» Blog » Garmin

Telefonovanie z hodinek Garmin? Aké novinky prinesie Forerunner 955?

Tagy: Správy | Garmin | Inteligentné

Dominik Hok | 11.11.2020 | 3 MIN

Už na konci roka 2019 jeden z užívateľov preskúmal útroby aplikácie Garmin Connect a objavil tam nový kód obsahujúci doteraz nevydané modely. Takto vlastne predpovedal príchod Forerunner 745, ktorý vyšiel v septembri roku 2020. Kód však obsahuje aj niekoľko ďalších kúskov na ktoré trpezlivo čakáme. Najväčšie očakávania sú rozhodne spojená s Forerunner 955, ktorý je v kóde zadaný aj vo verzii LTE. Čo ďalšie by mohol priniesť nový model jednej
z najobľúbenejších radov od Garminu?

Jeden z vášnivých programátorov rozhodne nezaháľal, keď mu aplikácia Garmin Connect vykonala aktualizáciu s hláškou, že doplnila "funkcie pre podporu nových zariadení Garmin". Rozhodol sa preskúmať kód a zistil, že sa v ňom ukrýva niekoľko doteraz nevydaných zariadení od Garminu:

"EDGE_530", "EDGE_830", "EDGE_130_PLUS", "EDGE_1030_PLUS", "FORERUNNER_45", "FORERUNNER_245", "FORERUNNER_245M", "FORERUNNER_945″,"FORERUNNER_955", "FORERUNNER_955_LTE", "FORERUNNER_745", "VIVOSMART_4", "VIVOMOVE_3_CLASSIC", "VIVOMOVE_3_SPORT", "VIVOMOVE_3_SPORT_ASIA", "MARQ_DRIVER", "MARQ_AVIATOR", "MARQ_CAPTAIN", "MARQ_COMMANDER", "MARQ_EXPEDITION", "MARQ_ADVENTURER", "MARQ_ATHLETE", "FENIX_6_SPORT", "FENIX_6S_SPORT", "FENIX_6", "FENIX_6_SOLAR", "QUATIX_6″, "FENIX_6S", "FENIX_6X_SOLAR", "FENIX_6X", "LUMEN", "VIVOACTIVE_4", "ENDURO", "TACTIX_DELTA_SAPPHIRE", "TACTIX_DELTA_SOLAR", "DESCENT_MK2", "VIVOACTIVE_4S", "VENU", "INDEX_SCALE_2", "VIVOACTIVE_4_FIRST_AVENGER", "VIVOACTIVE_4_CAPTAIN_MARVEL", "VIVOACTIVE_4_DARTH_VADER, "VIVOACTIVE_4_REY".

Kód obsahuje tiež septembrovú novinku Forerunner 745. Vďaka šikovnému programátorovi sme o tomto modeli vedeli takmer rok dopredu. Vo vzduchu však visí ďalšia otázka. A čo tie ostatné?

Garmin Forerunner 745: Sporttester s takmer dokonalým záznamom trasy
30.9.2020 - Dominik Hok
Garmin Forerunner 745: Sporttester s takmer dokonalým záznamom trasy

Fenix 6 Sport – čo ešte môže Garmin do tohto radu pridať?

O tom, čo sa skrýva za Fenix 6 Sport, si ani nedovolím polemizovať, pretože nemám predstavu, čo viac by sa mohlo pridať do šiestej generácie Fenix. Obrovské úložisko, extrémna výdrž batérie, tri veľkostné varianty a dokonca solárne akumulátor. Čo viac? Čo?!

Garmin Fenix 6 - jednička medzi outdoorovými hodinkami
1.11.2020 - Dominik Hok
Garmin Fenix 6 - jednička medzi outdoorovými hodinkami

Forerunner 955 dosť možno uzrie svetlo sveta už na jar roku 2021

Zaujímavým kúskom je ale Forerunner 955. Aktuálne najvyšší model (945) vyšiel v apríli 2019
a Garmin má vo zvyku dodržiavať dvojročný odstup pri vydávaní tých nových. To by teda sedelo na prvý alebo druhý štvrťrok roku 2021. A ten už je za dverami.

Rozhodol som sa zostaviť článok vo forme otázok, ktoré pravdepodobne napadnú väčšinu pri spomenutí Forerunner 955. Samozrejme je to všetko iba predstava a vytúžená očakávania. Ale snáď mi trochu fantazírovanie odpustíte.

Garmin Fenix 6 vs. Forerunner 945 – Súboj titánov
7.11.2020 - Dominik Hok
Garmin Fenix 6 vs. Forerunner 945 – Súboj titánov

Budú Forerunner 955 prvé hodinky z ktorých si zavoláte?

Toto by skôr než fantazírovanie mohla byť realita. Odhalený kód totiž obsahuje tiež Forerunner 955 LTE. Do neho by sa teoreticky mohla dať nahrať eSim a volať nezávisle na telefóne. Súčasne žiadny model od Garminu túto vychytávku neponúka, tak by tým nový Forerunner získal krásne prvenstvo.

Bude mať nový Forerunner solárny akumulátor?

Verím, že nový Forerunner bude mať verziu so solárnym akumulátorom. Túto technológiu Garmin použil už pri šiestej generácii Fénix a dodal ju tiež do Instictov. Nevidím teda žiadny dôvod, prečo by si ho nezaslúžil tiež v budúcnosti najvyšší model radu Forerunner.

Garmin ide na SOLAR
10.7.2020 - Agáta Vřeská
Garmin ide na SOLAR

Aké nové senzory by mohol získať?

Forerunner 945 obsahuje akcelerometer, gyroskop, kompas, teplomer, snímač tepovej frekvencie, pulzný oximeter a integrovaný GPS snímač. Skôr než zisk nového senzora, by som predpokladal, že Forerunner 955 bude o niečo lepšie zaznamenávať trasu. Novo vydaný Forerunner 745 totiž zaznamenáva trasu takmer perfektne a verím, že Forerunner 955 to zvládne aspoň rovnako kvalitne.

Slušným obohatením by bol tiež senzor EKG, ktorý majú niektoré konkurenčné zariadenia.

Bude mať Forerunner 955 väčší displej?

Úprimne si myslím, že nový model bude mať rovnako veľké puzdro ako Forerunner 945. Nevidím dôvod k zmene. Pre bežcov je táto veľkosť (aj váha okolo 50 gramov) ideálna. Na čom by ale Garmin mohol rozhodne zapracovať, je veľkosť displeja. Na prednej strane Forerunner 945 je veľa nevyužitého priestoru. Nárast na 1,3 palca (z pôvodných 1,2) by rozhodne mal zmysel.

Prostřední velikost Fenix 6 (vlevo) má stejně velké pouzdro, ale větší displej o 0,1 palce než Forerunner 945 (vpravo).

Prostredná veľkosť Fenix 6 (vľavo) má rovnako veľké puzdro, ale displej väčší o 0,1 palca než Forerunner 945 (vpravo).

Čo by mohol ešte priniesť Forerunner 955?

Nenechám fantazírovanie čisto len na mne a rád by som využil aj čitateľov. Čo by podľa vás mal nový model vedieť?

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre