případě bude něco špatně v hodinkách a doporučil bych je reklamovat.

Hodinky zmienené v článku

Rozbalené, zľava 15%
387,60 € nedostupné