» Blog » Garmin

Garmin Fenix 7 – Sprievodca výberom

Tagy: Sprievodca výberom | Garmin | Inteligentné

Dominik Hok | 10.8.2022 | 3 MIN

Fenix 7 je jeden model, ale má 22 rôznych variantov. V tom aby sa čert vyznal, že? Tento článok vám v orientácii určite pomôže.

Garmin Fenix 7 recenzia - Som Fenix 7 a kto je viac?
9.3.2022 - Dominik Hok
Garmin Fenix 7 recenzia - Som Fenix 7 a kto je viac?

1) Vyberte si veľkosť (a výdrž batérie)

Fenix 7S (42 mm) je najmenší z tejto trojice a najčastejšie po ňom siahnu ženy. Preto sa tiež ponúka v tých najzaujímavejších farebných kombináciách.

Taktiež po ňom často siahnu muži s útlym zápästím alebo aj športovci, ktorí chcú ušetriť váhu. Menšie puzdro, menšia váha.

Fenix 7 (47 mm) sa považuje za unisex veľkosť, ale tento priemer by som už skôr videl na pánskom zápästí.

488,00 € (doručíme do 6.5.)

Fenix 7X (51 mm) je ozajstný obor a hlavne je to absolútny best-seller, po ktorom siahajú (takmer) iba muži. Dôvod je jednoduchý. Väčšie puzdro, väčší displej. A hlavne... Tento model má ako jediný zabudovaný LED svetlo, ktoré ja osobne používam každý deň.

A hlavne sa do tohto puzdra zmestí najväčšia batéria. To ma privádza k...

Každá veľkosť sa líši veľkosťou remienka, displeja a aj tým, ako dlho vydrží batéria.


priemer veľkosť displeja
veľkosť remienka
výdrž batérie (bežný režim)
výdrž batérie (GPS)
Fenix 7S
42 mm
1,2"
18 mm
11 dní (*14 dní)
37 hod. (*46 hod.)
Fenix 7
47 mm
1,3"
22 mm
18 dní (*22 dní)
57 hod. (*73 hod.)
Fenix 7X
51 mm
1,4"
26 mm
28 dní (*37 dní)
89 hod. (*122 hod.)

Údaje s hviezdičkou sú v prípade verzie Solar, ktorá pri dobrom prístupe svetla dokáže predĺžiť výdrž batérie.

Ale medzi nami. Všetky varianty majú naozaj veľmi dobrú výdrž batérie, preto hodinky vyberajte hlavne podľa toho, aby vám sedeli na ruke a vy sa cítili dobre.

2) Vyberte si materiál skla

Napíšem to hneď na začiatok. Okrem materiálu skla vyberáte aj funkcie, pretože verzia so zafírovým sklom má naviac niektoré funkcie, ktoré základná verzia nemá. O tom až nižšie.

Fenix 7 sa vyrába s dvoma typmi skiel – minerálnym a zafírovým. Všeobecne sa za lepšie sklo považuje zafírové, pretože je takmer nepoškriabateľné. Teda nemusíte mať strach o nechcené škriabance a nemusíte nalepovať ochranné sklíčko.

Ale pozor, toto sklo je odolné proti škriabancom, ale nie tak odolné proti nárazu ako práve sklo Gorilla Glass, ktoré síce nie je tak "škriabancuvzdorné", ale čo sa týka možného nárazu, je väčšia šanca, že to vydrží práve Gorilla.

Aké sklíčko je pre hodinky najlepšie?
27.3.2024 - Martin Koňařík
Aké sklíčko je pre hodinky najlepšie?

Pokiaľ viete, že hodinky budete často vystavovať možným nárazom (napríklad zjazd na bicykli), siahnite radšej po Gorille a nalepte sklíčko.

Inak by som každému doporučil skôr zafír, pretože verzia s týmto sklom má dvakrát väčšie úložisko (32 GB) a multifrekvenčný príjem GPS, vďaka čomu sú tieto hodinky pri zázname trasy presnejšie.

Väčšie úložisko sa zasa hodí k tomu, že si do hodiniek môžete stiahnuť viac máp.

3) Vyberte si, či chcete solárne dobíjanie

Pokiaľ ste sa v predchádzajúcom kroku rozhodli, že určite chcete zafírové sklo, tento krok je pre vás jednoduchý. Modely so zafírovým sklom majú vždy solárne dobíjanie.

U verzie s Gorilla Glass sa môžete rozhodnúť, či si chcete za solárne dobíjanie zaplatiť alebo nie.

Vďaka efektívnemu solárnemu dobíjaniu môžete výdrž batérie v bežnom režime predĺžiť o niekoľko dní a pri príjme GPS o niekoľko hodín. Nie je to tak, že by hodinky fungovali čisto na slnečnú energiu.

Aby ste výdrž batérie predĺžili, musíte hodinky vystavovať intenzite svetla 50 000 luxov. Ja som v júli na dennom priemere 34 900 luxov s tým, že počas týždňa som hlavne v kancelárii a cez víkend na horách, takže som cez víkend schopný sa dostať až na 120 000 luxov. Pokiaľ ste vonku častejšie než ja, môžete naozaj efektívne dobíjať.

4) Užívajte si svoje nové Fenixy 7

Tento krok už je čisto na vás. :)

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku