» Blog » Garmin

Garmin Fenix 6 – Rozdiely vo variantoch

Tagy: Sprievodca výberom | Garmin | Inteligentné

Dominik Hok | 28.7.2021 | 3 MIN | 4x komentár

PRO, 6S, Sapphire, 6X... Rôznych variantov Garmin Fenix 6 je viac než dážďoviek po daždi. Preto sme pripravili tento krátky článok, ktorý vám v troch jednoduchých krokoch odpovie na otázku: "Ktorý Fenix je ten pravý pre mňa?".

V týchto prípadoch nie je nič užitočnejšie než tabuľka:


základná verzia
verzia PRO
mapy + hudobný prehrávač + Wi-Fi

priemer minerálne sklo
zafírové sklo
minerálne sklo
solárne dobíjanie
minerálne sklo zafírové sklo minerálne sklo
solárne dobíjanie
Fenix 6S
42 mm
6S Glass
predaj ukončený
6S Solar 6S PRO Glass 6S PRO Sapphire 6S PRO Solar
Fenix 6
47 mm
6 Glass
predaj ukončený 6 Solar 6 PRO Glass 6 PRO Sapphire 6 PRO Solar
Fenix 6X
51 mm
predaj ukončený
predaj ukončený predaj ukončený 6X PRO Glass 6X PRO Sapphire
6X PRO Solar

1. Vyberte si veľkosť: 6S, 6, 6X

Aby Fenixy sadli na zápästie každému, Garmin sa rozhodol vyrábať tri rôzne veľkosti. Fenix 6S si vďaka priemeru 42 mm nájdu svoje miesto skôr na útlejších zápästiach a najčastejšie na tom dámskom. Čo je možno aj dôvod, prečo sa vyrábajú v najviac farebných kombináciách.

Stredná veľkosť Fenix 6 je unisexová. Ponúka sa v slušnom množstve farbičiek a sadne ako na pánske, tak (pri troške šťastia) dámske zápästie.

Kapitolou sám o sebe je potom najväčší z bratov – Fenix 6X. Sadne každému, komu neprekážajú väčšie hodinky alebo má proste väčšie zápästie.

Priemer puzdra nie je jediný rozdiel. Rozdiel je aj vo veľkosti remienka, veľkosti displeja a čo je hlavné – výdrži batérie.

  • Fenix 6S – 9 dní pri štandardnom používaní, 25 hodín so spustenou GPS
  • Fenix 6 – 14 dní pri štandardnom používaní, 36 hodín so spustenou GPS
  • Fenix 6X – 21 dní pri štandardnom používaní, 60 hodín so spustenou GPS

2. Vyberte si prevedenie: Minerál, zafír, solar

Všetky veľkosti kúpite s dvoma typmi skiel – minerálnym alebo zafírovým.

Modely so zafírovým sklom poznáte jednoducho podľa slovíčka "Sapphire" ako v názve hodiniek, tak aj na dienku. Jeho výhody? Je takmer nepoškriabateľné. Nevýhody? Je krehké. Pokiaľ teda hodinkami zavadíte o zárubňu, nemusíte sa báť škriabanca na sklíčku. Ak s nimi ale spadnete napríklad na bicykli, je pravdepodobné, že to prežije skôr minerálne sklo s úpravou Corning Gorilla Glass.

Otázka je teda skôr na vás. Ste často vystavení možnému pádu či nárazu? Skôr siahnete po minerálnom skle. Týmto prípadom nie ste skoro vôbec vystavení a nechcete si hodinky poškriabať? Môžete s kľudným srdcom siahnuť po zafírovej verzii.

No, alebo si kúpte model s minerálnym sklom a k tomu ochranné nalepovacie sklo. Tiež cesta.

Verzia "Solar" má aj minerálne sklo, ale presnejšie sa nazýva Power Glass. Vďaka tomuto sklu a špeciálnemu akumulátoru sú hodinky solárne napájané.

Garmin ide na SOLAR
10.7.2020 - Agáta Vřeská
Garmin ide na SOLAR

Aby som to trochu rozviedol, hodinky nie sú plne poháňané slnkom. Pri každom type Fenixu 6 je solárny akumulátor pri dobrom prístupe svetla (cca 50 000 luxov) schopný predĺžiť výdrž batérie o 10 %.

Vravíte si, kedy konečne spomeniem solárne napájanú verziu so zafírovým sklom? To sa bohužiaľ nedočkáte, pretože tá v rade Fenix nie je. Ale pozrite na Garmin Tactix Delta. Ten má zafír aj solar.

Garmin Tactix Delta recenzia – Keby mali hodinky svaly, vyzerajú takto
30.6.2021 - Dominik Hok
Garmin Tactix Delta recenzia – Keby mali hodinky svaly, vyzerajú takto

3. Vyberte si verziu: Základná alebo PRO

Verzia PRO má oproti tej základnej naviac topografické mapy, hudobný prehrávač a Wi-Fi. Teda, vo Fenixoch 6 bez priezviska PRO (nájdeme v názve či na dienku) tieto funkcie nenájdeme. Okrem troch vyššie vymenovaných vychytávok sú PRO a základná verzia úplne rovnaké.

Pokiaľ požmurkávate po akomkoľvek modeli so zafírom alebo veľkosti 6X, budete to mať už jednoduchšie. Základná verzia týchto modelov už sa nevyrába, a tak sú všetky vo verzii PRO. V súčasnosti teda v našej ponuke nenájdete verziu so zafírovým sklíčkom či veľkosť 6X, ktorá by nemala mapy, hudobný prehrávač a Wi-Fi.

Aby som to upravil na pravú mieru, Wi-Fi tam nie je preto, aby ste si nabehli na internet a surfovali. Slúži k synchronizácii playlistov zo streamovacích služieb a na aktualizácie systému.

Vybrané modely sú aj v titáne

Celkom a jednoducho to znamená, že luneta, dienko a spona hodiniek sú z titánu.

Najväčšou výhodou titánu je antialergénnosť a ľahkosť. Titán je o polovicu ľahší než oceľ, a tak titánová verzia môže byť aj o niekoľko desiatok gramov ľahšia než tá oceľová.

Tak čo, už sa v tom orientujete trochu lepšie? Ak stále váhate, čo v hodinkách vlastne potrebujete, položte si týchto 5 otázok:

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Martinpred 489 dňami, reagovať
Ahoj. Medzi verziou 6 pro a 6X pro je len vo veľkosti? Vrátane solárnych verzii? Ďakujem
Dominik Hokpred 487 dňami
Zdravím, Martine. Viz. článek "Priemer puzdra nie je jediný rozdiel. Rozdiel je aj vo veľkosti remienka, veľkosti displeja a čo je hlavné – výdrži batérie." A co přesně myslíte druhým dotazem?
Martinpred 487 dňami, reagovať
Tým druhým som myslel či je rozdiel medzi klasickou pro a solárnou pro verziou okrem výdrže batérie teda solárneho nabíjania. Ďakujem veľmi pekne
Dominik Hokpred 487 dňami
Zdravím, Martine. Nene, je rozdíl skutečně jen v solárním dobíjení. :)

Hodinky zmienené v článku

Rozbalené, zľava 15%
387,60 € nedostupné